Erkan Trükten 🇹🇷 Profile picture
Feb 18, 2023 35 tweets 11 min read Read on X
BEKLENEN BÜYÜK MARMARA DEPREMİ YAPAY MI TETİKLENMEYE ÇALIŞILIYOR?  MARMARAYA GELEN GSP SATURN GEMİSİ VE ŞOK VERİLER!
1️⃣ BEKLENEN BİR DEPREMi DIŞARIDAN MÜDAHALE İLE OLARAK TETİKLENEBİLİR MÜMKÜN MÜDÜR?
2️⃣Dünyaca ünlü deprembilimci ve jeolog Xavier Le Pichon Habertürk’te Fatih Altaylı’nın TekeTek programında açıklıyor!) diyor ki; “””deprem beklenmeyen bir yerde deprem yaratmak mümkün değildir ama deprem beklenen bir yerde fayları hareketlendirmek, fayı kırmak mümkündür."
3️⃣ Le Pichon, Petrol şirketlerinin depreme yol açtığını ve de bunu sık sık yaptığını Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında söylemiştir!
4️⃣ Az sonra paylaşacağımız belgelerle Silivri açıklarında gerçekleşen bir depremin bir petrol arama platformuyla nasıl tetiklenmiş olabileceği gerçeği ile yüzleşeceksiniz, sıkı durun!
5️⃣ 29 Aralık 2018 tarihinde medyaya BOTAŞ'ın kiraladığı bir petrol arama platformunun Silivri açıklarında Petrol arayacağı haberi düştü.
6️⃣ GSP SATÜRN adlı platform Romanya/Köstence merkezli Grup Servicii Petroliere (GSP Offshore) aitti. Bu şirket de özel bir şirket olan Upetrom Group'un bir üyesiydi.
7️⃣Oşinografi Dairesi, 2019 yılının 37.haftalık bülteninde  "Sondaj çalışmaları, GSP SATÜRN ve destek gemileri ile 21 Ağustos 2019 – 01 Mart 2020 arasında 40°59'.93K, 028°13'.55D mevkii merkez olmak üzere 1 mil yarıçaplı sahada yapılacaktır" diye duyurmuştu!
8️⃣ Oşinografi dairesinin duyurusundan sonra Marmara Denizi'ndeki ve Silivri açıklarındaki sondaj çalışmalarının resmi olarak 21 Ağustos 2019 yılında başladığını düşünebiliriz. Ama esasında bu platform 2018 yılının sonunda ülkemize gelmişti.
9️⃣ Oşinografi dairesinin verdiği konum bilgisine göre platformunun haritadaki konumu şu şekildeydi:
1️⃣0️⃣ USG SATÜRN petrol sondaj platformunun bir 5.8'lik bir depremi nasıl tetiklemiş olabileceği bilgisine geçmeden önce isterseniz Petrol platformlarının depreme nasıl yol açabileceği ile ilgili makaleleri okuyalım. Sabredin!
1️⃣1️⃣ Dr. Mahir Ocak, Tübitak'ın Ağustos 2016 tarihli Bilim ve Teknik dergisinde yapay depremler başlığı altında şöyle yazmıştı:
1️⃣2️⃣"Son zamanlarda yapılan bilimsel araştırmalar, yeraltından petrol ve kaya gazı çıkarmak için yapılan
çalışmaların depremleri tetikleyebileceğini gösteriyor. Hatta bazı araştırmacılar petrol ve kaya gazı çıkarılan
bölgeler için deprem tahminleri yapmaya bile başladı."
1️⃣3️⃣ Madem Mahir Ocak'ın da belirttiği gibi bazı araştırmacılar petrol ve kaya gazı çıkarılan bölgeler için deprem tahminleri yapmaya başladı peki o halde biz niye yapmayalım?
1️⃣4️⃣ Ayrıca Mahir Ocak'ın 17 Ağustos 2017'de Bilim Genç dergisinde paylaştığı şu veri önemli: "2008 yılına kadar ABD'nin Teksas'a bağlı Forth Worth bölgesinde hiç deprem yokken Petrol sondajı nedeniyle 200'ün üzerinde deprem meydana geldi!
1️⃣5️⃣ İsterseniz bu bilgilerden sonra ana konumuz olan Silivri depremi ile GPS Satürn petrol arama platformu arasındaki ilişkiyi Deşifre etmeye gelelim:
1️⃣6️⃣ Kandilli rasathanesinin yayınladığı verilere göre Silivri'de 1900 yılında deprem kayıt cihazlarının kullanıldığından beri büyük bir deprem görülmüş değildir en büyük deprem 7.3 olan Tekirdağ Şarköy depremidir.
1️⃣7️⃣ Ancak bazı uzmanlar Marmara'nın Silivri açıkları civarı ve Kumburgaz açıklarında 7'nin Üzerinde büyük bir deprem olacağını sürekli vurgulamışlardır
1️⃣8️⃣ O halde elimizde şimdi 2 veri var birincisi Silivri ve Kumburgaz açıklarında beklenen büyük bir deprem ikincisi depremlerin petrol arama faaliyetleri sonucunda tetiklenebileceği Gerçeği!
