polfosol® balthazar Profile picture
Only Fans™ can judge me ☝️🗿 فقط پنکه‌ها می‌توانند مرا قضاوت کنند

Apr 5, 2021, 9 tweets

کتاب‌های ریاضیات جدید رو بچه‌های اوایل دهه ۶۰ و ماقبل اون به خاطر دارن. این کتاب‌ها شامل مباحثی از قبیل ماتریس‌ها، نظریه گراف و ریاضیات گسسته بود که چندان هم «جدید» نیستن و سطح مباحثش نسبتا بالاتر از الان بود.
اما چرا قدیم‌ها انقدر سخت می‌گرفتن و چرا بهش می‌گفتن ریاضی جدید؟

۱/n

روس‌ها با پرتاب ماهواره اسپوتنیک درسال ۱۹۵۷ آمریکایی‌ها رو تحقیر کردند. این حس تحقیر اونقدر قوی بود که ازش با عنوان بحران اسپوتنیک (Sputnik crisis) یاد میشه و منجر به تحولات گسترده‌ای در آمریکا شد. یکی از این تحولات در نظام آموزش دبیرستان و مخصوصا آموزش ریاضیات صورت گرفت.

۲/

در طی قرن ۱۹ و نیمه اول قرن ۲۰ ریاضیدانان روسی بارها سطح بالای خودشون رو به رخ آمریکایی‌ها کشیده بودن. بحران اسپوتنیک این برتری رو دوباره یادآوری کرد و سیاستمداران آمریکایی رو به این فکر انداخت که شاید یکی از دلایل برتری فنی روس‌ها نظام آموزشی و نحوه آموزش ریاضی در اون کشوره.

۳/

کنگره آمریکا موسسه ملی علوم (NSF) رو مامور طراحی برنامه‌ای کرد برای تحول نظام آموزشی. یکی از این برنامه‌ها به تحول آموزش ریاضی اختصاص داشت و هدفش آشنایی دانش‌آموزان با مفاهیم و یادگیری ازطریق کشف بود.
بچه‌ها نمی‌بایست کورکورانه یک‌سری دستورات رو دنبال کنند
nytimes.com/2007/09/25/sci…

و لازم بود خودشون در فرایند یادگیری مشارکت فعال داشته باشن. معلم‌ها باید بچه‌ها رو گروه‌بندی می‌کردن و هر گروه با همفکری رو یک موضوع، تئوری خودش رو ارائه می‌داد. بعد معلم وظیفه داشت این تئوری‌ها رو ارزیابی و نقاط ضعف و قوتشون رو گوشزد کنه.
این طرح تحول ریاضی معروف شد به New Math.

در طرح ریاضیات جدید مفاهیمی ازقبیل نظریه مجموعه‌ها، حساب همنهشتی (modular)، محاسبات درمبنای غیر از ۱۰، جبر بولی، ماتریس‌ها و جبر مجرد (abstract) هم به برنامه آموزش اضافه شد.

طرح‌های کمابیش مشابهی نیز در سایر کشورها اجرا شد؛ ازجمله انگلیس، فرانسه، آلمان غربی، ژاپن و بعدها ایران.

حجم تکالیف چندبرابر شد و مسابقات علمی دانش‌آموزی رونق گرفت.
این تحولات بلندپروازانه انتقادات زیادی برانگیخت.
انتظارات مربوط به تغییر شیوه و محتوای آموزش فراتر از توانایی بسیاری از معلمان بود. دانش‌آموزان هم چندان وضع بهتری نداشتن و سیستم جدید استرس زیادی رو به اونها تحمیل می‌کرد.

به مرور معلوم شد که خروجی‌های این سیستم نیز چندان تخم دوزرده‌ای نذاشتن و حتی بعضی اوقات ضررهای این تحول از سودش بیشتر بوده. مثلا جورج سیمونز در کتابش میگه:
طرح ریاضیات جدید دانش‌آموزانی رو بار آورد که با قانون جابجایی و خاصیت ترایایی در جبر آشنا بودن ولی جدول ضرب رو بلد نبودن.

به‌هرحال این طرح تحول خودش مشمول طرح‌های تحول و اصلاح دیگری در سال‌های بعد شد. ولی آثار اون در نسل‌های بعد کمابیش باقی موند.
مجله تایم درپایان قرن بیستم یک لیست صدتایی از بدترین ایده‌های قرن رو منتشر کرد که در این لیست New Math در رتبه پنجم قرار داره!

n/n
time.com/3694171/the-ne…

Share this Scrolly Tale with your friends.

A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.

Keep scrolling