آزار و اذیت جنسی در فضای عمومی زخم مشترک ماست. علیه حذف زنان متحد شویم
Apr 17 • 4 tweets • 2 min read
🔹«ما در میان گلوله و خون روسری برداشتیم و هرگز عقب نمیکشیم!»
امروز ساعت ۱۰ و نیم صبح سر خیابان ۱۲ فروردین ایستاده بودم و با دوستانم قرار داشتم. ون گشت ارشاد با چهار موتورسوار حجاببان پیچیدند توی خیابان و یک مامور آقا و یک خانم به سمت من آمدند. گفتند که باید همراهمان بیایی./۱
اینجا اشتباهم این بود که به جای اینکه در خیابان اصلی بمانم، وارد ۱۲ فروردین شدم که خلوتتر است و راحتتر میتوانند خشونت و زور اعمال کنند.
خواستم معطل کنم و مقاومت کردم تا مردم یا دوستانم سر برسند. در این شرایط دیدم که احتمال دارد بیخیالم شوند. اما متاسفانه نشدند. به ماموران /۲
۱/شیما وزوائی: سروناز را بهعنوان مددکار اجتماعی حوزه کودکان میشناسم. تعهد، دانش و پختگی سروناز در کارش و شور و نشاطش در ارتباط گرفتن با کودکان و زنان افغانستانی که با آنها کار میکند الهامبخش بود و تازه. #مهسا_امینی
۲/صدای سروناز را در حین کار که بشنوید میدانید صدایِ همان فردی است که باید باشد،در جایگاهی که باید باشد: دوست دارد و دوستش دارند، اهمیت میدهد و بهاو اهمیت میدهند، میشنود و شنیده میشود، میداند چه باید کند و میدانند میتوانند به او اعتماد کنند. او را «خانم قند» صدا میکنند.
Nov 14, 2022 • 4 tweets • 1 min read
۱/مینا جعفریثابت: دنیای همهبین دنیایی محدود و بسته است که نگاهی خیره و فرار دارد، نگاهی که باقیماندهای از غیبتِ خداست. در این دنیای همهبین، پلیس مانندِ عورتنمایی است که خود را وسیلهی ارضای دیگریِ بزرگ کرده است. harasswatch.com/news/2073/
۲/عورتنما مقدمهچینی نمیکند، با غافلگیری بینندههایی را برحسبِ اتفاق انتخاب و آنها را وادار به دیدن میکند. او اصرار دارد که او تنها چیزی است که دیگری بزرگ میخواهد.
Dec 26, 2021 • 8 tweets • 3 min read
۱/هفته گذشته، سازمان ملل اعلام کرد که ۱۳ مورد تجاوز و تجاوز گروهی توسط ماموران امنیتی را در اعتراضات اخیر سودان مستند کرده است. صدها زن سودانی در اعتراض به این خبر، در خارطوم پایتخت این کشور راهپیمایی و خشونت جنسی علیه زنان معترض را محکوم کردند.
۲/خبرگزاری الجزیره به نقل از واحد خشونت جنسیتی وزارت توسعه اجتماعی سودان گزارش داده که ۸ زن ۱۸ تا ۲۷ ساله برای مراقبتهای پس از تجاوز به این نهاد مراجعه کردهاند. این یگان اعلام کرده که تعداد موارد تجاوز صورت گرفته احتمالا بسیار بالاتر از این رقم است.
Dec 25, 2021 • 7 tweets • 2 min read
۱/«وقتی مردم میفهمند ما روسپی هستیم هرطور میخواهند رفتار میکنند. گاه کتکمان میزنند.»، «گاهی در زمان سکس مشتریها از زشتترین فحشها استفاده و ما را با بدترین کلمات خطاب میکنند»، «علاوه بر مشتریانمان، همسایهها یا کسانی در محله که شغل ما را میدانند، همیشه توهین میکنند.