1️⃣9️⃣ O zaman şu soruyu sormak kaçınılmaz hale geliyor henüz 2016 yılında petrol arama çalışmalarının depremi tetikleyebileceği Söylendiği halde hangi akılla risk içeren Silivri açıklarında bu faaliyet yürütüldü?
2️⃣0️⃣ Böylesine riskli bir bölgede petrol arama faaliyeti yürütülürken neden jeofizikçiler İstanbul'u büyük tehlike altına sokabilecek bir depremi tetikleyebileceği ihtimalini hiç dile getirmediler? Bu bir ihmal mi kasıt mı?
2️⃣1️⃣ Silivri açıklarında Petrol arayan GPS Satürn platformu bölgeye getirildikten ve çalışmalarına başladıktan sadece 2 ay sonra Silivri'de 4,6 şiddetinde bir deprem meydana geldiğini biliyor muydunuz?
2️⃣2️⃣ 24 Eylül 2019 Silivri depremi 4.6 şiddetindeydi ancak 26 Eylül Silivri depremi bu sefer karşımıza 5.8 şiddetinde çıkacaktı fakat ortada daha tuhaf bir olay vardı depremin merkez üssü ile GPS Satürn platformu adeta çakışıyordu!
2️⃣3️⃣24 EYLÜL 2019 tarihli 4.5 büyüklüğündeki 9.8 km derinlik 40.8785 28.209 konumlu Silivri Depremi’nin merkez üssünün haritadaki gösterimi:
2️⃣4️⃣Devletin bir kurumu olan Oşinografi Dairesi’nin 2019 yılı Ağustos Ayında denizlere yönelik yayınladığı haftalık bültende geminin 40.5993 28.1355 konumu böyle göstermişti. Ama burada bir sorun var!
Haziran 2019'da bu gemi hâlâ Silivri açıklarındaydı! Ve konumu deprem merkez üssünün yanıydı!
2️⃣5️⃣ Nisan 2019 yılındaki bu haberde şöyle deniyor: Silivri açıklarındaki sondaj kuyularına ulaşan dev Jack-Up Sondaj Platformu, burada 4 aydır çalışmalarını sürdürüyor.
2️⃣6️⃣ O dönemde bazı ekşi sözlük yazarlarının da dediği gibi 9000 metreye kadar sondaj yapabilen bu gemi geldiğinden beri Silivri civarı sallanmaya başlamıştı. Gittiğinde de sallantılar bıçak gibi kesilmişti!
2️⃣7️⃣ Buraya dek söylediklerimiz işin Komplo kısmı değil buraya dek söylediklerimiz tamamen günümüz bilimsel verileriyle uyuşan gerçeklerdir. Komplo kısmı şu: Açılan kuyulara depremi stratejik bir silah olarak öne çekmek amacıyla uzaktan kumandalı bir şeyler bırakmak mümkün mü?
2️⃣8️⃣İşin bu kısmı tamamen spekülasyon olur. Bu yüzden işin bilimsel bir şıkkına yönelelim. İşin daha bilimsel kısmı şu: Gaz depolama alanları depremleri tetikleyebilir" Prof.Dr.Naci Görür.
2️⃣9️⃣ Marmara'da gerçekleştirilmekte olan bütün sondaj faaliyetlerinin çok sıkı bir denetimden geçirilmesi ve jeofizikçilerle çalışılarak değerlendirilmesi gerekiyor ki emniyet tam olarak sağlansın.
3️⃣0️⃣ Bilhassa fay hattına yakın bölgelerdeki bu tür sondaj faaliyetlerinin Milli Güvenlik açısından değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden fay hattına yakın bu tür sondajların tamamen yerli imkanlarla yapılması çok mühim.
3️⃣1️⃣"Dünyanın en büyük gaz rezervini çıkaran Katar'da, en çok petrol çıkartan Arabistan'da niye deprem olmuyor?" Sorusunun cevabı, petrolün çıkarıldığı derinlik ve bulunduğu bölgedeki fay aktivitesinin kuvveti ile ilgilidir. Tabii bir fay hattı varsa!
3️⃣2️⃣ Şimdi asıl merak ettiğimiz soru, 6 Şubat 2023 saat 04:17 depreminin bölgedeki bir petrol kuyusundaki sondaj faaliyeti sırasında tetiklenmiş olup olamayacağı mevzusu? Ve elimizde İletişim Başkanlığınca bir şeyi çürütmek isterken açıklanan gerçek: Maraş'ta 4 sondaj kuyusu var!
3️⃣3️⃣Bu kuyulardan birinde bir çeşit tetikleyici patlayıcı bırakılıp bırakılamayacağı meselesi işin farklı bir boyutudur ki, bu tetiklenmenin zamanlanmış ve şiddeti arttırılmış planlı bir olay olduğu ihtimalini akla getirmektedir. Tabii en çok "komplo" denilen kısım da budur!
3️⃣4️⃣"SİLİVRİMİZ İÇİN BÜYÜK TEHDİT OLUŞTURUYOR"
Biz yine 2019'a GPS SATÜRN ve Silivri'ye geri dönelim: O dönem, Silivri Belediyesi Meclis Üyesi olan Bora Balcıoğlu 5,8 büyüklüğündeki depremi GPS SATÜRN'nün tetiklediğii söylemiş ve önlem alınmasını istemişti.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Erkan Trükten 🇹🇷

