Discover and read the best of Twitter Threads about #طرح_صیانت

Most recents (24)

🧵نکاتی مهم در مورد تغییرات اعضای هیات مدیره موسسه فمپ(famp.ir)
⚠️قابل توجه کلیه کسانی که با سازمان ملل در ارتباط هستند

چون بعید می‌دانم کسی پیدا شود که با این موسسه آشنایی نداشته باشد، از ورود به جزئیاتش خودداری کرده! میرم سر اصل موضوع!
#طرح_صیانت
#هک_دادستانی
در تاریخ ۱۴۰۱/۶/۹ بود که در کانال این موسسه در پیام‌رسان بله اطلاع رسانی شد که ترکیب اعضای هیئت مدیره و مدیرعاملش عوض شده است.

این تغییرات از همان اول برایم خیلی عجیب بود! چون عموما در ایران موسسات‌ مردم نهاد! اعتبار اولیه‌اش را از اعضای هیات مدیره و بعد مدیرعاملش بدست میاره.
اما در تغییرات اخیر هیئت مدیره این موسسه افراد شناخته شده حذف و یکسری اسامی ناآشنا جایگزین شده بودند🤔.

چندی بعد چک کردم تا ببینم آیا این تغییرات آگهی رسمی شده یا نه؟

بیاد دارم که آگهی رسمی شده بود! اما الان هیچ اثری از این آگهی رسمی پیدا نمی‌کنم!
rrk.ir/News/NewsList.…
Read 11 tweets
آیا می‌دانید چرا در ایران هر سایت یا سرویس خارجی مثل یوتیوب! فیلتر می‌گردد! دیگر رفع فیلتر نمی‌شود؟!

👈چون: معاون مدیرکل نظارت و پیگیری امور فضای مجازی دادستانی کل کشور نامه‌ای با محتوای خلاف واقعیت تنظیم می‌کند و می‌ده دست عوامل گروهک جبهه انقلاب(کهوند) و…
#طرح_صیانت Image
علتش هم ساده است! چون خداوند به این حاکمان گفته که شماها نباید به خواسته‌های مردم توجه کنید!

البته خداوند در آیاتی که این حاکم زمانه به آنها اشاره کرده! داشته در مورد منافقین صحبت می‌کرده نه مردم!

اما این آقا مثل داعش(به گفته رهبری) همه مردم را منافق می‌شناسد. Image
در بحث نظرات کارشناسی هم دیگر چه عرض کنم...
mem1.soozanchi.ir/Mohammad-Sadeg… ImageImage
Read 5 tweets
۱/۲۱

چرا در لحظه‌ی مهسا، اینستاگرام به یک‌باره تبدیل به یکی از پلتفرم‌های اصلیِ ابراز و حتی سازمان‌دهی اعتراضات شد؟

در این رشته‌توییت، بخشی از نتایج پژوهشی که برای چهارمین سال متوالی با موضوع روندهای تغییر در #اینستاگرام_ایرانی انجام داده‌ام را منتشر می‌کنم.
#مهسا_امینی
۲/۲۱

متن کامل این گزارش با عنوان «#اینستاگرام_ایرانی در لحظه‌ی مهسا» در وب‌سایت #مشق_نو منتشر شده است:
mashghenow.com/?p=5780
۳/۲۱

علی‌رغم شدت یافتن محدودیت‌های مختلف برعلیه فضای ایرانیِ اینستاگرام، تعداد صفحه‌های پرمخاطب (با بیش از ۵۰۰ هزار دنبال‌کننده) #اینستاگرام_ایرانی در سال ۱۴۰۱، با افزایش ۱۷ درصدی نسبت به سال گذشته، به عدد ۲۶۵۴ رسیده است. Image
Read 21 tweets
چند هفته ایه که صفحه منشور #حقوق_شهروندی از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری تو مرورگر بازه و هر چند وقت یکبار بهش نگاه میکنم.
تا از اینجا
president.ir/fa/96859
برش نداشتن، بیایید باهم مرور کنیم:
۱
#به_نام_خدای_رنگین_کمان
مقدمه:
۲
الف- حق حیات، #سلامت و کیفیت #زندگی

ماده ۱- شهروندان از حق حیات برخوردارند. این حق را نمی‌توان از آن‌ها سلب کرد مگر به‌موجب قانون!!!
۳
ب- حق #کرامت و #برابری انسانی

ماده ۷- شهروندان از کرامت انسانی و تمامی مزایای پیش‌بینی‌شده در قوانین و مقررات به نحو یکسان بهره‌مند هستند.

