Discover and read the best of Twitter Threads about #چندتوییت

Most recents (21)

انقلاب در ورطه جنگ های نابه هنگام
#چندتوییت
1- ابتدا: از منظر اتحاد و همبستگی مردم، در این انقلاب واقعا ما رأیت الا جمیلا. اما هر چه خیابان زیباست، در رسانه ها و فجازی تفرقه میبینیم و سردرگمی. چرا؟
بعد: به نظر می رسد مشکل اصلی مابین ایرانگرایان است و چپها.
2- خود ایرانگرایان حداقل قابل تقسیمند به دو گروه اصلی مشروطه خواهان و جمهوری خواهان. چپها را هم میتوان به چپهای کلاسیک و فعالان قومی تقسیم کرد.ایرانگرایان میگویند چپها (عجالتا باید مجاهدین را هم جزو چپها در نظر گرفت) خود از جمله مسببان وضع موجودند به دلیل مشارکتشان در انقلاب 57.
3- مضاف بر آنکه به قدرت رسیدن آنها می تواند شکلی دیگر از ایدئولوژیسم را تحمیل کند. زیر مجموعه پر هیاهوی چپها یعنی قومگرایان نیز متهمند به اینکه ته دلشان به دنبال تجزیه هستند و هم مردم را از انقلاب میترسانند و هم البته قدرت گیری آنها می تواند تهدیدی برای تمامیت ارضی ایران باشد.
Read 21 tweets
#چندتوییت
1- بسیاری سراسیمه و نگران هستند که چرا زودتر یک ائتلاف ملی برای راهبری انقلاب ایران شکل نمی گیرد؟ چند نکته در این باره:
چند نکته:
-انقلاب کنونی جنبشی یکپارچه و سراسری است. در ذات خودش اتحاد ملی مردم ایران را دارد و تاکنون چیزی این اتحاد را با تهدید روبرو نکرده.
2- مگر در موارد خیلی محدود و نه چندان موثر. (مثل ماجرای گردهمایی برلین).
- در وضعیتی که هنوز وزن واقعی هر کدام از جریانهای مدعی مشخص نیست یک ائتلاف زودهنگام میتواند به یک فاجعه و خطای بزرگ راهبردی منجر شود.
- انقلاب در مرحله گسترش است، چه در ابعاد کمی و چه در مفاهیم و محتوا.
3- فرض کنید الان دو ماه قبل بود. چقدر تجزیه طلبان سایبری میتوانستند دست بالا داشته باشند برای ضربه زدن به انقلاب. (باز هم تجربه برلین!). اما الان همه میدانیم وصله تجزیه طلبی حتی به قومگراترین نیروهای درگیر انقلاب نمی چسبد. بنابراین شتاب در راه اندازی ائتلاف همیشه هم درست نیست.
Read 9 tweets
فراخوان به تظاهرات، امر اخلاقی یا تاکتیک نایاکی؟
#چندتوییت
1- اینکه خارج نشینان باید یا نباید ساکنان ایران را دعوت به اعتراضات خیابانی بکنند، بیشتر از اینکه امری اخلاقی باشد نشانه ای است از تداوم چیرگی برنامه رسانه ای اخته سازی ایرانیان که با قالبی اصلاح طلبانه عرضه میشد.
2- طبق آن برنامه اساسا هر کنشی که به ایرانیان خارج از کشور امکان اثرگذاری بر فضای داخلی می داد به امری زننده و غیر اخلاقی تبدیل شده بود. ایرانی خارج نشین خوب هرگز نباید از خارجی ها تقاضای کمک می کرد. باید علیه هر فعالیتی عمل می کرد که به نحوی رژیم اسلامی را در تنگنا می گذاشت.
3- حتی علیه تحریم سپاه پاسداران. او نباید برای هیچ فعالیت براندازانه از هیچ جا حتی یک دلار فاند یا کمک مالی بگیرد و همچنین نباید با رسانه هایی مثل ایران اینترنشنال یا بی بی سی همکاری کند چون پول یکی را عربستان میدهد و آن یکی را انگلیس.
Read 17 tweets
#چندتوییت
1- احتمالا زیاد بشنوید از این پس که مشکل نظام را تقلیل بدهند به ناکارآمدی و فساد. نه. مشکل نظام این است که پروژه ویرانگری است که اتفاقا اگر کارآمدتر اجرا می شد بیشتر ویران می کرد. مشکل ما خود نظام است نه میزان کارآمدی و حتی فساد آن.
