Discover and read the best of Twitter Threads about #fvd

Most recents (24)

Fragment uit de grote Thierry Baudetshow, waarin Baudet uitlegt dat de #coronacrisis een kleine stap in de ontheemding en onteigening van Nederland, omdat we gezondheid belangrijker vinden dan vrijheid.
Ander fragment uit de Grote Thierry Baudetshow, waarin hij "de elites verwijt dat grote migratiestromen door moeten gaan" en waarin hij omvolking in eenvoudige taal uitlegt: Nederland zal Nederland niet meer zijn "we worden een minderheid" #fvd
Ook in de grote Thierry Baudetshow: "Islam is niet vredelievend, het is een oorlogscredo. Mohamed was een krijgsheer, een legerleider, de Koran is in principe een militair boek, gaat over strijd." "Jezus was een pacifist, hij riep alleen wat vragen op" #fvd
Read 3 tweets
Motie @geertwilderspvv & @FleurAgemaPVV #PVV over het heropenen van gesloten ziekenhuizen.

#coronadebat #coronavirusNederland #coronavirus

Verworpen.
Motie @thierrybaudet over uitspreken dat men niet aanstuurt op #groepsimmuniteit vóór het verkrijgen van een vaccin.

#coronadebat #coronavirusNederland #coronavirus

Verworpen
Read 6 tweets
.. het verknipte wereldbeeld van Baudet [die zelf ook geen kinderen heeft]

Baudet vindt het beangstigend dat "Europese leiders die onze landen verkwanselen en onze landen vernietigen voor de volgende generatie" geen kinderen hebben." Daar wordt hij bang van, Spaans benauwd van..
#fvd is straatarm, mensen. Althans dat zegt Baudet... u moet doneren. Baudet vergeet erbij te zeggen dat #fvd ook subsidie krijgt op basis van het aantal leden

Nu al ben ik benieuwd naar de jaarrekening ...
Hoe je de achternaam van politicus Bouwdet uitspreekt cc @ferdgrapperhaus
Read 6 tweets
Altijd leuk als mensen een #thread maken over hun ideeën.
@PietLekkerkerk maakte een thread over de #EU-standpunten van #FvD omdat hij vindt dat deze standpunten onzinnig zijn.
Hier👇zijn thread en mijn antwoord.
#Draad!
1/31
Piet vraagt (tweet 3👇) naar de onderbouwing voor 2 beweringen van #FvD:

-dat de EU ons miljarden kost
-dat economieën in Zuid-Europa kapot gaan door de #EU

Eerst gaan we kijken naar de miljarden.
2/31
Piet stelt dat het ‘maar’ 1 miljard per jaar is.
Zijn linkje werkt niet meer, dus ik heb zelf even gegoogeld en kwam hier terecht.
Volgens de EU zelf👇 betaalde NL in 2017 bijna 2 miljard meer dan het ontving.
3/31
europa.eu/european-union…
Read 32 tweets
Nu de blauw-bruine coalitie gaat regeren in #Brabant hebben #VVD, #CDA, #FvD en #LokaalBrabant bestuurders nodig. Een draadje.
De #VVD houdt hoogstwaarschijnlijk vast aan de gedeputeerden Van der Maat (Financiën en OV) en Van Gruijthuijsen (Economie, Onderwijs en Europa). Portefeuilles kunnen evt gaan variëren. Beide zijn man, 39 en 47.
Wat het #CDA gaat doen is onduidelijk. Ondanks een veto van Oirschot en landelijk intern protest gaat het CDA opnieuw met uiterst rechts regeren - net als in 2010. Na het verraad van Thüringen door liberalen en christendemocraten rook de SZ heibel in NL.
sueddeutsche.de/politik/nordbr…
Read 16 tweets
Op deze manier -politieke partijen die kiezen vóór samenwerken met Baudet- 💁🏽‍♀️maken die partijen onvolking, boreale wereld en aanverwante #fvd standpunten tot het centrum van de verkiezingsstrijd in 2021 🤦🏽‍♀️
1 "als je redeneert vanuit een gezond nationalisme vind ik het een gezonde vraag: hoeveel verandering kan een gemeenschap dragen?" zegt @WouterBeekers over de Centrumpartij. Hij vindt "het aanbevelenswaardig de teksten van die partij terug te lezen"

Laten we even terugkijken 👉🏼
2 Uhm... "Janmaat vond bij nader inzien de CP'86 veel te extreem."