ماده ۸- اعمال هرگونه #تبعیض ناروا به‌ویژه در دسترسی شهروندان به خدمات عمومی نظیر خدمات بهداشتی و فرصت‌های شغلی و آموزشی #ممنوع است.
Read 26 tweets
۱/
مهدی سعادتی نماینده مجلس با این ادعا که در کشورهای دیگر طبق سن و شغل افراد، سطح دسترسی به فضای مجازی تعیین می‌شود، خواستار ارائه #اینترنت_طبقاتی شده. مومن‌نسب هم پیش‌تر گفته بود که در آمریکا برای گرفتن اینترنت خانگی به گواهینامه نیاز است!
digiato.com/article/2022/1…
#مهسا_امینی
۲/
با گذشت نزدیک به دو ماه از اختلالات سراسری و #قطعی_اینترنت بین‌المللی؛ مسئولان نه تنها این اتفاقات را محکوم نکردند و برای رفع آن گامی‌ برنداشتند، بلکه تلاش می‌کنند وضعیت کنونی را تثبیت و محدودیت‌های اینترنتی را بیشتر کنند.
۳/
سعادتی گفته که «واقعیت‌های #طرح_صیانت با آنچه که در فضای مجازی ادعا شده‌، فاصله زیادی دارد. هدف از اجرای این طرح، ساماندهی فعالیت در این فضا است.» حال آنکه در دو ماه اخیر ثمره طرح صیانت و نتایج اقدامات اینترنت پاک خواهان و صیانت‌گران به خوبی دیده شده است.
Read 7 tweets
‍ 🔴یک قدم دیگر برای نهایی شدن طرح صیانتی که آهسته مدتی است در حال اجرا هست/  آیت‌الله خامنه‌ای تصویب کننده نهایی

✍️عبداله عبدی - عبدی مدیا

📌#طرح_صیانت در نسخه بهمن ماه (نظام تنظیم گری) که در مجلس تصویب نشد، به #شورای_عالی_فضای_مجازی رفت و در آنجا شرح وظایف؛ اختیارات و
۱/۱۰ Image
ترکیب اعضای کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور (به روز رسانی شده مصوب جلسه سابق این شورا در سال ۱۳۹۱) تصویب و به تمامی دستگاه های مربوط ابلاغ شد.

📌علتش این بود که تصمیم نهایی در این مورد و موارد متناظر دیگر توسط این کمیسیون با اعضای به روز رسانی شده‌اش اتخاذ و
۲/۱۰
به اطلاع #آیت‌الله_خامنه‌ای (بخوانید تصویب؛ زیرا مصوبات شورای عالی فضای مجازی مانند شوراهای عالی تاسیسی دیگر که جایگاه قانونی ندارند اما مصوبات آنها در حکم قانون است با نظر و #پشتوانه_رهبری اجرا میشود) عملا عملیاتی شود.