#در_خیابان_تا_آزادی
#مهسا_امینی
2- این خواست دلمشغولان رژیم است که مسئله آن را تقلیل بدهند به رویکردهای غلط یا مجریان نامناسب. اینکه اگر این چند آدم نبودند و آن چند آدم بودند و اگر به جای این کار آن کار انجام میشد الان مردم توی خیابان نبودند.این یک دروغ بزرگ است. فرجام پروژه جمهوری اسلامی همین است که میبینیم.
3- خامنه ای امتداد پروژه خمینی است. کدام کار را خامنه ای انجام داده که خمینی نمیخواسته شدیدتر و سختگیرتر انجام دهد؟ کدام سیاستگذاری کلان در وضعیت کنونی منطبق بر اهداف اولیه انقلاب اسلامی نیست؟ مشکل این نیست که جمهوری اسلامی بد اجرا شده یا به اندازه اجرا نشده.
Read 8 tweets
🔲 هفت چیز که دیگر به وضعیت سابق برنمی گردند
#چندتوییت
به نظر می رسد مردم عقب نشسته اند و ماشین سرکوب خیابانها را تحت کنترل گرفته است. نیروهای سرکوب تا کی میتوانند در خیابان بمانند و اگر به پادگانها برگردند آیا مردم دوباره به خیابان هجوم خواهند آورد؟ ⬇️
#مهسا_امینی
#MahsaAmini
بسته به اینکه کدام سمت ماجرا باشید پاسخ به این سوال متفاوت است. اما چند چیز هست که دیگر به وضعیت سابق برنمی گردند. از جمله می توان این موارد را برشمرد: ⬇️
۱- شورشیان جوان: نسلی تازه از جوانان شورشی سر برآورده اند. ترسشان ریخته و به سرعت هم در حال آموزش جنگهای خیابانی هستند. بر خلاف شورشیان اوایل دهه شصت از حمایت کامل مردم و خانواده ها برخوردارند. این نسل را نمی توان در خانه حبس کرد. آنها خیابان را می خواهند. ⬇️
Read 12 tweets
در تشریح اهمیت امید و اینکه امید به آینده بهتر چگونه انقلاب را در ایران شعله‌ور کرده است.
#چندتوییت
۱- چرا مردم تا جانشان به لب نرسید دست از دامن اصلاح طلبان برنداشتند و خامدستانه از این انتخابات به آن یکی سر دوانده شدند و حتی حاضر شدند به قاتلانی با سابقه نسل کشی رای دهند؟
۲- آن کاپلان در کتاب ترومای اقلیمی شاید پاسخی به این سوال داده باشد. او می گوید یک ابزار سیستم های توتالیتر گستراندن ترومای ویرانشهری در قالب یک شکل سیاسی از سندرم استرس پیش از حادثه است. مردم همواره از آینده ترسانده می شوند. (سوریه شدن، تجزیه، تکرار تجربه ۵۷، فروپاشی کشور و…)
۳- به این شکل مردم به جای اتوپیا در پیش رو فقط دیستوپیا دیده و به ناچار مدافع وضعیت موجود میشوند. مردم ناامید، از هر تحول بزرگی گریزان شده و فقط دل میبندند به تغییرات کوچکی که در کوتاه مدت رخ می دهد. کاپلان میگوید حاصل آینده نگری دیستوپیک، انفعال مطلق است، نه حتی محافظه کاری.
Read 5 tweets
آخرین وضعیت ذخیره آب خوزستان
#چندتوییت
آنچه که تاکنون در باره وضعیت آبی خوزستان در ماههای آینده قطعی است:
1- مشکل اصلی در حوزه کرخه است. یعنی تقریبا نیمه غربی استان. عملا آبی پشت سد کرخه باقی نمانده. این یعنی اینکه کلا کشاورزی در پایین دست سد ممکن نیست، ۱/
ممکن است حتی تامین آب شرب شهرهای حوزه کرخه دشوار باشد، آب خیلی کمی به هورالعظیم خواهد رسید و دوباره آن تصاویر تراژیک مربوط به هور و حاشیه نشینانش را خواهیم دید.
