harasswatch (دیدبان آزار) Profile picture
‏آزار و اذیت جنسی در فضای عمومی زخم مشترک ماست. علیه حذف زنان متحد شویم

Nov 30, 2021, 6 tweets

از مجموعه آثار ارائه‌شده به مناسبت ۲۵ نوامبر و ۱۶ روز نارنجی، به دعوت دیدبان آزار
عنوان: زن پناهجو/زن مهاجر
اثر: اردشیر رستمی

۱/هفته گذشته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، در بیانیه‌ای اعلام کرد که از هر پنج زن پناهجو، یک نفر با خشونت جنسی مواجه شده است.

۲/در این بیانیه اعلام شد شدت گرفتن فقر و فشار اقتصادی، موج جدیدی از خشونت را علیه زنان پناهجو، آواره و بدون تابعیت به راه انداخته است. این نهاد در حالی درباره افزایش خشونت علیه زنان پناهجو هشدار می‌دهد که نتوانسته به بسیاری از تعهداتش برای بهبود وضعیت پناهجویان عمل کند.

۳/زنان مهاجر روهینگیایی در بنگلادش، زنان مهاجر کارگر در کشورهای حاشیه خلیج فارس، پناهجویان سوری، افغانستانی و ایرانی در ترکیه، استرالیا و یونان، زنان مکزیکی در مرزهای آمریکا و زنان آفریقایی که برای گرفتن پناهندگی راهی اروپا می‌شوند، تجربه‌ای مشترک دارند: خشونت جنسی و جنسیتی.

۴/اگرچه وضعیت برای بسیاری از مردان پناهجو هم اسفناک است اما زنان و دگرباشان پناهجو، بیشتر در معرض خشونت‌های جنسی هستند. افرادی که عموما به ناچار کشور خود را ترک می‌کنند و در مرزها، کمپ‌های اسکان پناهجویان و یا از سوی شرکای جنسی‌ در کشور میزبان مورد خشونت قرار می‌گیرند.

۵/خشونت خانگی، اخاذی، تبعیض، مشکلات بهداشتی، رابطه جنسی اجباری، بردگی جنسی باندهای قاچاق انسان و تجاوز از خشونت‌هایی است که زنان پناهجو تجربه می‌کنند. بسیاری اگر درخواست‌های جنسی ماموران را رد کنند، تهدید به «رد مرز» می‌شوند و چاره‌ای جز تسلیم در برابر این خشونت‌ها نمی‌یابند.

۶/اما زنان پناهجو و مهاجر در بعضی از نقاط جهان برای مبارزه با خشونت‌ دست به کار شده‌اند. «دبورا»، یکی از ۱۶ زن پناهنده میانماری در پایتخت مالزی، گروه حمایتی آنلاین را در این کشور برای زنان آسیب‌دیده از خشونت جنسیتی اداره می‌کند. #روز_جهانی_مبارزه_با_خشونت_علیه_زنان #هنرضدخشونت

Share this Scrolly Tale with your friends.

A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.

Keep scrolling