📌 بدین ترتیب کار در کشور با ایجاد شوراها و
۳/۱۰
Read 10 tweets
Iran Supreme Council of Cyberspace (SCC) has partially ratified internet Protection Bill that will further curtail online freedoms in Iran, hand over key infrastructure to Supreme Leader controlled agencies.🧵
#طرح_صیانت
Iran Supreme Council of Cyberspace (SCC) will repurpose one of its arms, Supreme Regulatory Commission (SRC) to set bandwidth limits that would in practice determine what online content Iranians can access. The SRC is tightly controlled by the Supreme Leader Khamenei. #طرح_صیانت
Supreme Regulatory Commission in addition to leading Iran domestic and international cyberspace policy will set rules for acquiring permits for "all online activities" from content creation and publication to services and infrastructure. #طرح_صیانت
Read 8 tweets
۱/
در سال‌های اخیر برخی حکومت‌ها اینترنت‌ستیزی خود را با #سانسور و #فیلترینگ نشان داده‌اند.
«فناوری» اما راه‌‌کارهایی مثل «حامل‌های دارای قابلیت اتصال» یا Pluggable Transports برای عبور از سد #فیلترنت ارائه کرده است.
در این #رشته_توییت با این راه‌بردهای مهم آشنا شوید
#طرح_صیانت
۲/
ترانسپورت‌های مختلفی وجود دارند که به طیف گسترده‌ای از روش‌های مسدودسازی می‌پردازند. Pluggable Transports راه‌حل‌ کارآمدی برای دور زدن #سانسور و مقابله با کنترل و نظارت نهادهای دولتی بر فعالیت آزادانه کاربران در فضای آنلاین است.به‌طور کل، آن‌ها را می‌توان به سه بخش تقسیم کرد:
۳/
Diverting (منحرف‌کردن)
ترافیک با استفاده از مسیرهای مختلف به‌سوی ترافیک استاندارد وب در اطراف شبکه جابجا می‌شود. یکی از روش‌های منحرف‌‌کردن، «domain fronting» است که ترافیک از طریق یک "front" هدایت می‌شود. front معمولا یک آدرس آی‌پی است که در فضای ابری به اشتراک گذاشته می‌شود.
Read 7 tweets
۱/
انتشار بدون آگاهی و بی‌‌اندازه تصاویر کودکان در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند سرقت هویت، عواقب حقوقی و پیامدهای روانشناختی را به دنبال داشته باشد.
در این #رشته‌_توییت با خطرات احتمالی اشتراک گذاری تصاویر #کودکان و روش‌های مقابله این تهدیدها آشنا شوید.
#طرح_صیانت #فیلترنت
۲/
طبیعی است که بخواهیم شادترین لحظات زندگی خود و فرزندانمان را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذاریم. با این حال، این رویکرد تبعاتی هم دارد. طبق گزارش کمیسر کودکان انگلستان، به طور متوسط از یک فرد در بریتانیا تا سن ۱۸ سالگی، ۷۰ هزار پست به صورت آنلاین به اشتراک گذاشته می‌شود.
۳/
این داده‌ها برای طیف وسیعی از افراد قابل دسترسی است. زمانی که عکسی را در شبکه‌های اجتماعی پست می‌کنید، دیگر آن تصویر منحصراً متعلق به شما نیست. در پلتفرم‌ شبکه‌‌های اجتماعی امکان استفاده از داده‌ها وجود دارد.
Read 10 tweets
۱/
سفر هفته گذشته #زارع‌پور به #روسیه حاشیه کم نداشت. انتشار دو تصویر از یک مصاحبه توسط مشاور #وزیر_ارتباطات خبرساز شد و از کار بی‌کار شدن مشاور وزیر را در پی داشت! کاربران شبکه‌های اجتماعی از این عزل با عنوان «قدرت دامن کوتاه روسی» یاد کردند.

#طرح_صیانت Image
۲/
روز بعد از واقعه، موتور جست‌وجوی «یاندکس» پس از ۷ سال رفع فیلتر شد. همزمان با رفع فیلتر، «جست‌وجوی امن» روی این موتور جست‌وجو هم فعال شد. کارشناسان نسبت به مسدودسازی #گوگل نگران‌اند. سوق دادن کاربران به استفاده از #یاندکس، می‌تواند اقدامی برای نظارت بر فعالیت شهروندان باشد.
۳/
دیدار #وزیر_ارتباطات با مسئولین نهاد نظارتی بر ارتباطات روسیه یا همان #روسکومنادزور که مسئول اصلی #سانسور و نظارت گسترده بر ارتباطات و رسانه‌های جمعی این کشور است و قول و قرار همکاری‌های مشترک و امضای تفاهم‌نامه‌ نگرانی‌های کاربران اینترنت در ایران را بیش از پیش کرده است.
Read 6 tweets
۱/
از ابتدای سال ۱۴۰۱، اتفاقات متفاوتی در کیفیت خدمات اینترنتی و سیاست‌گذاری فناوری اطلاعات در ایران رخ داد که باعث شده کاربران #فضای_مجازی با نشانه‌های مختلف به این نتیجه برسند که #طرح_صیانت یا جداقل بندهایی از آن به صورت چراغ خاموش، در حال اجرا است.
۲/
در موضوع مشهور به «قفل کودک جستجوی گوگل» طبق #طرح_صیانت، نهاد تنظیم‌گر می‌تواند با اعمال خط مشی ترافیکی، یعنی تغییراتی فنی در پهنای باند و ترافیک اینترنتی، دست‌یابی به سرویس‌های مختلف را عملا غیرممکن کند.

