Edwin Masripan Profile picture
Marketer that Designs and Code. Enjoy my Long Posts.

15 Sep, 9 tweets

The Dark Side of @Delyva_MY .

Topup RM 20. Pakai RM 7.9 x 2(max). Balance RM4.20.

Balance non refundable. Cukup setahun, RM4.20 dia telan. 1,000 orang, RM4.2k.

Dah kes saya, ada baki RM 28.60. Saya bukan peniaga. Cuma malas nak tulis tangan nak pos barang.

Ya. Credit expired. Burn RM28.6

Point of argument.
❌ Service not rendered
❌ No postage

Jadi kita dapatkan kepastian daripada mereka.
"Kenapa credit boleh expired?"
"Ke mana pergi duit credit tu?"

Saya tanya kenapa, dia jawap ...

Sebab ada dalam terms.

Soalan: Kenapa telur rebus?
Jawapan: Sebab telur sudah direbus.

Jem.

So kita desak lagi ...

Masalahnya, kita bukan peniaga. Takkan suka2 nak hantar kepada diri sendiri.

Ahaa. So mungkin kalau topup, dapat la activate balik RM 28.60 tu.

Tidak. Ini bukan telco dan bukan bank. tuan puan.

Masih takkan dapat recover RM 28.60.

Pengajaran.

⚡️Baca terms and conditions, SETUJU TAU.
⚡️Rajinkan diri tulis tangan,
⚡️Ini BUKAN eWallet
⚡️Ini BUKAN utk Individu

Point Lain utk Menang Lawan @Delyva_MY

⚡️Credit takkan EXPIRED

Kalau nak pakai Courier, hantar barang personal, pikir betul2 la ye.

The plus point, kalau korang Seller, nak jimat kos, boleh la try @Delyva_MY

Although dia cakap, 20% off. Bila buat kira-kira. 3.8% je dapat.

Yg mudah, boleh pilih courier mana korang suka.

Yg tak best, bila barang tak laku, tak de ship out. Hangit kredit.

"Alaa RM 28.60 je ..."

Quran.com/4/29 "do not consume one another's wealth unjustly"

Berniaga 101. Orang tak puas hati, refund je.

Delyva called me, here's what happened.

Share this Scrolly Tale with your friends.

A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.

Keep scrolling