۲/«گاهی پیش میآید قبول میکنم با ۱نفر سکس کنم اما مجبور به سکس با چندین نفر میکنند»، «گاهی به خواست مشتری به ویلا میرویم اما بعد از چند روز هیچ پولی به ما نمیدهند و حتی پیش آمده که به زور از ما پول بگیرند»، «گاهی پس از رابطه جنسی این اتفاق رخ میداد که مشتری مرا کتک بزند.
Dec 24, 2021 • 5 tweets • 2 min read
۱/زمانی که دیوید آلن هاروی، عضو سابق مگنوم فوتوز، من را مورد آزار جنسی قرار داد، عکاس ۲۳ ساله مشتاق خبرنگاری بود. به او به چشم راهنما نگاه میکردم و اعتماد داشتم زیرا او مورد احترام بود و توسط برخی از مهمترین سازمانهای خبری و ویراستارهای عکس در جهان بهشدت تبلیغ میشد.
۲/در سال ۲۰۰۹ در کارگاه آموزشی هاروی شرکت کردم. در آن یک هفته بیش از ۱سال تحصیل دانشگاهی آموختم. احساس کردم توسط او حمایت میشوم و وقتی پس از کارگاه دعوت کرد که دستیارش باشم، بدون هیچ مکثی پذیرفتم. عطش یادگیری داشتم. این پیشنهاد شبیه فرصتی بود که فقط یکبار در زندگی رخ میدهد.
Dec 1, 2021 • 8 tweets • 2 min read
۱/پسر جوانی پشت میزش نشسته و پوسترها را که میبیند لبخندی تمسخرآمیز میزند:
- به چی میخندید؟
- به این پوسترها. جدی دارید این کار رو میکنید؟
- بله، خب مسئله جدیای هست
- حالا فرضا یه نفر هم بهتون بگه چه لاک قشنگی، چی ازتون کم میشه؟
۲/از اینجا بحث شکل میگیرد. پسر تصور میکند زیادی سخت میگیریم و نباید آزار ببینیم. برایش از تجربههایمان میگوییم و اینکه چقدر ترسناک است حس کنی وجب به وجب بدنت زیر ذرهبین قرار دارد و چقدر چندشآور است اشاره رهگذر غریبه به بخشهای مختلف بدنت با استفاده از الفاظ رکیک جنسی.
Nov 30, 2021 • 7 tweets • 3 min read
از مجموعه آثار ارائهشده به مناسبت ۲۵ نوامبر و ۱۶ روز نارنجی، به دعوت دیدبان آزار
عنوان: نامنطبق
تصویرگر: میلاد موسوی
۱/طبق آمار جدیدی که کمپین حقوق بشر، بزرگترین سازمان مدافع حقوق جامعه LGBTQ در آمریکا منتشر کرده است، سال ۲۰۲۱ تاکنون مرگبارترین سال برای افراد ترنس بوده است.
۲/این سازمان طی یک سال گذشته مرگ ۴۷ فرد ترنس یا جنسیت نامنطبق را ثبت کرده است. رقمی که از زمان آغار فعالیت این سازمان در سال ۲۰۱۳ بیسابقه بوده. در این گزارش، عنوان شده که ادبیات ترنسهراسانه رهبران سیاسی و چهرههای مشهور، در افزایش بیسابقه خشونت علیه این افراد دخیل بوده است.
Nov 30, 2021 • 6 tweets • 3 min read
از مجموعه آثار ارائهشده به مناسبت ۲۵ نوامبر و ۱۶ روز نارنجی، به دعوت دیدبان آزار
عنوان: زن پناهجو/زن مهاجر
اثر: اردشیر رستمی
۱/هفته گذشته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، در بیانیهای اعلام کرد که از هر پنج زن پناهجو، یک نفر با خشونت جنسی مواجه شده است.