#فیلترنت
۳/
در #طرح_صیانت قرار بود تنظیم‌گری به #شورای_عالی_فضای_مجازی سپرده شود و دولت مجری باشد. اما افراد خاصی نظیر رسول جلیلی (معمار فیلترینگ هوشمند) از شورای عالی فضای مجازی، به کمیسیون تنظیم مقررات می‌آید تا همان سیاست‌های کلان حاکمیت، در تنظیم‌گری اعمال شود.
Read 6 tweets
درحالیکه امروز مشخص شده بخش مهمی از ارکان نظام، مردم، نخبگان و نمایندگان مجلس از اساس با #طرح_صیانت مخالف بوده یا آنرا نیازمند تغییرات اساسی میدانند، اصرار و جوسازی حامیان این طرح یادآور فرایند تصویب دو قانون «حمایت از مردم و دولت» و «توانمندسازی» هیتلر در سال ۱۹۳۳ است.
#رشتو
بعد از آتش‌سوزی رایشتاگ در ۲۷ فوریه ۱۹۳۳، هیتلر این دو قانون را به مجلس برد که به وی اختیارات بسیاری برای نادیده‌ گرفتن یا تغییر قانون اساسی میداد. قانون «حمایت» یا Decree of the Reich President for the Protection of People and State بیان میدارد که:
مواد ۱۱۴، ۱۱۵، ۱۱۷، ۱۱۸، ۱۲۳، ۱۲۴و ۱۵۳ قانون اساسی رایش آلمان تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآمده است. بنابراین، محدود کردن حقوق آزادی شخصی، آزادی بیان از جمله آزادی مطبوعات، آزادی سازماندهی و تجمع، حریم خصوصی ارتباطات پستی، تلگرافی و تلفنی مجاز است.
Read 4 tweets
۱) چرا از پیام رسان داخلی استفاده نمی‌کنم؟
سال ۸۸ در حال تدریس در دوره تابستانی المپیاد کامپیوتر بودم، در کلاس را زدند، یکی از همکارانم با ناراحتی گفت موبایل و لپ‌تاپت را بردار بیا بیرون. همراهش مضطربانه رفتم، یک ماشین با چند نفر لباس شخصی که خود را ضابط قضایی
۲) معرفی کردند بیرون باشگاه دانش پژوهان منتظرم بود. یکی از دوستان المپیادی‌ام در ستاد میرحسین دستگیر شده بود (که البته بعداً تبرئه شد) به من هم مظنون شده بودند، گفتند موبایل، لپ‌تاپ و رمز ایمیل‌هایت را بده. از ترس آنکه دستگیر نشوم مجبور شدم همه را تحویلشان دهم.
۳) بلافاصله به یکی از دوستانم در گوگل اطلاع دادم و ایمیلم را غیرفعال کردند. بعد از چند هفته موبایل و بعد از یکی دو ماه لپ‌تاپم را تحویل دادند. ویندوز، فایل‌هایی که اخیراً مورد دسترسی قرار گرفته بودند را نشان می‌داد، و بین آنها «چند» تا از عکسهای خانوادگی ام بود.
Read 5 tweets
💢 فروش #اطلاعات_بیومتریک، سلامت و اقتصادی شما از مدتها پیش آغاز شده است
💢 در این رشتو قصد داریم با اسناد #افشاگری کنیم و صدالبته هزینه برای حقیر خواهد داشت
کار طولانی است، حوصله کنید و #نشر_حداکثری
💢 دست‌های پشت پرده فروش اطلاعات شما چه کسانی هستند؟
💢 خریدار اطلاعت کیست؟/۱
سوال ۱: این شرکت‌ها با کدام مجوز به اطلاعات خصوصی مردم دسترسی دارند؟
سوال ۲: چرا این شرکت‌های خصوصی در راستای #ID2030 در پیشبرد سایر ابعاد #سند_۲۰۳۰ گام برمی‌دارند
سال ۳: چه تضمینی در عدم #فروش_اطلاعات توسط این شرکت‌ها وجود دارد

💢 از شرکت دانش پارسیان شروع می‌کنیم!
شرکت مذکور/۲
یکی از بدنام‌ترین شرکت‌ها در حوزه فروش اطلاعات و مفاسد اقتصادی است، این شرکت از پشت پرده‌های سلامت و واکسیناسیون و ثبت اطلاعات چه در حوزه صدور #کارت_واکسن_دیجیتال شهروندان محترم و در حوزه سامانه ثبت نام اصناف و صنایع برای واکسیناسیون هستند.

