Nik Kowsar نیک آهنگ کوثر Profile picture
Tweet is not promotion! #مطالبه‌گر_باشیم #Environmental_Justice ⬅️ تهمت/سطلی/سپاهی/قوم‌گرایی/کیش‌شخصیت/بی‌شعوری=بلاک 👉🏻 تحلیل‌گر مستقل آب و محیط زیست

Jan 13, 2023, 12 tweets

۱- در مورد آب‌شیرین‌کن‌ها:
در تابستان ۲۰۱۹ از بزرگ‌ترین آب‌شیرین کن اسرائیل در نزدیکی تل آویو بازدید کردم. یکی از مسوولان ارشد نهاد آب اسرائیل میزبانم بود و در باره روند کار توضیح داد.
در سفر قبلی‌ مسوول سابق آب‌شیرین‌کن‌های اسرائیل در باره سیاست کلی اسرائیل توضیح داده بود.

۲- آبراهام تنه برایم گفت که نمک‌زدایی از آب دریا به خاطر دلایل مختلف از جمله هزینه، آخرین راه‌کار و گزینه است نه اولین. به عبارتی اگر مدیریت آب و کاهش مصرف و روش‌های دیگر جمع‌آوری و تامین آب جواب نداد، از این گزینه استفاده می‌شود که نیاز به انتقال به ارتفاعات بسیار بلند هم ندارد.

۳- چند فعال محیط زیست در اسرائیل برایم تشریح کردند که ضمن اینکه قدر تلاش‌های مدیران آب را می‌دانند، اما به آثار محیط زیستی پروژه‌ها ایراد دارند. اثری که آب‌شیرین‌کن‌ها بر اکوسیستم‌های دریایی می‌گذارند را نباید نادیده گرفت. در حوضچه‌ها، ماهی‌هایی را دیدم که از دریا آمده بودند.

۴- وقتی آب دریا را به‌عبارتی می‌مکند، تخم ماهی‌ها و ماهی‌های کوچک و اورگانیسم‌های ریز دریایی را هم با خود به سیستم آب شیرین‌کن می‌آورند و به این روش، برای استفاده بشر، میلیون‌ها آب‌زی را خواهند کشت، بدون اینکه هدف استفاده از گوشت این آبزیان بوده باشد.

۵- بحث آن‌روز این بود که شورابه تولید شده در روند نمک‌زدایی را در فاصله‌ای دور و در اعماق جایی که جریان‌های آب مدیریترانه می‌توانند آب نمک غلیظ را پراکنده کنند، رها کنند. مدیترانه با خلیج فارس فرق دارد. انباشت شورابه گرم و ترکیبات دیگر، آب خلیج فارس را گرم‌تر و شورتر کرده.

۶- یکی از محققان که در مورد مرجان‌ها تحقیق کرده برایم گفت تداوم و تشدید تغییر شوری و دما، به مرگ بسیاری از آبزیان و از جمله بخش بزرگی از مرجان‌ها خواهد انجامید. اگر ما برای تامین آب #فولاد_یزد، جان آبزیان را بگیریم، مرتکب جنایت شده‌ایم.
این یعنی نقض #عدالت_محیط_زیستی.

۷- ماجرا فقط این نیست که برای صنایع دور از آب که #اصلاح‌طلبان به فلات مرکزی آورده‌اند آب تامین شود، بهانه‌ آب شرب و کشاورزی بعد از آن بازار کار برای آسیب به محیط زیست دریایی را برای حاکمان و عوامل‌شان و پیمان‌کاران و مشاوران توجیه خواهد کرد. بخشی از آن پول از ایران خارج خواهد شد.

۸- فراموش نکنیم که با آسیبی بسیار کمتر، می‌شد مناطقی را با رعایت مقررات محیط زیستی در ساحل مکران و با استفاده از انرژی تجدیدپذیر توسعه داد، اما مردم محروم سیستان و بلوچستان، لابی قدرتمندی ندارند. در استان‌های اصفهان، کرمان و یزد اما، تا دلتان بخواهد لابی‌گر هست.

۹- با وجود اینکه حتی بنا کردن آب‌شیرین‌کن‌ها در مکران هم بدون آسیب محیط زیستی نبود، اما میزان آسیب بسیار بسیار بسیار کمتر می‌شد. خلیج فارس در سال‌های اخیر به خاطر تلاش کشورهای عرب حاشیه جنوبی برای تامین آب شیرین اب استفاده از سوخت‌های فسیلی، وضعیتی ناگوارتر پیدا کرده.

۱۰- فراموش نکنیم که بر خلاف کشورهای عربی در ایران مجبوریم آب را به ارتفاعی بالا ببریم که مترادف با آلودگی بیشتر به‌واسطه تولید برق از #سوخت_فسیلی است و هزینه بسیار بیشتری دارد. #رد_پای_کربن این پروژه در شرایطی که باید مصرف سوخت‌های فسیلی تا ۲۰۳۰ کاهش یابد، بسیار بالا است.

۱۱- این را هم اضافه کنم که من مخالف تامین آب شرب برای مردم نیستم! این حق بشری انسان‌ها است، اما در مناطق مختلف، منطقی‌ترین راهکارها که کمترین اثر منفی محیط زیستی را داشته باشد و حقوق اقلیت و نسل‌های دیگر را نقض نکند، چه اشکالی دارد؟ چرا باید برای تامین نیازها، زیستمندان را بکشیم؟

۱۲- جماعت #Vegan که مخالف گرفتن جان حیوانات هستند هم می‌توانند به این موضوع توجه کنند که آب‌شیرین‌کن‌ها چگونه قاتل میلیون‌ها موجود دریایی هستند و خواهند بود. فقط بحث نحوه تامین غدا نیست، بحث تامین آب هم با حیوان‌کشی همراه شده.

Share this Scrolly Tale with your friends.

A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.

Keep scrolling