En kijk ook even naar dit partijpolitieke standpunt van CP'86:

"We hanteren een volksnationalistische ideologie, die uitgaat van etniciteit." Heet dat tegenwoordig niet "omvolking"?
Read 18 tweets
#FvD gaat meebesturen in Brabant. Wat moeten we daarvan vinden? Een draadje.
Er is nu overeenstemming over uitgangspunten, maar dat is niet hetzelfde als overeenstemming over een programma. Aangezien de hele constructie instabiel is, kunnen we eigenlijk geen enkele definitieve conclusie trekken. #FvD
Feit is dat de uitgangspunten verraden dat FvD heel graag mee wilde doen en is ingekapseld. Brabant doet mee aan Europa (is natuurlijk: de EU) en het klimaatakkoord gaat gewoon verder. #FvD committeert zich dus.
Read 11 tweets
Zionisme in de vorm van Baudet !
The round-up of German Jews and their persecution was planned and implemented with the consent and collaboration of Jews who called proudly called themselves "#Zionist."
archive.org/details/TheSec…

👇
Het is verbijsterend dat u en velen met u in de cirkelredenering van nationaal socialisme vastzitten. #Baudet = #Nazi, wel grappig omdat Baudet een #Zionist is 😁😉
Wat gratis leesvoer 🤗
#Holocaust
archive.org/details/TheSec…
Baudet staat onvoorwaardelijk achter Israel, terwijl hij er niet is geboren, nooit heeft gewoond en bij mijn weten niet joods is. Dat is weer opmerkelijk aan deze man.
Onvoorwaardelijk betekend GEEN voorwaarden stellen, ook niet aan mensenrechten.

Read 12 tweets
Stapt Hiddema op? Deze roddel lezen we vanochtend in dit stuk. Een paar opmerkingen. [draadje] #FvD duimspijker.com/opinie/brekend…
Het antwoord is vooralsnog: nee. Ik zou dit soort verhalen pas optekenen als er een publiek statement van Hiddema ligt. Dat ligt er niet. Tot die tijd is dit alleen een echo van het geruchtencircuit.
Iedereen die zich een beetje met FvD bezighoudt kent dit verhaal al want het gaat al maanden rond. Het lijkt vooral de wens van FvD-haters want de gevolgen zouden niet te overzien zijn, maar bewijs is er niet.
Read 6 tweets
@Sashaexposed @fvdemocratie Goede vraag. Ik stem FvD en ben lid. Hieronder mijn antwoord; deels feitelijk, maar het meeste is gewoon mijn mening.
Samenvatting:
FDF zou idd een nauwe band kunnen hebben met #FvD, en de schoffering zou vooropgezet spel kunnen zijn.
Maar daar zouden dan goede redenen voor zijn.
@Sashaexposed @fvdemocratie Context:

De wereld is in handen van een kwaadaardige elite, die heerst door te verdelen en met brood en spelen.

Een aspect van de verdeling is de aanval op de natiestaat: macht naar ongekozen EU leiders; massa-immigratie.
@Sashaexposed @fvdemocratie Brood en spelen leidt het volk af van belangrijke zaken.
Emotionerend nepnieuws verduistert het beoordelingsvermogen.

Mensen kunnen maar een beperkte hoeveelheid informatie aan.
Het effect van het boerenprotest wordt ondermijnd door concurrerend "nieuws".
Read 13 tweets
Wat. Een. Bullshit.

