Henk Otten Profile picture
Senator Eerste Kamer der Staten Generaal.

Jul 22, 2021, 8 tweets

DRAADJE
Ontving laatste dagen veel vragen van politici en journalisten over rol van @jortkelder tijdens 2017 TK-campagne van #fvd waar nu ook onderzoek naar wordt gedaan door @CommvdMedia Een paar opmerkingen over de werkelijke gang van zaken en de rol van #Kelder bij #fvd (1)

Tot februari 2017 werd er een sterk inhoudelijke, door mij ontworpen, campagne gevoerd met animaties en activistische video's waarbij @MinPres #Rutte en de VVD bepaald niet werd gespaard. Zoals bijv. deze animatie-video die toen ook meteen door de media werd opgepikt. (2)

Vlak voor de verkiezingen kwam Kelder bij Baudet aanzetten met het idee dat er vooral "leuke" life-style achtige filmpjes moesten komen van Baudet en dat het minder om de inhoud moest draaien. Kelder bood cameraman Tijn gratis aan. Dat resulteerde in dit soort video's. (3)

Er was flinke discussie tussen Baudet en mij of het nou wel slim was om het beste maatje van @MinPres een kijkje in de keuken te gunnen op zo'n belangrijk moment voor #fvd. Uiteindelijk besloten we - na veel gedram van Baudet - dat het complementair kon zijn aan de campagne. (4)

Naast het maken van een paar "leuke" filmpjes gebruikten we cameraman Tijn van @jortkelder overigens vooral voor het registreren van livestreams in de laatste dagen voor de verkiezingen (o.a. Breda, Rotterdam en het keldertje), iets wat hij echt uitstekend deed overigens! (5)

De rol van Kelder bij #fvd en zijn nauwe vriendschap met @MinPres bleef een terugkerend onderwerp van discussie met Baudet. Zo was ik er erg op tegen dat Baudet met Kelder op pad ging in de privéjet van Suitsupply zonder dit te melden bij de TK. Zie: hpdetijd.nl/2019-09-02/thi… (6)

In tegenstelling tot wat Baudet beweerde bij BusinessClass (zie video) heeft @jortkelder zich niet bemoeid met het (economische) verkiezingsprogramma van #fvd Dat is grotendeels door mij geschreven. Kelder was toen ook "not amused" over die opmerking van Baudet bij Harry Mens (7)

Jort Kelder had dus wel degelijk serieuze invloed op de 2017 TK-campagne van #fvd (vooral via het handig bespelen van Baudet) waardoor de campagne minder gericht werd op de @VVD en op @MinPres wat #fvd waarschijnlijk zetels gekost heeft. (8)

Share this Scrolly Tale with your friends.

A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.

Keep scrolling