Erkan Trükten 🇹🇷 Profile picture
13. Cumhurbaşkanı Aday Adayı |Tarih Felsefecisi | Araştırmacı | Yazar| DikGazete- Haberbiyotik Yazarı | Youtube: Erkan Trükten @HakBirHar ۞☽Genel Başkanı

Feb 18, 2023, 35 tweets

BEKLENEN BÜYÜK MARMARA DEPREMİ YAPAY MI TETİKLENMEYE ÇALIŞILIYOR?  MARMARAYA GELEN GSP SATURN GEMİSİ VE ŞOK VERİLER!
1️⃣ BEKLENEN BİR DEPREMi DIŞARIDAN MÜDAHALE İLE OLARAK TETİKLENEBİLİR MÜMKÜN MÜDÜR?

2️⃣Dünyaca ünlü deprembilimci ve jeolog Xavier Le Pichon Habertürk’te Fatih Altaylı’nın TekeTek programında açıklıyor!) diyor ki; “””deprem beklenmeyen bir yerde deprem yaratmak mümkün değildir ama deprem beklenen bir yerde fayları hareketlendirmek, fayı kırmak mümkündür."

3️⃣ Le Pichon, Petrol şirketlerinin depreme yol açtığını ve de bunu sık sık yaptığını Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında söylemiştir!

4️⃣ Az sonra paylaşacağımız belgelerle Silivri açıklarında gerçekleşen bir depremin bir petrol arama platformuyla nasıl tetiklenmiş olabileceği gerçeği ile yüzleşeceksiniz, sıkı durun!

5️⃣ 29 Aralık 2018 tarihinde medyaya BOTAŞ'ın kiraladığı bir petrol arama platformunun Silivri açıklarında Petrol arayacağı haberi düştü.

6️⃣ GSP SATÜRN adlı platform Romanya/Köstence merkezli Grup Servicii Petroliere (GSP Offshore) aitti. Bu şirket de özel bir şirket olan Upetrom Group'un bir üyesiydi.

7️⃣Oşinografi Dairesi, 2019 yılının 37.haftalık bülteninde  "Sondaj çalışmaları, GSP SATÜRN ve destek gemileri ile 21 Ağustos 2019 – 01 Mart 2020 arasında 40°59'.93K, 028°13'.55D mevkii merkez olmak üzere 1 mil yarıçaplı sahada yapılacaktır" diye duyurmuştu!

8️⃣ Oşinografi dairesinin duyurusundan sonra Marmara Denizi'ndeki ve Silivri açıklarındaki sondaj çalışmalarının resmi olarak 21 Ağustos 2019 yılında başladığını düşünebiliriz. Ama esasında bu platform 2018 yılının sonunda ülkemize gelmişti.

9️⃣ Oşinografi dairesinin verdiği konum bilgisine göre platformunun haritadaki konumu şu şekildeydi:

1️⃣0️⃣ USG SATÜRN petrol sondaj platformunun bir 5.8'lik bir depremi nasıl tetiklemiş olabileceği bilgisine geçmeden önce isterseniz Petrol platformlarının depreme nasıl yol açabileceği ile ilgili makaleleri okuyalım. Sabredin!

1️⃣1️⃣ Dr. Mahir Ocak, Tübitak'ın Ağustos 2016 tarihli Bilim ve Teknik dergisinde yapay depremler başlığı altında şöyle yazmıştı:

1️⃣2️⃣"Son zamanlarda yapılan bilimsel araştırmalar, yeraltından petrol ve kaya gazı çıkarmak için yapılan
çalışmaların depremleri tetikleyebileceğini gösteriyor. Hatta bazı araştırmacılar petrol ve kaya gazı çıkarılan
bölgeler için deprem tahminleri yapmaya bile başladı."

1️⃣3️⃣ Madem Mahir Ocak'ın da belirttiği gibi bazı araştırmacılar petrol ve kaya gazı çıkarılan bölgeler için deprem tahminleri yapmaya başladı peki o halde biz niye yapmayalım?

1️⃣4️⃣ Ayrıca Mahir Ocak'ın 17 Ağustos 2017'de Bilim Genç dergisinde paylaştığı şu veri önemli: "2008 yılına kadar ABD'nin Teksas'a bağlı Forth Worth bölgesinde hiç deprem yokken Petrol sondajı nedeniyle 200'ün üzerinde deprem meydana geldi!

1️⃣5️⃣ İsterseniz bu bilgilerden sonra ana konumuz olan Silivri depremi ile GPS Satürn petrol arama platformu arasındaki ilişkiyi Deşifre etmeye gelelim:

1️⃣6️⃣ Kandilli rasathanesinin yayınladığı verilere göre Silivri'de 1900 yılında deprem kayıt cihazlarının kullanıldığından beri büyük bir deprem görülmüş değildir en büyük deprem 7.3 olan Tekirdağ Şarköy depremidir.

1️⃣7️⃣ Ancak bazı uzmanlar Marmara'nın Silivri açıkları civarı ve Kumburgaz açıklarında 7'nin Üzerinde büyük bir deprem olacağını sürekli vurgulamışlardır

1️⃣8️⃣ O halde elimizde şimdi 2 veri var birincisi Silivri ve Kumburgaz açıklarında beklenen büyük bir deprem ikincisi depremlerin petrol arama faaliyetleri sonucunda tetiklenebileceği Gerçeği!