2- بارش کمی از پارسال بهتر بوده. اما باید توجه کرد که خشکسالی انباشته امسال بیشتر از پارسال است. ۲/
پارسال از تقریبا دو سال ترسالی خوزستان فرود آمد به یک خشکسالی خیلی شدید. بی سابقه در پنجاه سال گذشته. اما امسال از چنان خشکسالی رسیده به یک خشکسالی دیگر. بدیهی است که منابع آب تهی تر و چشم انداز یارای مقاومت کمتر داشته باشد. ۳/
Read 6 tweets
🔲 چند گزاره عینی در باره جنگ روسیه علیه اوکراین
#چندتوییت
۱- یکی از همکاران من، والریا، روس است و در تعطیلات هفته پیش میزبان شمار زیادی از اقوام و دوستان روس مقیم اسلو بوده. برای من جالب بود بدانم مردم روس در باره پوتین و حمله او به اوکراین چگونه فکر می‌کنند.
۲- والریا خودش مخالف این جنگ است و در عین احساسات وطن‌پرستانه‌اش چون چند وقتی در اوکراین زندگی کرده این کشور را هم بسیار دوست دارد. آنچه در پی می‌خوانید برداشتی است از نظرات والریا. که به هر حال ژئوپلتیک میداند و نیز منصف و منطقی نظر می‌دهد همیشه.
۳- ⁃ همین فردا اگر در روسیه یک انتخابات برگزار شود بیشتر از ۸۰ درصد مردم به پوتین رای خواهند داد. او تنها قهرمان کنونی ملت روسیه است.
⁃ همین فردا اگر در روسیه موضوع حمله به اوکراین به رأی گذاشته شود بیش از ۷۰ درصد مردم موافق این حمله خواهند بود.
Read 10 tweets
آیش مطلق، تنها راه نجات جنگلهای ایران
#چندتوییت
1- عمده برداشت چوب در جنگلهای ایران قاچاق و غیر قانونی است. اما همین تجارت ویرانگرانه عمدتا در پوشش همان بخش کوچک برداشت به ظاهر قانونی انجام می‌شود.کاری برای توسعه و رفاه جامعه محلی انجام نشده، امکانات پایش و جنگلبانی بسیار کم است،
2- و البته فساد در مقامات محلی بیداد می‌کند. تنها چاره، آیش مطلق جنگلها است. باید چند سالی مطلقا برداشت و حمل و نقل چوب در جنگلها و نواحی پیرامون آن ممنوع شود. باید حتی مشاهده یک تکه چوب در یک خودرو عقوبتی به اندازه کشف مواد مخدر داشته باشد.
3- به این شکل زیر پوشش یک مجوز هزار نفر در هر گوشه جنگل مشغول قطع درختان نمی‌شوند.
الان خیلیها می‌آیند و می‌گویند معیشتهای بسیاری وابسته به همین برداشت چوب است و مردم نیازمند هستند و فلان. همین دلسوزی‌های رقیق و بی‌جا بهانه می‌دهد به حاکمیت که جنگل را باج بدهد به مردم محلی.
Read 5 tweets
استمداد برای نجات بلوطهای زاگرس
#چندتوییت
۱- آفتی که هشت سال است عمدتا در بهار به جان بلوطهای زاگرس می افتد به نظر می رسد امسال گسترده تر شیوع پیدا کرده است. عواملی که دست اندرکار نابودی جنگلهای زاگرس هستند فهرستی است بلندبالا. پروانه جوانه خوار اما در این سالها ...
۲- ... به یکی از پرکارترین این عوامل تبدیل شده است. لاروهای این پروانه از جوانه و برگ بلوط تغذیه میکنند و باعث ناباروری و خشکیدن آن میشوند. دلیل اصلی شیوع اینگونه آفتها همان مسئله غالب زیستبوم ایران است: خشکیدگی. در بالادست کاهش بارش و افزایش تبخیر و تعرق عامل اصلی است،
۳- ... در پایین دست افزون بر کاهش بارش، چاهها رمق زمین را میکشند، سدها هم نمیگذارند آبی از بالادست برسد. پس درخت تشنه و خشکیده مستعد هجوم هر افتی می شود.
چاره کار افزون بر روشهای مکانیکی استفاده گسترده از محلولهای بیولوژیک آفت کش مثل BT است.
Read 5 tweets
ایده بن سلمان برای "ربع الجنگل"!
#چندتوییت
۱- شاید تا حالا شنیده باشید که عربستان ایده بلندپروازانه‌ای برای تبدیل خاورمیانه به یکی از مناطق پیشگام در کنترل گرمایش جهانی دارد. این مطلب می‌گوید که جزئیات این برنامه چیست. خواهید دید این ایده از آنچه تصور می‌شود بلندپروازانه‌تر است.