"Faillissementsgraad laagste van alle sectoren

De faillissementsgraad is traditioneel laag in de agrarische sector. Door minder faillissementen en de toename van het aantal bedrijven is deze de afgelopen jaren verder gedaald," - boerenbusiness.nl/artikel/108774…
Het leuke is dat je dit soort dingen gewoon kan opzoeken. In de eerste anderhalve maand van 2020 gingen er in totaal 2(!) agrarische bedrijven failliet. Dus GEEN acht per dag.

En of deze faillissementen te wijten zijn aan stikstofregels, is niet bekend. faillissementen.com/insolventies/n…
Misschien is er in het najaar van 2019 een forse stijging te zien en is die '8 kapot per dag' hierop gebaseerd...

Oh, nee. Toch niet. Dat waren er over heel 2019 maar 26. Dat is minder dan de 31 uit 2018 in een sector die al de laagste failissementspercentages van allemaal had.
Read 11 tweets
Al die linkse betweters die nu schreeuwen om het hoofd van @thierrybaudet
Die #Kamervragen willen en #aangiftes
Waar waren die bij dit👇 SMERIGE tweetje🤮 van totaalhypocriet @LodewijkA?
1/6
@thierrybaudet @LodewijkA Want hun dierbare #PvdA-leider LOOG hier keihard, en hij WIST het.
Hij WIST dat #PVV en #FvD een #stemverklaring👇 hadden afgegeven, maar @LodewijkA kon het natuurlijk weer niet laten om ze als #holocaustontkenners te framen.
En WAAR waren toen alle #deugers van vandaag?
2/6
@thierrybaudet @LodewijkA Die waren NATUURLIJK niet thuis of wisten van de #Lodewijk geen kwaad, want dat weten ze NOOIT.😠
Ze komen alleen op hun deugtrom slaan als #Wilders of #Baudet aangepakt moet worden.
Dan hebben ze ineens PRINCIPES.🤦‍♂️
Weet je wanneer ik #respect krijg voor #LinksePrincipes?
3/6
Read 6 tweets
1. Kan Forum voor Democratie de grootste partij worden bij de volgende verkiezingen en wat gebeurt er dan? De vraag blijft zich opdringen nu #FvD er inderdaad in is geslaagd de grootste ledenpartij van NL te worden.
2. Het was al wel duidelijk dat de FVD-ledenaantallen bleven stegen maar dit nieuws komt in Den Haag toch hard aan. Het is symbolisch belangrijk - en feitelijk want de subsidiëring politieke partijen is één pot en hoe meer geld naar FVD gaat des te minder naar anderen...
3. Maar belangrijker dan dat - nog nooit eerder in de naoorlogse geschiedenis groeide een partij zo snel qua leden. Nog nooit eerder werd een uitdager van het systeem grootste ledenpartij. En niemand is vergeten dat FVD bij Statenverkiezingen qua kiezers grootste was van NL.
Read 6 tweets
Door die verdomde oorlog is het een taboe om hedendaagse fascisten en nazi’s te benoemen, terwijl er zat zijn - juist in de entourage van Baudet cs - wier ideeën zo weer in de NSB-partijkrant ‘Volk en Vaderland’ van 1935 zouden kunnen worden afgedrukt.
En let wel, al die apologeten die weten dat #FvD niet fascistisch is omdat het geen corporatistische staat wil, of dat Baudet geen nazi is omdat hij de rassenleer verwerpt- welnu dat laatste deed Mussert stelliger en verder nam de NSB ‘t niet zo nauw met ‘historische definities’
Het ging de polderfascisten toen én nu in essentie om ‘het recht van een volk’ om de ‘zogenaamde democratie’ te ontdoen van de ‘partijen-dictatuur’ (Mussert 1936) en in-‘t-algemeen ‘de geestkracht van het Nederlandse volk’ die ‘reeds gedurende generatiën werd ondermijnd’ (1931).
Read 4 tweets
Baudet gaat niet naar het Europees Parlement. In zijn plaats gaat senator Dorien Rookmaker van GO. De gevolgen in de Eerste Kamer. [draad] #FvD nu.nl/politiek/60227…
Rookmaker kan niet in de Senaar en Brussel zitten. Haar zetel is binnenkort vacant. De lijst van #FvD is hier relevant, waar drie kandidaten met voorkeursstemmen werden gekozen maar eerder hun zetel niet innamen.
De eerste kandidaat is Theo Hiddema maar die kan dan niet in de Tweede Kamer blijven. Zijn vervanger daar is al een tijdje bij FvD weg. Hiddema zegt dus nee. #FvD
Read 7 tweets
1/98
Het is weer tijd om iets over de #fvd te zeggen. Aanleiding is de toespraak die Thierry #Baudet hield op 24-11 in het Zweerde Örebro op de Landdag van de Sverige Demokraterna, oftewel Sweden Democrats, een door nazi’s opgerichte partij:
en.wikipedia.org/wiki/Sweden_De…
2/98
2/98
Ja, de site maakt er melding van dat de partij tegenwoordig officieel nazisme en fascisme afwijst. Maar er staat niet voor niets officieel, want de standpunten van de partij spreken op zich een heldere taal. 3/98
3/98
De toespraak die #Baudet hier hield, lijkt op de ‘boreale’ speech na de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Die heeft vaak het stempel fascistoïde gekregen, wat vervolgens weer door Baudet is tegengesproken. 4/98
dagelijksestandaard.nl/2019/03/woeden…
Read 97 tweets
1/ Het kabinet vindt een stijging van de Nederlandse EU-bijdrage naar bruto 13 miljard euro in zeven jaar onacceptabel.

