Merhabalar;
Bugün,grafiklerde kullandığımız fib enstürümanı hakkında bilgim yettiğince bir şeyler anlatmak istiyorum.Fibonacci dizisi matematikçi Leonardo Fibonacci tarafından 13. yüzyılda belirlenmiştir ve Altın Oran da bu sayılardan türetilmiş matematiksel bir orandır.
Bu sayıların borsayla ilgisiyse,geri çekilme seviyelerini anlayabileceğimiz bir sistemdir.Bazı kaynaklara göre yükseliş trendinde 1 dip bölgeye ,0 tepe noktaya koyulur.Düşüş trendinde ise tepe noktaya 1,dip noktaya 0 koyulur.
Bu kesin bir bilgi değildir,çok eski bir enstürüman olduğu için üstünde de çok fazla varsayım vardır.Örneğin her fibde gördüğümüz 0,5 noktası aslında bir fib bölgesi değildir.Altın oranla geldiğimiz de 0,5 e ulaşamayız,sadece orta noktadır.
0.705 ve 0.786 bölgelerinin bir çok tecrübeli isme göre çok iyi çalıştığı söyleniyor,yaptığım back-testlerde bunu ben de deneyimledim.Özellikle coin seçerken veya incelerken bu seviyelere çok dikkat ediyorum,bir çok ustanın da böyle hareket ettiğini düşünüyorum
Fib seviyeleri belirlidir fakat araştırmanın ve tecrübenin kattığı bilgilerden dolayı bazı noktalarda değişikliğe giden analistler var.Burdan @EfloudTheSurfer hocama ,kendisinin fib seviyelerini paylaşmama ve kullanmama izin verdiği için teşekkür ederim.
Üstüne çok fazla araştırılacak bir konu değil ama aşırı önem arz eden bir konu olduğunu düşünüyorum,destek direnç belirlemede şahsen ben kullanıyorum.Kendi hocalarımın hepsi de öneriyor ve kullanıyor.
Share this Scrolly Tale with your friends.
A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.