1️⃣9️⃣ O zaman şu soruyu sormak kaçınılmaz hale geliyor henüz 2016 yılında petrol arama çalışmalarının depremi tetikleyebileceği Söylendiği halde hangi akılla risk içeren Silivri açıklarında bu faaliyet yürütüldü?

2️⃣0️⃣ Böylesine riskli bir bölgede petrol arama faaliyeti yürütülürken neden jeofizikçiler İstanbul'u büyük tehlike altına sokabilecek bir depremi tetikleyebileceği ihtimalini hiç dile getirmediler? Bu bir ihmal mi kasıt mı?

2️⃣1️⃣ Silivri açıklarında Petrol arayan GPS Satürn platformu bölgeye getirildikten ve çalışmalarına başladıktan sadece 2 ay sonra Silivri'de 4,6 şiddetinde bir deprem meydana geldiğini biliyor muydunuz?

2️⃣2️⃣ 24 Eylül 2019 Silivri depremi 4.6 şiddetindeydi ancak 26 Eylül Silivri depremi bu sefer karşımıza 5.8 şiddetinde çıkacaktı fakat ortada daha tuhaf bir olay vardı depremin merkez üssü ile GPS Satürn platformu adeta çakışıyordu!

2️⃣3️⃣24 EYLÜL 2019 tarihli 4.5 büyüklüğündeki 9.8 km derinlik 40.8785 28.209 konumlu Silivri Depremi’nin merkez üssünün haritadaki gösterimi:

2️⃣4️⃣Devletin bir kurumu olan Oşinografi Dairesi’nin 2019 yılı Ağustos Ayında denizlere yönelik yayınladığı haftalık bültende geminin 40.5993 28.1355 konumu böyle göstermişti. Ama burada bir sorun var!

Haziran 2019'da bu gemi hâlâ Silivri açıklarındaydı! Ve konumu deprem merkez üssünün yanıydı!

2️⃣5️⃣ Nisan 2019 yılındaki bu haberde şöyle deniyor: Silivri açıklarındaki sondaj kuyularına ulaşan dev Jack-Up Sondaj Platformu, burada 4 aydır çalışmalarını sürdürüyor.

2️⃣6️⃣ O dönemde bazı ekşi sözlük yazarlarının da dediği gibi 9000 metreye kadar sondaj yapabilen bu gemi geldiğinden beri Silivri civarı sallanmaya başlamıştı. Gittiğinde de sallantılar bıçak gibi kesilmişti!

2️⃣7️⃣ Buraya dek söylediklerimiz işin Komplo kısmı değil buraya dek söylediklerimiz tamamen günümüz bilimsel verileriyle uyuşan gerçeklerdir. Komplo kısmı şu: Açılan kuyulara depremi stratejik bir silah olarak öne çekmek amacıyla uzaktan kumandalı bir şeyler bırakmak mümkün mü?

2️⃣8️⃣İşin bu kısmı tamamen spekülasyon olur. Bu yüzden işin bilimsel bir şıkkına yönelelim. İşin daha bilimsel kısmı şu: Gaz depolama alanları depremleri tetikleyebilir" Prof.Dr.Naci Görür.

2️⃣9️⃣ Marmara'da gerçekleştirilmekte olan bütün sondaj faaliyetlerinin çok sıkı bir denetimden geçirilmesi ve jeofizikçilerle çalışılarak değerlendirilmesi gerekiyor ki emniyet tam olarak sağlansın.

3️⃣0️⃣ Bilhassa fay hattına yakın bölgelerdeki bu tür sondaj faaliyetlerinin Milli Güvenlik açısından değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden fay hattına yakın bu tür sondajların tamamen yerli imkanlarla yapılması çok mühim.

3️⃣1️⃣"Dünyanın en büyük gaz rezervini çıkaran Katar'da, en çok petrol çıkartan Arabistan'da niye deprem olmuyor?" Sorusunun cevabı, petrolün çıkarıldığı derinlik ve bulunduğu bölgedeki fay aktivitesinin kuvveti ile ilgilidir. Tabii bir fay hattı varsa!

3️⃣2️⃣ Şimdi asıl merak ettiğimiz soru, 6 Şubat 2023 saat 04:17 depreminin bölgedeki bir petrol kuyusundaki sondaj faaliyeti sırasında tetiklenmiş olup olamayacağı mevzusu? Ve elimizde İletişim Başkanlığınca bir şeyi çürütmek isterken açıklanan gerçek: Maraş'ta 4 sondaj kuyusu var!

3️⃣3️⃣Bu kuyulardan birinde bir çeşit tetikleyici patlayıcı bırakılıp bırakılamayacağı meselesi işin farklı bir boyutudur ki, bu tetiklenmenin zamanlanmış ve şiddeti arttırılmış planlı bir olay olduğu ihtimalini akla getirmektedir. Tabii en çok "komplo" denilen kısım da budur!

3️⃣4️⃣"SİLİVRİMİZ İÇİN BÜYÜK TEHDİT OLUŞTURUYOR"
Biz yine 2019'a GPS SATÜRN ve Silivri'ye geri dönelim: O dönem, Silivri Belediyesi Meclis Üyesi olan Bora Balcıoğlu 5,8 büyüklüğündeki depremi GPS SATÜRN'nün tetiklediğii söylemiş ve önlem alınmasını istemişti.

Share this Scrolly Tale with your friends.

A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.

Keep scrolling