۲/در این بیانیه اعلام شد شدت گرفتن فقر و فشار اقتصادی، موج جدیدی از خشونت را علیه زنان پناهجو، آواره و بدون تابعیت به راه انداخته است. این نهاد در حالی درباره افزایش خشونت علیه زنان پناهجو هشدار میدهد که نتوانسته به بسیاری از تعهداتش برای بهبود وضعیت پناهجویان عمل کند.
Oct 29, 2021 • 4 tweets • 1 min read
۱/متخصصان میگویند قتل سارا اورارد و سابینا نسا در انگلیس، به نقطه عطفی برای مسئولیتپذیری مردان در ارتباط با خشونت مردانه تبدیل شده. سازمان «فراتر از برابری» در طی دو هفته پس از قتل، با ۱۵۰ مرد داوطلب مواجه شد. پیش از آن میانگین پیوستن مردان به این تشکل، دو مرد در یک هفته بود.
۲/دنیل گینس مدیر اجرایی سازمان میگوید: «هرگز مردی را ندیدم که به وقت پای شوخیهای ضدزن و جنسیتزده، مشارکت یا سکوت نکرده باشد. این رفتار به شوخیکننده مشروعیت میدهد و نگرشهای جنسیتزده را عادیسازی میکند و در نهایت همین نگرشهاست که به خشونت علیه زنان منجر میشود.»
Oct 26, 2021 • 7 tweets • 2 min read
۱/«دستت رو بردار...لعنت بهت...دفعه بعدی حامله نشو نکبت.» ویدئویی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که حاوی صدای یک زن باردار است. راوی در بیمارستان حضور دارد مینویسد: «زایمان دختر ۲۰ ساله اتاق بغلی من یواشکی نگاه میکردم. جملات دکتر دقیقا ثانیه تولد بچه. بیمارستان امام اهواز.»
۲/در ویدئو جیغ را میشنوید و صدای تشر زدن پزشک. یکی از کاربران توییتر نوشت: «من با دوستان دانشجوی ماما که کارآموز بودن رفتم بیمارستان. به زن میگفت: "لنگهاتو وا کن، خوب برای شوهرت وا میکردی که ..."» کاربر دیگری هم از «زایشگاههای دولتی ایران» به عنوان «شکنجهخونه» نام برد.
Nov 3, 2020 • 5 tweets • 2 min read
روایت دو خبرنگار زن از آزارهای جنسی «م.خ»
ما، برخی از زنانی که روزی با «م.خ» در یک تحریریه کار کردهایم، همواره زیر نگاههای سنگینش احساس ناامنی میکردیم. انتقال این احساس ناامنی فقط به بار سنگین نگاههای او بر ما خلاصه نمیشد؛ روایتهای دیگری نیز در جریان بود:
«هر دفعه میخواستم به راهروی روزنامه بروم، اگر او آنجا بود نمیرفتم. از اینکه شروع کند و پای حرفهای جنسی را وسط بکشد، حذر داشتم»، «اگر خبرنگار زنی به رفتارهای جنسیتزده او اعتراضی میکرد، سمپاشی جنسی علیهاش شروع میشد تا او را وادار به سکوت یا ترک کار کند»،
Mar 11, 2020 • 8 tweets • 2 min read
احتمالا ویدئویی که اخیرا منتشر شده را دیدهاید. زن راه میرود و تلفن صحبت میکند که اشاره دستی به او تذکر پوشش میدهد. احتمالا «این چه وضعشه» یا «سر و وضعت رو درست کن» و چیزی مشابه جملاتی که بارها در مکانهای عمومی از رهگذران شنیدهایم. زن میایستد و پاسخ میدهد. احتمالا میگوید:
«به تو چه ربطی دارد.» مرد با خشونت حمله میکند و لگد میزند. زن از خود دفاع میکند. درگیر میشوند و زد و خورد صورت میگیرد. شاهدان صحنه تنها نظارت میکنند. هر چه زن بیشتر مقاومت میکند مرد وحشیانهتر میتازد. گویی از مقاومت او بیش از شیوه پوشش خشمگین شده است و تمام قدرتش را