Bugün,grafiklerde kullandığımız fib enstürümanı hakkında bilgim yettiğince bir şeyler anlatmak istiyorum.Fibonacci dizisi matematikçi Leonardo Fibonacci tarafından 13. yüzyılda belirlenmiştir ve Altın Oran da bu sayılardan türetilmiş matematiksel bir orandır.
Bu sayıların borsayla ilgisiyse,geri çekilme seviyelerini anlayabileceğimiz bir sistemdir.Bazı kaynaklara göre yükseliş trendinde 1 dip bölgeye ,0 tepe noktaya koyulur.Düşüş trendinde ise tepe noktaya 1,dip noktaya 0 koyulur.
Bu kesin bir bilgi değildir,çok eski bir enstürüman olduğu için üstünde de çok fazla varsayım vardır.Örneğin her fibde gördüğümüz 0,5 noktası aslında bir fib bölgesi değildir.Altın oranla geldiğimiz de 0,5 e ulaşamayız,sadece orta noktadır.
0.705 ve 0.786 bölgelerinin bir çok tecrübeli isme göre çok iyi çalıştığı söyleniyor,yaptığım back-testlerde bunu ben de deneyimledim.Özellikle coin seçerken veya incelerken bu seviyelere çok dikkat ediyorum,bir çok ustanın da böyle hareket ettiğini düşünüyorum
Fib seviyeleri belirlidir fakat araştırmanın ve tecrübenin kattığı bilgilerden dolayı bazı noktalarda değişikliğe giden analistler var.Burdan @EfloudTheSurfer hocama ,kendisinin fib seviyelerini paylaşmama ve kullanmama izin verdiği için teşekkür ederim.
Üstüne çok fazla araştırılacak bir konu değil ama aşırı önem arz eden bir konu olduğunu düşünüyorum,destek direnç belirlemede şahsen ben kullanıyorum.Kendi hocalarımın hepsi de öneriyor ve kullanıyor.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
bugün bana göre Price Action yönteminin en önemli konusu olan ' Likidite Konsepti ' hakkında okuyup,izleyerek,deneyerek öğrendiklerimi anlatmaya çalışacağım. Tamamen kendi doğrularımdır..
Likiditenin ne olduğunu googlelayarak öğrenebilirsiniz arkadaşlar floodu fazla uzatıp sıkıcı olmaması için ben konseptten bahsetmek istiyorum. Likidite konseptinin bu kadar önemli olmasının yegane sebebi fiyatın yönünü belirleyen ana etmen olmasıdır. ++
Fiyat sideways yaparken aramanız gereken noktalar genel manasıyla likidite bölgeleridir veyahutta tp belirlerken de bu konsepti kullanabilirsiniz. Bu konsepti tam manasıyla kullanabilmeniz için fiyatın hareketini tam manasıyla anlamanız gerektiğini düşünüyorum. ++
Bugün genel manada trade camiasındaki herkesin muzdarip olduğu psikoloji yönetimi hakkında tecrübe ettiklerimi, okuduklarımı ve öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
Ne kadar herkes teknik analiz öğrenmeye çalışsa da bence trade hayatında bilmeniz gereken en elzem konu psikoloji yönetimidir. Mükemmel bir trader olabilirsiniz, analizleriniz sürekli gerçekleşebilir fakat psikolojinizi yönetemezseniz maksimum faydayı almanız imkansızlaşır. ++
Psikoloji yönetimi için bir çok taktik,video ve kitap bulunmakta ben bu floodda size çoğunu harmanlayıp vermeye çalışacağım. ++
Kaldıraç sistemi ve RR hakkında bildiklerim ve uyguladığım taktikler :
Kaldıraç sistemi nedir : Kaldıraç sistemi, para piyasalarında yatırımcının daha aktif rol alması ve sahip olduğu sermayeden daha büyük işlemler yapabilmesine olanak sağlayan sistemdir.
RR (Reward:Risk) nedir : RR sistemi bir pozisyon için kazanacağınız ve kaybedeceğiniz miktarı belirleyeceğiniz araçtır, örnek olarak eğer sizin RRınız 3:1 ise o pozisyon için %1 kaybedip, %3 kazanmanız gerekir bu durumda pozisyon açılmadan riskiniz ve ödülünüz belirlidir.
bugün PA için çok önemli olan Range konusu üzerinde bildiklerimi & araştırdıklarımı anlatmak istiyorum
range kelime anlamı olarak aralık demektir. Tradelerimizi belirlediğimiz bir aralık içinde yapıyoruz bu aralığa da range diyoruz.
Bu konu içinde range high (tepe nokta) equilibrium(denge) range low (dip nokta) önemli noktalardır önce bunları görsellerle açıklayarak anlatmak istiyorum