ایلان ماسک ۸ ساعت پیش برای اولین بار اعلام کرد که قراره ماجرای #سانسور داستان رسوایی هانتر بایدن، پسر شارلاتان پرزیدنت گوزوی آمریکا به دست @Twitter رو تا ساعاتی دیگر افشا کنه. حالا بخش اول داستان منتشر شده. خلاصهای ازش رو در این رشتهتوییت میارم:
۱) «این حکایت یک مکانیسم ساخته دست انسان است که کنترلاش به مرور زمان از دست سازندگاناش هم خارج شد. این حکایت فیلترهایی است که توییتر گذاشته تا بتونه اسپمباتها و اسکمرهای اقتصادی رو شناسایی کنه.» #سانسور
۲) این نمونهای از درخواستهای حذف توییتهای مرتبط با هانتر بایدن است که یک مدیر توییتر برای مدیری دیگر فرستاده؛ حذف توییتها و #سانسور محتوا به دستور مستقیم یک حزب سیاسی در صحنه بگارفته سیاست در آمریکا؛ روند حذف، خزنده شروع شد و مستمر ادامه یافت:
۳) از آنجایی که کسر بزرگی از کارمندان و مدیران توییتر، هوادار حزب دموکرات بودهاند (پیشتر افشا شد که بیش از ۹۵ درصد کمکهای مالی آنها هم به حزب دموکرات رفته) توجه آنها به درخواستهای #سانسور از طرف چپها (دموکراتها) هم بیشتر بوده. حالا ببینیم در ماجرای هانتر بایدن چه گذشت؟
۴) ۱۴ اکتبر ۲۰۲۰ نیویورکپست گزارشی از «ایمیلهای محرمانه» هانتر بایدن منتشر میکنه. توییتر اقدامات عجیبی میکنه برای #سانسور این داستان: لینکها رو بلاک میکنه، اخطار میده که «ناامن» اند و جلوی ارسال اونها در دایرکت رو میگیره؛ کاری که در موارد خاص مث پورنوگرافی کودکان میکنند.
۵) خب برگردیم به ادامه داستان، بعد بریک یکساعته حمام و صبحانه:
توجیه مدیران Content Moderation توییتر این بود که انتشار این دادهها ناقض قوانین مرتبط با «متریال هکشده» در توییتر است. حتی وقتی @KayleighMcEnany سخنگوی وقت کاخسفید مطلب نیویورکپست رو بازنشر کرد اکانتاش قفل شد.
۶) این موضوع اعتراض شدید مدیر کمپین انتخاباتی ترامپ رو برانگیخت و باعث شد کارولین اشتروم، مدیر وقت سیاستهای عمومی @Twitter یک ایمیل «واتدفاک»طور بنویسه و درخواست رسیدگی بده؛ ناهماهنگی و تنش بین تیمهای سیاست عمومی و امنیت/اعتماد با تیم مدیریت محتوا پیشتر گزارش شده بود.
۷) اینجا یکی از تحلیلگران عملیاتی توییتر در پاسخ به کارولین اشتروم میگه که اکانت سخنگوی کاخ سفید رو به خاطر نقض سیاستهای مرتبط با «متریال هکشده» توییتر قفل کردهاند.
۸) پیش از این پلیس فدرال آمریکا هشدار داده بود درباره احتمال مداخلات خارجی در انتخابات آمریکا، اما هیچ نشانهای از مداخله در ماجرای لپتاپ هانتر بایدن پیدا نشده. مشکل اینجاست که تصمیم #سانسور این داستان در بالاترین سطوح مدیریتی توییتر و بدون اطلاع @jack مدیر وقت توییتر گرفته شد.
۹) در ماجرای #سانسور ویجایا گاده (@vijaya) نقش کلیدی رو بازی کرد.
کارکنان توییتر میگن «هکشده بودن دادهها» بهانه بود و «بعد چند ساعت همه میدونستن که این بهانه پذیرفتنی نیست، اما کسی جرات نداشت مخالفت کنه.»
در مکاتبات محرمانه و پشتپرده، پیچیدگیها و ناهماهنگیها عیاناند:
۱۰) یک کارمند سابق توییتر میگه قصه به اینجاش که رسید «همه میدونستن که به گا رفته»؛ میدونستن که فکتها در مورد این موضوع هنوز واضح نیستن اما با اتکا به سیاست «متریال هکشده» جلوی انتشارش رو گرفتن، با پیام هشداری که در مورد «اسپمها و بدافزارها و نقض قوانین توییتر» استفاده میشد.
۱۱) رو کانا (@RoKhanna) نماینده وقت کنگره، تنها مقام رسمی از حزب دموکرات بود که از منظر آزادی بیان و اصل اول قانون اساسی ایالات متحده به این #سانسور اعتراض و تاکید کرد: «اگر اطلاعات محرمانه هکشده باشند اما پرده از جنایات جدی جنگی بردارند، رسانه باید بتواند آنها را منتشر کند.»
۱۲) اقدام توییتر برای #سانسور داستان هانتر بایدن (که اطلاعات مهمی درباره ارتباط خانواده بایدن با حکومت #اوکراین هم داشت) موجب شد اعتراضهای کنگره بالا بگیره. نمایندگان هم جمهوریخواه هم دموکرات هشدار دادند که کمپانیهای تکنولوژیک پا رو از گلیم فراتر گذاشتن و دولت باید مداخله کنه.
۱۳) این پایان بخش اول قصه #سانسور هانتر بایدن در توییتر است. افشاگری ادامه داره و قراره بخشهای بعدیاش خیلی زود منتشر شن.
تصویر پایانی، جدالهای کنگره درباره نفوذ کمپانیهای تکنولوژیک در سیاست رو نشون میده، با این اشاره خطرناک: «متمم اول قانون اساسی قطعیت ندارد!» #آزادی_بیان
Share this Scrolly Tale with your friends.
A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.