Derin Düşünce.Org 🇹🇷🇦🇿🇵🇸🇬🇧🇫🇷🇧🇷🇷🇺🇺🇦 Profile picture
Kelimeler kirlenirse hiçbir şey temiz kalamaz. Derin Lügat'ı indir, oku, paylaş...

Aug 18, 2020, 24 tweets

Yeni silsile (#FLOOD): Bill & Melinda Gates vakfı’nın aktifleri 50 milyar $, Dünya Sağlık Örgütü bütçesinin 10 katı. Vakfın amaçları? Fakirlikle mücadele, aşı, kızların eğitimi, kadınların özgürleşmesi! Alkış! ... Ama ... bu para fakirlere yahut STK’lara verilmiyor. Ya ne oluyor?

ABD kanunlarına göre vakfı vergiden kurtarmak için harcanması gereken asgarî seviye %5. Tesadüfe bakın, Bill & Melinda Gates vakfı da tam bu kadar parayı yardım için kullanıyor. Gerisi? Vakfa bağlı bir trust bu parayı bir yatırım portföyü olarak yönetiyor. Meselâ?

Petrol (Total, BP), GDO’lu gıdalar (Monsanto/Bayer) ve silah üreten firmalar. Matrak değil mi? İnsanlığa hizmet(!) için kurulmuş bir vakfın sahip olduğu 50 milyar doların 47.5 milyar $’lık kısmı petrole, gıdalarımızı kirleten GDO’ya ve silahlara yatırılmış.

Daha da iyisi var: 2014’te Bill & Melinda Gates vakfı’nın trust aracılığı ile 540 milyon $ Coca Cola hissesi almış. Aynı sene Bill & Melinda Gates vakfı Kenya’da Coca Cola’nın ihtiyacı olan meyveleri üretecek 50.000 çiftçiye eğitim vermiş. İnsanî yardım... Yersen!

Tabi Coca Cola kâr ettiği zaman hissedar Bill & Melinda Gates vakfı payını alıyor. Bill Gates 45 Afrika ülkesinden daha zengin.

Diyebilirsiniz ki, “adam çalışmış; Microsoft’u kurmuş; zengin olması normal...”. Eğer siz İstanbul’un fethinden beri günde 10.000 $ kazanıyor olsaydınız ve haftasonu, tatil demeden her gün çalışsaydınız ancak 2 milyar $ biriktirebilirdiniz. Bakın Bill Gates’in kaç parası var?

Sermayesi olan, kafası çalışan, riskleri göze alabilen ve çalışkan insanların zengin olması elbette normal ve meşru. Ancak devletin kamusal alanı altın tepside sunduğu çakma iş adamları bunlardan değil.

Bill & Melinda Gates vakfı Kenya’da GDO’lu mısır araştırmaları ve üretimi için 35 milyon $ harcadı. Ama sıtma aşısından farklı olarak Bill vakfının GDO araştırmaları konuşmak istemiyor. World Economic Forum gibi ortamlarda nadiren bazı soruları cevaplıyor.

Bill & Melinda Gates vakfı GDO konusunda vitrinde olmak istemeyen Monsanto’nun sevimli yüzü. Afrika’da GDO’lu gıdaların yayılması için çalışan vakfı Monsanto fonluyor. (Bkz. Vakfın broşürü, Funding partners bölümü). B & M Gates Vakfı da Monsanto hisse senetlerini satın alıyor.

Bill Gates’in fikri gibi sunulan insanî yardım(!) projelerin mimarları Monsanto’dan ayrılıp(?) Bill & Melinda Gates vakfı tarafından işe alınmış kişiler. Meselâ Robert Horsch.

Monsanto bildiğiniz gibi GDO’lu kısır tohumlarla ABD, Güney Amerika, Hindistan ve Avustralya’daki çiftçileri esir almıştı. Monsanto tohumları ile çalışan bölgelerde çiftçi intiharları hızla arttı. Monsanto dünyanın en nefret edilen şirketlerinden biri...

Zararlı böceklere karşı Monsanto ilaçlarını kullanmak zorunda kalan çiftçiler, GDO ilen kirlenen tarlalara başka tohum ekemediklerinden firmanın kölesi oldular. Bugün de durum aynen devam ediyor.

Ne yazık ki Türkiye’de aydın/akademisyen geçinenler uykuda...

Bill Gates GDO’lu tohumları “açlıkla müdafaa” maskesi altında bedava... Bu aşamada para ile satılmasından bir farkı yok çünkü Monsanto ürünleri bir ülkeye girince çiftçiler gübre, böcek ilacı vs herşeyi bu firmadan almak zorunda. Yoksa tarım duruyor.

Monsanto’nun GDO’lu tohumları kısır olduğu için her sene firmadan yeni tohumlar almak zorundasınız. Polenler yoluyla GDO yerli türleri de kirleteceği için organik tohumların GDO ile aynı bölgede, yanyana üretilmesi imkânsız. derindusunce.org/2017/02/18/gid…

Netice: Bu sadece bir örnek. Gerçek hikâye kötü kalpli Bill Gates’in gizli planları değil; mesele çok daha büyük ve ideolojik. Nedir?

Liberalizm ideolojisi yüzünden ulus-devletler giderek aslî görevlerini terk ediyor. Suçla, açlık veya hastalıkla mücadele Bill & Melinda Gates vakfı gibi vakıflara, gerçekte onları fonlayan Monsanto gibi şirketlere kalıyor. Üstelik... derindusunce.org/2011/10/08/dik…

Üstelik insanî yardım(!) vakıflarını fonlayan bu şirketler harcadıkları parayı vergiden düşüyor. Vergi gelirleri azalan ulus-devletler de kamusal alanı biraz daha özel şirketlere terk ediyor. derindusunce.org/2012/12/06/dik…

Çakma vakıflar ise fakirleri gerçekten kurtarabilecek okul, sağlık ocağı, su kuyusu gibi projeler yapmıyorlar. Bunun yerine ucuz, gösterişli ve kâr getiren operasyonları tercih ediyorlar. Fakir balık tutmayı öğrenmiyor; bir kaç bayat balık ile fotoğraftaki yerini alıyor.

Bill & Melinda Gates Vakfı...

Vesselâm :)

Share this Scrolly Tale with your friends.

A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.

Keep scrolling