آقای ابراهیم بای سلامی رییس هیئت/۳
Read 12 tweets
ارتباط #طرح_صیانت و #واکسن_اجباری و طرح #کنترل_هوشمند

۱- شرکت‌های بزرگ فناوری و دولت‌ها، ظهور #هویت_دیجیتال جدید به سبک چینی/هندی را برای همه تبلیغ می‌کنند.
بحران کرونا این دستور کار را تسریع کرده و بسیاری از کارشناسان هشدار داده‌اند که «این پایان آزادی است»
۲- اندرو باد از iProov می‌گوید:
«این بسیار مهم است. تکامل کارت‌های واکـــن در واقع کل حوزه شناسه دیجیتال را در آینده هدایت خواهد کرد. پس این فقط در مورد کووید نیست، بلکه در مورد چیزی بسیار بزرگتر از آن است.»
forbes.com/sites/oliverwi…
۳- اندرو باد موسس و مدیرعامل شرکت iProov مستقر در لندن است که فناوری تشخیص چهره را عرضه می‌کند و اپلیکیشن بریتانیایی کرونا را توسعه داده است.

(معادل این شرکت در ایران، شرکت #دانش_پارسیان است که قبلا در مورد آن یک رشتو زده‌ام(#بایا کن😉))
Read 25 tweets
#رشتو درباره #اینترنت در #چین

برخی همزمان با ماجرای #طرح_صیانت از وجود برنامه مشابه در چین سخن می گویند. هر چند من هم مانند بسیاری از هموطنان از جزییات این داستان بی خبرم اما اصولا این نوع قیاس مسائل ایران یا کشورهای دیگر با چین را صحیح نمی دانم.
بزرگی ارقام آماری، چند لایه بودن مباحث و پیچیدگی ابعاد زندگی در #چین_مدرن علل مدعای بالاست. اما بر خلاف تصور بسیاری و برغم وجود برخی محدودیت های فجازی که عمدتا برای خارجیان و خیلی کمتر برای چینیان آزار دهنده است، فضای #اینترنت چین بسیار پویا، اقتصادی و به سرعت در حال #توسعه است.
واقعیت این است که چین امروز در مسیر #توسعه_اقتصادی و شرایطی که برخی غربیان حتی در آینده تاریخی وقوع #توسعه_سیاسی را نیز برایش محتمل می دانند، عملا امکان محدودسازی #فجازی به شکلی که برخی در ایران مطرح و گاه حتی در قیاسی مع الفارق با شرایطی چون #کره_شمالی مشابه می کنند را ندارد.
Read 10 tweets
در این #رشتو تلاش کردم، اشکالات حقوقی #طرح_صیانت را به صورت ساده و مختصر توضیح دهم.
این ایرادات به همه‌ی نسخه‌های ۲۶ تیر تا ۹ بهمن -با مقداری کم و زیاد- وارد است.
از گفتن مصادیق، برای اختصار چشم‌پوشی کردم.
اصلی‌‌ترین اشکال این است که اساساً ورود مجلس به موضوع "تنظیم‌گریِ" #فضای_مجازی، امکان‌پذیر نیست. علت هم این است که #شورای_عالی_فضای_مجازی (شعفم) در مصوبه جلسه هشتم خود، مشخصاً به این موضوع ورود کرده و "کمیسیون عالی تنظیم مقررات" را تشکیل داده...
... شعفم، سال ۱۳۹۰ با حکم رهبری ایجاد شده و صلاحیتهای گسترده‌ای در همه عرصه‌های فضای مجازی دارد که تفصیل آن بماند برای زمانی مناسب‌تر...
Read 11 tweets
#رشتو در باره طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی موسوم به #طرح_صیانت
۱/ مهترین نکات نگران کننده حقوقی نسخه اصلاحی این طرح به اختصار به شرح زیر است:
طرح با نگاه امنیتی تنظیم شده است. این مهم هم از دولتی کردن گذرگاهی مرزی (حذف بخش خصوصی سابق وفق تبصره ۳ ماده ۹) و هم از ..
۲
۲/از ترکیب غالبا امنیتی اعضای کارگروه گذرگاه مرزی استنباط می شود.
اصل آزادی فعالیت در فضای مجازی جای خود را به الزام به کسب مجوز برای فعالیت و کسب و کار داده است (ماده۲). جرایم و مسئولیت کیفری برای ارائه خدمات به کاربران بدون مجوز برای ارائه کنندگان خدمات درنظر گرفته شده است
۳
۳/برخلاف نسخه سابق، خدمات فضای مجازی خارجی منع نشده اما هرگونه استفاده دستگاه‌های اجرایی و مقامات از این خدمات و تبلیغ در آنها منع وجرم انگاری شده است(بنده م۸). بنابراین استفاده از این فضا برای مردم همچنان باز است.
محتواهای خارجی از مالکیت های فکری محروم شده اند(تبصره م۱۴).
۴
Read 8 tweets
متن کامل کلیات #طرح_صیانت را خواندم. این نکته‌ها را بخوانید. #رشتو

