Discover and read the best of Twitter Threads about #wur

Most recents (3)

Er was de afgelopen tijd wat aandacht @nrc over de vraag of de #boerenprotesten nu vergelijkbaar waren met de 'deplorables' in 'red states' ik ben best vatbaar voor een relatie tussen de bureaucratie van de overheid en de boosheid van populisme maar vond de analyse wel slordig.
Omgekeerde vlaggen = platteland = achtergesteld, klopt volgens mij niet. In het land can Maas en Waal hing het enige dagen vol vlaggen maar allemaal publieke ruimte. Als je de tuinen bekeek was het rond Opheusden 2 boeren en één woonhuis.
Omdat ik vandaag van Amsterdam naar Wageningen moest heb ik even een #flagcount gedaan. IJburg nul vlaggen. Ja een regenboogvlag maar die telt ff niet. Buitengebied dan: over de dijk naar Muiden. Nul vlaggen. Via de vecht kom je dan melkveeland in, daar wordt het anders.
Read 12 tweets
En dan zijn er mensen die een oplossing voor de #stikstofcrisis in #mest uitspoelen met water.

'Officieel watertekort: vanaf nu verdeelt een landelijk crisisteam het schaarse water -' nos.nl/l/2439282
Bijde #wur doen ze er onderzoek naar: 'Begin mei 2018 is op Dairy Campus een proef gestart om het effect van mestschuiven en spoelen van de vloer met water op de ammoniakemissie te onderzoeken.'
Zelf vinden ze dat het werkt:
'Conclusie: spoelen duidelijk effect

Het gebruik van een forse hoeveelheid water heeft een duidelijk reducerend effect op de ammoniakemissie. Voorwaarde is wel dat het water geregeld toegediend wordt op de vloer (...)
Read 6 tweets
Draadje over eieren en vlees mbt de kippen die deze week onze boerderij van @kipsterkip in Beuningen hebben verlaten.👇🏻
Afgelopen dinsdag zijn de kippen van 1 boerderij op een leeftijd van ca 94 weken en na het leggen van ruim 450 eieren gevangen en getransporteerd en woensdag zijn ze geslacht. >
Ouder dan 90 weken is voor een commerciële legkip een respectabele leeftijd. De schaalkwaliteit van de eieren was de laatste weken aan de matige kant. Niet-commercieel kan zo’n kip gemakkelijk 5 tot 6 jaar oud worden. >
Read 16 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!