Erkan Trükten 🇹🇷 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @ErkanTrukten

Apr 28
Buna benzer büyük elektrik kesintileri Türkiye'de de olacak çünkü konuyu iklim değişikliğine getirmek isteyecekler.

Kamuoyu meydana getirmeye çalışacaklar.

Çünkü şimdi bu kesintileri Güneş patlamasından ziyade iklim anormalliğine bağladılar.

Bence 2030'a kadar deneyecekler
Yıllardır alttan alta bu kesintilere vurgu vardı. Pilli radyo ve mum stoklama konusunda İngiltere'de uyarılar yapıldı!

Ister hacker saldırısı desinler
Ister iklim değişikliği desinler
Isterse güneş patlaması desinler.

Sonuçta dünyanın şalterlerini attırmak ve insanları yıldırmak istiyorlar.
Kaos korku ve panik havasını 2030'a kadar sürdüreceklerini düşünüyorum.

Uzun soluklu ve geniş çaplı elektrik kesintileri bunun için biçilmiş kaftan.

Bu kesintileri neye bağladıkları umrumda değil.

Ancak bir şekilde insanları panikle bir sisteme Razı etmek istedikleri kesin.
Read 7 tweets
Apr 9
2000 YILLIK SIR! (FLOOD)

1⃣Trump, Erdoğan'a,

"Tebrikler, başka kimsenin iki bin yıldır yapamadığını yaptınız. Suriye'yi aldınız. Başka isimlerle ama aynı şey"

dedi.

2000 yıldır Suriye'yi kim alamıyordu?

Türkler mi?

1920'ye kadar orası bizimdi.

Bu da eder 105 yıl.👇 Image
2⃣Bu, M.Ö 1050 yılında kurulduğu varsayılan İsrail Krallığı'nın haritası.