۱) این طرح هر گونه استفاده‌ی مسئولان از فضای مجازی خارجی را ممنوع کرده. این یعنی یک مقام مسئول به جای توییت انگلیسی برای مخاطب خارجی که بازتاب رسانه‌ای هم دارد باید در یک شبکه‌ی داخلی به فارسی برای خودی‌ها ⬅️
مطلب بنویسد و اوضاع مملکت را گل و بلبل جلوه دهد. یا احیاناً به جای انتشار ویدئو در یوتیوب با بازخورد جهانی در آپارات منتشر کند!
۲) طرح گفته ارائه‌دهندگان خدمات فضای مجازی خارجی که از محل فعالیت در ایران درآمد کسب می‌کنند (اینستاگرام، یوتیوب، توییتر، فیس‌بوک،….) ⬅️
باید مالیات بپردازند. یک لحظه تصور کن چند سال است پول ایران در کره بلوکه است و نمی‌تواند بگیرد و آن وقت خود فیس‌بوک به ایران مالیات دهد!
۳) احراز هویت معتبر کاربران الزامی است! بیش از نیمی از فعالان فضای مجازی به هزار و یک دلیل دوست ندارند با نام و تصویر واقعی فعالیت کنند ⬅️
Read 8 tweets
واقعیت پشت پرده #طرح_صیانت
در تمام این سال‌ها کاربران همواره از دو موضوع نگران بوده‌اند: فیلتر شدن شبکه‌های اجتماعی خارجی، به‌خصوص اینستاگرام، و احراز هویت.
اما واقعیتی که کمتر به آن توجه شده، تسلط ستاد کل نیروهای مسلح به اینترنت در این طرح است ۱/۱۶