۲- بن سلمان می‌خواهد تعداد ده میلیارد اصله درخت در شبه جزیره عربستان بکارد. اما آب را برای این همه درخت از کجا می‌آورد؟ با شیرین‌‌سازی دریا.
شاید بگویید برای کشوری که آن همه نفت دارد شیرین‌سازی کاری ارزان و کم هزینه است.
۳- اما نکته اینجاست که قرار است منبع تامین سوخت آب‌شیرین‌کن‌ها انرژی‌های تجدیدپذیر باشند.
ده میلیارد اصله درخت می‌تواند مساحتی بالغ بر ۲۰۰ میلیون هکتار را دربر بگیرد. این واقعا بیش‌تر از یک چهارم مساحت عربستان است.
Read 10 tweets
🔲 کود سوسیالیسم است و انقلاب ۵۷
#چندتوییت
۱- یکی از دلایل نابودی اراضی کشاورزی کره شمالی و ویرانی این کشور در سیلهای دهه نود میلادی افراط در مصرف کودهای شیمیایی اعلام شده بود. کیم ایل سونگ برای دستیابی به راندمان محصول بیشتر دستور داده بود هر چه بیشتر از کود شیمیایی استفاده شود.
۲- جمله معروفی است از کیم که کود سوسیالیسم است! در نتیجه اصطلاحا خاک این کشور شیمیزه و نامقاوم شده و در اولین سیلابهای دورانی شسته شد و از دست رفت. از آن پس کره شمالی یک کشور گرسنه و قحطی زده ماند که ماند.
۳- داستان ما هم این است که بعد از انفلاب ۵۷ سطح زیرکشت را دو برابر کردند. این عمدتا بعنی کشاورزی در جاهایی با خاک نامناسب. آب هم به تدریج کمتر و کمتر شد. بنابراین سال به سال میزان محصول کمتر و هزینه‌ها بیشتر شد.
Read 5 tweets
هشدار پاییزی همه ساله به مقامات محترم!
#چندتوییت
1- به عادت معهود همه ۲۹ سال گذشته (دقیقا از ۲۶ آذر ماه ۱۳۷۱ و زمان انتشار نخستین شماره روزنامه همشهری) برای بیست‌و‌نهمین بار در آغاز هر پاییز این را یادآور می‌شوم:

- پاییز که بیاید پشت سرش زمستان است، مقامات محترم!
2- ... زمستان ‌راه‌ها بسته می‌شود و نمی‌توانید به روستاییان و کوچ‌نشینان بالادست سوخت برسانید. اگر سوخت نرسد، چاره‌ای جز سوزاندن باقی‌مانده بلوط‌ها و دیگر بوته‌ها و درختان کم برگ‌و‌بار دامنه‌ها ندارند. نگویید برف غافلگیرمان کرد. در زمستان همیشه برف می‌بارد و در کوهستان‌ها بیشتر.
3- از نیمه آبان به بعد وارونگی دما شدت می‌گیرد. از الان ساعت آغاز کار را تغییر به ۹ صبح به بعد تغییر دهید. اصلا سخت بگیرید برای هر کس که ناچار است ماشینش را قبل از ۹ صبح توی خیابان بکشاند. مدارس و اصناف و ادارات را از آغاز به کار قبل از ۹ صبح منع کنید.
Read 9 tweets
راز واقعی تداوم حکومت توتالیتر
#چندتوییت
1- از میان مهمترین ابزارهایی که توتالیتر برای تداوم سلطه به کار می گیرد، مثل ماشین سرکوب یا هژمونی ایدئولوژیک یا دستگاه پروپاگاندا کدامیک مهمتر است؟ جالب است که هیچ کدام! "جیره" است که توتالیتر را برقرار نگه میدارد. این بحث را پی بگیرید.
2- توتالیتر در برنامه ریزی اقتصادی به دنبال سه هدف است: تامین هزینه سرکوب، انگیزه بخشی به لایه همراه و البته تامین جیره مدامی که باید در اختیار توده مردم قرار داد. و این جیره است که در نهایت رابطه توتالیتر با مردم و البته تداوم حاکمیت توتالیتر را برقرار می کند.
3- توتالیتر بخش مهمی از درآمدهای ملی را صرف ماشین سرکوب میکند. بخشی را هم باید صرف کارگزاران خودش بکند. میداند که فاسدند اما همچنین میداند همین فساد انگیزه آنهاست برای جانفشانی در راه بقای توتالیتر پس مانع فساد نمی شود. آن را بخشی از هزینه بقا می داند.