De geschatte ontwikkeling van de structuur van de financiering van de EU, in het draadje hieronder👇

telegraaf.nl/t/766523082/
2/ Voorstel Commissie:
1. Bestaande eigen middelen moderniseren
2. Pakket nieuwe eigen middelen invoeren
3. Vaststellen: toekomstige ontvangsten rechtstreeks uit het EU-beleid moet naar de EU-begroting.
4. Correcties uitfaseren
5. Het maximum van de eigen middelen verhogen.
3/ Een pakket nieuwe eigen middelen invoeren bestaande uit:
-Deel van gemeensch. geconsolideerde heffingsgrondslag voor de VPB (CCCTB)
-Deel van de veilingopbrengsten van het Europees systeem voor de handel in emissierechten (EU-ETS)
-niet gerecycleerd kunststof verpakkingsafval
Read 10 tweets
*partij ideoloog John Laughland*

Laughland was jarenlang verbonden aan "Geopolitica", dichtbij Alexandr Doegin en Claudio Mutti:
"John Laughland wordt bovendien betaald door onbekende geldschieters uit Rusland. Laughland is directeur bij l'Institut de la Démocratie et de la Coopération in Parijs, een denktank die zijn financiële bronnen geheim houdt."
En nogmaals blijkt #fvd is radicaal-rechts, want liever hebben zij niet dat er sancties komen tegen hen die zich schuldig hebben gemaakt aan de schending van mensenrechten. Waarbij #fvd het woord mensenrechten tussen aanhalingstekens zet ...
Read 9 tweets
Het is een bijna indrukwekkend begrippenarsenaal waar #Baudet en de #fvd zich van bedienen: oikofobie, omvolking, klimaathysterie, klimaatreligie, kartelpolitici, cultuurmarxisme, geostrategische suïcide, rassificatie en dan vergeet ik er vast nog een paar.
2/36
2/36
Ik zeg bewust ‘bijna’, want de overeenkomst tussen al die begrippen is dat ze iedere wetenschappelijke basis missen en er dus ook geen feitelijke gegevens zijn die de begrippen van enige onderbouwing voorzien. 3/36
3/36
Wat zijn het dan?
Vooral fantasiebegrippen die dreigend moeten klinken en die het gedachtegoed van de partij de illusie van wetenschappelijkheid moeten geven. Het is zand in de ogen van de volgers strooien door te doen alsof het heel wat is waar over gesproken wordt. 4/36
Read 35 tweets
Wat is er toch aan de hand met de aanhang van #FvD? Een draadje.
Gisteren was het congres van #FvD. Er was veel over te schrijven. Over de partijdemocratie, over de aanwezigen, over de inhoud. Ik heb dit keer opgeschreven wat ik al langer denk en waar ik nooit over schreef: de normalisering van radicaal rechts. tpo.nl/2019/12/01/chr…
Er komen ladingen mails en berichten binnen met kritiek. Nou ja, eigenlijk is het gescheld en er is nauwelijks enige inhoudelijke reactie. De ongemakkelijke conclusie uit al dat gescheld is dat het punt in de blog klopt. Radicaal rechts normaliseert. #FvD
Read 15 tweets