independentpersian.com/node/217151
در نخستین نسخه‌های طرح (نسخه مجلس دهم)، جمله‌ای آمده بود که مهم‌ترین نگرانی، از آن سرچشمه می‌گیرد: «تمام پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی فعال موظفند حداکثر تا دو ماه پس از تصویب این قانون، شرایط خود را با آن تطبیق دهند.»
تعریف بسیطی هم از پیام‌رسان داشت که همه چیز را شامل می‌شد! ۲/۱۶
در نسخه ابتدایی طرح در مجلس یازدهم، تنها «خدمات اثرگذار خارجی» (که ۵درصد ترافیک بین‌الملل را اشغال می‌کنند) با ارائه نماینده قانونی و پذیرش تعهدات ابلاغی کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی، می‌توانستند در ایران فعالیت کنند.
یعنی محدود به چند سرویس خاص شد.
۳/۱۶
Read 16 tweets
۱/اصلی‌ترین دلیلی که طراحان وحامیان #طرح_صیانت مطرح می‌کنند، حاکمیت ملی در #فضای_مجازی و جلوگیری از انتشار محتوای جنسی و فحشا است اما روح حاکم بر طرح صیانت، کنترل ومهار جامعه وجلوگیری از ساختارشکنی اجتماعی است. تجربه نشان داده،نه دراهداف اعلامی، نه درسیاست اعمالی، موفقیتی ندارند!
۲/ طراحان و حامیان این طرح، ریشه مشکلات کشور و افزایش جرم و جنحه و لاابالی‌گری و دین‌گریزی و زوال فرهنگ و اخلاق در جامعه را #فضای_مجازی می‌دانند و خیال می‌کنند که با اعمال قدرت و بستن فضای مجازی و راهبرد #کنترل_انسان‌ها و #مهار_جامعه می‌توانند مشکلات فرهنگ و اخلاق را حل کنند.
۳/ آنان خیال می‌کنند می‌توان با اعمال قدرت و سیاست سانسور، بایکوت، صیانت و #فیلترینگ، جلوی حرکت‌ها و جنبش های اعتراضی و اجتماعی را بگیرند. آنان نارضایتی فعلی جامعه را نتیجه فضای مجازی می‌دانند. خیال می‌کنند با اعمال صیانت می‌توانند جلوی این سیل اعتراضات جامعه را بگیرند!
Read 8 tweets
#رشتو
پیشنهاد می‌کنم این نوشته محمدرضا شعبانعلی در خصوص #طرح_صیانت را بخوانید: "بر پایه‌ی این مفروضاتی که من دارم، پنج سناریو برای آینده قابل‌تصوره.
سناریوی اول: این طرح، به شکل تمام و کمال اجرا می‌شه و اینترنت کشور به کلی از جهان قطع میشه و ما به چیزی شبیه کره شمالی تبدیل می‌شیم
سناریوی دوم: این طرح تا حد خیلی خوبی (اما نه کامل) اجرا می‌شه. ما به چیزی شبیه چین یا روسیه تبدیل می‌شیم. چین هم دسترسی به پلتفرم‌های خارجی رو قطع کرده. اما مردم چین از جهان بی‌خبر نیستند و ما هم از مردم چین بی‌خبر نیستیم. اما به مرور زمان، یک اکوسیستم داخلی شکل گرفته.
مثلاً حتی منتقدان نظام حاکم بر چین، ناگزیر از وی‌چت و بایدو استفاده می‌کنن. چون بخش مهمی از تعاملات و تراکنش‌های روزانه‌شون بر پایه‌ی این پلتفرم و پتلفرم‌های مشابه شکل گرفته.
Read 22 tweets
(به‌ امید اصلاح تاکنون سکوت کرده بودیم)
آخرین نسخه از #طرح_صیانت با عنوان #طرح_تنظیم_مقررات ۹ بهمن منتشر شد
دو نسخه‌ آخر محدودیت‌های قدیمی رو در قالب و الفاظ جدید به نمایش گذاشتند یعنی همونطور که در رشتو می‌بینید، بجای حل مشکلات طرح‌ قبلی، اون‌ها رو با الفاظ جدید به نمایش گذاشتند
۲ - فیلترینگ و مسدودسازی همچنان در طرح‌های جدید وجود داره، منتهی صرفا کلمه‌ی «مسدودسازی» رو حذف کردند و به جای «محدودیت ترافیک» از «اعمال خط مشی ترافیکی» استفاده کردند. همه هم می‌دونند که ترافیک داده‌ی یک پلتفرم اونقدر می‌تونه پایین بیاد که با فیلترینگ فرقی نکنه
۳- جالب اینجاست که طرح جدید همه‌ی پلتفرم‌ها، کسب‌وکارها و فروشگاه‌های اینترنتی رو شامل می‌شه. در صورتی که طرح قبل فقط می‌تونست روی پیام‌رسان‌ها و خدمات پایه اثر بذاره. یعنی از این بعد علاوه بر اینکه باید منتظر فیلتر واتس‌اپ و گوگل باشیم، باید حواسمون به آمازون هم باشه.
Read 7 tweets
#رشتو
چند نکته درباره طرح مشهور به صیانت:
برخلاف آنچه در برخی رسانه ها و شبکه های اجتماعی عنوان شده، طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی(مشهور به #طرح_صیانت) در مجلس تصویب نشده است و تا قبل از تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان، قانون نیست و اجرا نمیشود./۱
آنچه روز ۶مرداد با رای ۱۲۱نماینده مجلس تصویب شد، سپردن این طرح به یک کمیسیون مشترک(طبق اصل ۸۵قانون اساسی) جهت بررسی دقیق، جامع، با حوصله و تخصصی طرح است. در کمیسیون مشترک، هم از نظرات و پیشنهادات کارشناسان استفاده خواهد شد و هم حذف و اصلاحات متعددی در طرح فعلی صورت میگیرد./۲
کمیسیون مشترک شامل نمایندگانی از کمیسیونهای تخصصی مرتبط با موضوع مجلس( نظیر کمیسیونهای فرهنگی، حقوقی و قضایی، صنایع، اقتصاد و...) است که هم کلیت طرح و هم اجزای آن را با دقت مورد بررسی قرار داده و نهایتاً تصویب هر جزئی از طرح، نیازمند رای دو سوم اعضای کمیسیون است./۳
Read 6 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!