Read 10 tweets
دعا برای خوزستان
#چندتوییت
1- ابتدا: سالها پیش وقتی در همشهری کار می کردم شنیدیم حال یک نویسنده مشهور وخیم است. خبرنگار و عکاس فرستادم به بیمارستان تا گزارش تهیه کنند. خانواده او به هیچ وجه نگذاشتند عکاس ما وارد اتاق او شوند. با این توجیه که
2- اگر عکسی از او در بستر مرگ منتشر کنید موج راه می افتد که دست به دعا بشوید همه برای سلامتی اش و تجربه می گوید هر کس موضوع چنین دعاهای همگانی بوده قطعا جان سپرده است. دختر آن مرحوم اعتقاد داشت دعای توده ابزار عذراییل است و هرگز نباید کسی را در معرض چنان ابزاری قرار داد. جدی!
3- بعد: یک بار تیم سویا مسابقه حساسی داشت با بارسا. روز قبل از مسابقه از مربی سویا پرسیده بودند برنامه شما برای مهار مسی چیست؟ و او پاسخ داده بود هیچ تاکتیکی قادر به مهار مسی نیست. فقط قرار است همزمان با مسابقه مادرم در کلیسا برایمان دعا کند. این تنها راهی بوده که به نظرم رسیده!
Read 6 tweets
ایران در ژرفای خشکسالی مهندسی
#چندتوییت
1- مشخص ترین حرفی که وزیر جدید نیرو برای کنترل بحران آبی کشور گفته سرمایه گذاری بیشتر برای استخراج آب‌های ژرف بوده است. رویکرد به پروژه هایی از این دست، و مواردی همچون شیرین سازی و انتقال آب از مازندران به سمنان یا از چابهار به خراسان
2- ... و یا حفر تونل های متعدد در زاگرس مرتفع برای انتقال آب به دشت های مرکزی بیانگر آن است که خشکسالی در ایران به مرحله #خشکسالی_مهندسی (Engineering Drought) رسیده است. خشکسالی مهندسی وضعیتی است که در آن دسترسی به منابع آب جز با روشها و ابزارهای پیچیده و گران مهندسی ممکن نیست.
3- رسیدن به این مرحله از خشکسالی اغلب بسیار نگران کننده است چون حکایت از فشار لگاریتمی به منابع آب و تخریب افزونتر سرزمین دارد. برای مثال همین برداشت از آب های ژرف در کنار دیگر پیامدهای مخرب اکولوژیک همچنین می‌تواند باعث تحرک گسلها و افزایش خطر زلزله شود.
Read 5 tweets
بررسی احتمال "تعمد" در گسترش فاجعه کرونا در ایران
#چندتوییت
1- دیوید مارکوس در تحلیل "قحطی‌های حکومت-ساخت" عبارت Faminogenesis را پیشنهاد کرده است. تحت اللفظی این عبارت را می توان به قحطزایی ترجمه کرد اما چون حتی خود مارکوس هم این عبارت را بسط می‌دهد به هر نوع استفاده از
2- ... بلایای فراگیر توسط دولتها به عنوان یک سلاح جنگی، و نه فقط قحطاندن سرزمین از طریق نایابی عمدی مواد غذایی، شاید "نیستاوری" برای آن برابرنهاد فارسی بهتری باشد. #نیستاوری به عنوان یک نظریه علمی البته توسط کسانی دیگر نیز به تدریج بسط داده شده و تدقیق شده است.
3- خلاصه نطریه مارکوس این است که مطالعه مواردی مثل قحطی 1928-1933 اوکراین و قزاقستان و 1958-1961 چین ما را به این نتیجه می‌رساند که گاه حکومتها از بلایای فراگیر به عنوان سلاحی برای کنترل توده مردم و سرکوب اعتراضات آنها استفاده می کنند.
Read 20 tweets
در خطاب به مردم خوزستان؛
چه را بخواهید و از چه بگریزید
#چندتوییت
1-محیط زیست همه مسئله خوزستان نیست. آب هم همه مسئله محیط زیست در خوزستان نیست. آگر چه بی آبی الان به دردبارترین رنج خوزستان تبدیل شده است. اما مسئله اصلی نه فقط چهل سال توقف طرح های توسعه و بلکه حتی ویران شدن
... زیرساخت ها و طرح های قبلی است. برای نجات مردم، خوزستان باید به صورت آشکار و ملموس شاهد اجرای یک برنامه جامع توسعه اقتصادی باشد. پس به عنوان اصلی ترین مطالبه، توسعه بخواهید.