Bu harita BÜYÜK İSRAİL'in ORİJİNAL sınırlarını gösteriyor.

Bir ayrıntı daha var! Image
3⃣Dünya Tarihi Ansiklopedisi (World History Encyclopedia) İsrail Krallığın'ın çöküşünü M. Ö 31 olarak gösteriyor.

Ulaştığı sınırlar da kuzeyde Şam'ın güneyi ve batısı.

Yalnız bu sınırlar en geniş sınırlar değil. Image
Read 9 tweets
Feb 4
1️⃣Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi Çipi sadece bir çip değil!

🔴İŞGAL!

UTTS'nin ana firması TURPAK

Amerikalı Vontier (NYSE : VNT) grubuna ait. Ama bitmedi! Aslında İsrail firması!
#UTTS 👇 Image
2️⃣Turpak ismi 'Yerli ve Milli' hissi verebilmek için özenle seçilmiş.
Maksat UTTS ana montaj bayisine 'Türk' görünümü vermek. Ama o da ne! Aynı logo altında bir başka firma daha var!👇 Image
3️⃣Orpak bir İsrail UTTS işletmesi devi. Ve Turpak ile logosu birebir aynı.👇 Image
Read 13 tweets
Dec 11, 2024
🔴İSRAİL MANTOLU CEVLANİ!

1⃣Bu Fotoğraf, İsrail'in en büyük askeri kıyafet tedarikçisi firma sponsorluğunda Müslümanlara zafer diye yutturulan fotoğraf.

Bir İsrail askeri elbisesi giyen 'Şam Fatihi Cevlani' nin fotoğrafı. Detaylar ürkütücü ve düşündürücü. Image
2⃣Bu fotoğrafı ilk kez Ak Parti kalemşörlüğü yapan Furkan Bölükbaşı'nın paylaşımında görmüştüm.

Şam yanarken poz veren Cevlani, sırtı objektife dönük şekilde, İsrail uçaklarının Şam'ın kritik noktalarını bombalayışını seyrediyor. Image
3⃣Cevlani geçmişte bu askeri elbiseyi giymiyordu. Fakat özellikle son zamanlarda imaj değişikliği ile birlikte kıyafet değişikliği de geldi. Image
Read 16 tweets
Oct 21, 2024
🔴KORKUNÇ GERÇEK!

🔴TÜRKİYE İSRAİLLİ ORGAN KAÇAKÇISINI SERBEST BIRAKMIŞ!

1️⃣Organ Ticareti/Deprem ve İsrail Dosyası! İFŞA👇 Image
2️⃣4 Aralık 2015'te Tayland’ın başkenti Bankong’tan İstanbul Havalimanı’na inen uçakta ‘uluslararası organ kaçakçılığı ve bilinçli ölüme sebebiyet vermek’ suçlamalarından İnterpol kırmızı bülten kaydı ile aranan Boris Wolfman vardı. Image
3️⃣ Boris Wolfman İstanbul'a indiğinde apar topar tutuklandı. İsrail derhal iadesini istedi. "Bunu arıyorum! Bu adam benim ülkemde cinayet işledi, organ kaçakçılığı yaptı! Bana iade et" dedi.

Yüce Türk Yargısı: "Hayır! İade etmeyeceğim. Bu adamı ben yargılanyacağı!" dedi. Image
Read 11 tweets
Oct 7, 2024
🔴SATANİST KUTU TARİKATI! İFŞA

1⃣İkbal Uzuner'in Satanist Semih Çelik tarafından katledildiği yerde de "KUTULAR SANA HASTA" yazısı olduğu söyleniyor.

Bu sembol ve kutu kelimesinin anlamı ne mi? Çözümlüyoruz... Image
Image
2⃣ Kutu kelimesinin surda yazım biçimi satanik.

T harfi bilhassa haça benzemesi için zorlanmış.

Ama asıl mevzu bu kutu kelimesinin bugünlerde Şeytanın mührü ile görülmesi! Image
3⃣Pek çok yerde satanizm sembolü ile kutu kelimesi
birlikte gözüküyor.

Peki bunun sırrı ne?
Read 21 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(