30 november houdt FvD een ledenvergadering. Wederom achter gesloten deuren. We bekijken de stukken want die zijn wel openbaar. #FvD forumvoordemocratie.nl/actueel/agenda… [draadje]
De jaarrekeningen van FvD, JFvD, Renaissance Instituut en Forum for Democracy International worden vastgesteld. Al deze gegevens waren al bekend. #FvD
Opvallend blijft de minimale verantwoording van Forum for Democracy International, waar men niet meer deed dan de EP-verkiezingen voorbereiden en contacten leggen. [heeft u verstand van dit soort stichtingen van partijen: graag contact] #FvD
Read 11 tweets
Zie dit nu pas. Geert Mak schaart zich in de Volkskrant bij de complotgekkies die “dog whistles” horen en lezen (totale kul natuurlijk) en meegaan in het frame van “radicalisering”. Wat een goedkope truc, om van je tegenstander een karikatuur te maken en dan af te serveren.
En dan het verwijt dat ik “mensen” zou “uitsluiten”. Waar hééft die man het over? Wij willen juist de gedeelde cultuur in dit land op inclusieve wijze benadrukken, vandaar de Wet Bescherming Nederlandse Waarden: forumvoordemocratie.nl/standpunten/we…
Wat is er bovendien “gemeen” aan onze oplossingen? De massale en onbegrensde immigratie stoppen, de mensen dáár in de regio opvangen, de veiligheid op straat herstellen. Dat is niet gemeen maar noodzakelijk. Gemeen is om decennialang iedereen die dit wil voor nazi uit te maken!
Read 4 tweets
1 "De Beaudelaire van de straat, taalvernieuwers" zegt van Dis over rapper Boef.

En dat mag niet, want er is kunst en entartete kunst....

Nou ja, bijna, want alt-rechts lukt het om in 280 tekens kunstuitingen van de moderne tijd weg te zetten als "voor blanken verboden". 👉🏼
2 Laten we even kijken naar de opvattingen van Baudet, als het gaat over de hedendaagse kunst... volgens Baudet: "vervreemding, politieke "statements", oikofobie, zelfhaat, deconstructie van onze identiteit" 👉🏼
3 Ook vindt Baudet "dat de moderne stadsarchitectuur onze steden verwoest, die voortkomt als precies dezelfde de weg-met-ons ideologie en als de massa-migratie van de EU" 👉🏼
Read 12 tweets
Wilde ik op de Europese kandidatenlijst van #FvD? @thierrybaudet is in zijn eigen verzinsels gaan geloven. [draad]
@thierrybaudet Vorige week in Rotterdam meldde Baudet dat ik op de Europese kandidatenlijst van FvD had gewild. Dat verhaal werd eerder eens getwitterd door @laviejanroos. Gisteren in Utrecht herhaalde Baudet dit. Vanwege de vragen... deze draad.
@thierrybaudet @LavieJanRoos Vraag 1: Wilde ik ooit op deze kandidatenlijst? Nee. Ik heb geen heimelijke ambitie om in het Europees Parlement te komen en al helemaal niet voor FvD, aangezien ik nooit op die club zou stemmen.
Read 12 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!