2-مشکلات خوزستان جدا از دیگر مشکلات مردم ایران نیست. هر چه هست در هر جای ایران، حاصل عملکرد یک حاکمیت واحد است. نه فقط برای خوزستان، برای همه ایران توسعه بخواهید.
Read 12 tweets
دلیل پنهان‌کاری وزارت نیرو در باره سد #گتوند
#چندتوییت
1- هیچ کدام از گزارش‌هایی که وزارت نیرو درباره سد گتوند منتشر می‌کند معتبر نیست. نه فقط هیچ نهاد مستقلی این گزارشها را تایید نکرده بلکه غالب استادان دانشگاه شهید چمران، قطب مطالعات آب منطقه، نیز همواره آنها را رد کرده‌اند.
2- ظاهرا خروجی آب از سد را به حداقل رسانده‌اند تا نمکی که روزانه در دریاچه سد حل می‌شود فرصت ته نشینی داشته باشد. اینگونه شوری آب خروجی سد کمتر به نظر خواهد رسید. مسئله اصلی اما مهیب‌تر شدن بمب نمکی است که آینده خوزستان را تهدید می‌کند.
3- تا یک جایی می‌توانند این بازی جارو کردن مشکل به زیر فرش را ادامه دهند، اما بازگشت یک ترسالی و لزوم باز گذاشتن خروجی‌های سد عمق فاجعه را آشکار خواهد کرد. خطر بزرگتر البته روزی است که کل دریاچه به حد اشباع برسد.
Read 7 tweets
برای خوزستان چه باید کرد؟
#چندتوییت
مشکلات خوزستان جدا از دو مسئله اصلی دیگر مناطق ایران نیستند: نخست توسعه نیافتگی و دوم قهقرای سرزمینی به واسطه تحمیل کشاورزی ناپایدار. بنابراین تا ایران در مسیر توسعه همه جانبه قرار نگیرد و تا الگوهای ویرانگر کشاورزی
1/
و به تبع آن بهره برداری نادرست از منابع آب برچیده نشود نه فقط خوزستان بلکه دیگر مناطق کشور هم روز به روز چشم‌اندازی ویرانتر خواهند داشت. اما به طور مشخص اگر بر جلگه خوزستان و مشکلات کنونی آن تمرکز کنیم این ده مورد را می توان به عنوان اقداماتی ضروری برای نجات این استان برشمرد:
2/
کوتاه مدت:
1- آبرسانی اضطراری با تانکر به ویژه به جنوب و غرب استان
2-ترمیم شبکه‌های آبرسانی موجود و راه اندازی تصفیه خانه های جدید برای نقاط بحرانی
3-توقف طرح های انتقال آب در بالادست و اعتمادبخشی به شهروندان در این زمینه
4-مهار اثر سد گتوند و دیگر آلایندگان آب‌های استان
3/
Read 5 tweets
در باره فرهادی و ... فضیلت شجاعت
#چندتوییت
1- من مطمئنم اغلب کسانی که فرا خوانده می‌شدند پشت آن تریبون، هر کسی از هر کشوری، اگر خبر می داشت از اعتراضات خونبار برای "آب" در گوشه ای از میهنش دست کم در حد یک جمله به آن اشاره می کرد. فرهادی می دانست شمار کشتگان به سه نفر رسیده
2- و مطالبه هم عمدتا بدیهی ترین نیاز اولیه بشر است، یعنی آب، و نه لزوما آزادی و دموکراسی وفلان که اشاره به آن تعبیر سیاست ورزی داشته باشد. پس می توانست یک جمله ای بگوید از باب همدردی و اطلاع رسانی. در این حد که مثلا "من شنیده ام که در بخشی از کشورم مردم به خاطر کمبود آب
3- دست به اعتراض زده اند و تاکنون سه نفر به همین خاطر کشته شده اند که این قلب مرا به درد می آورد" همین و بس. آیا به خاطر چنین جمله یی به محض بازگشت به ایران دارش می زدند؟ هرگز. زندانی می شد؟ هرگز. ممنوع الکارش می کردند؟ خیلی بعید است. پس چرا نگفت؟
Read 8 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!