اقتصاد چین در حال فروپاشیست.
#رشته_توییت
۱) رشد اقتصادی چین در سال گذشته تحت تاثیر فشار کرونا و رکود املاک به پایین ترین سطح خود در حداقل چهار دهه گذشته رسید. آمارهای رسمی نشان داد که اقتصاد شماره ۲ جهان در سال ۲۰۲۰، ۳ درصد رشد کرد که کمتر از نیمی از نرخ ۸.۱ درصدی قبل بود.
۲) این برای دومین بار پایینترین نرخ سالانه از دهه ۱۹۷۰بود، زمانی که رشد اقتصادی در آغاز همهگیری ویروس کرونا به ۲.۴ درصد کاهش یافت.گزارشی که توسط موسسه بروکینگز در سال ۲۰۱۹ منتشر شد، حاکی از آن است که چین هر سال حدود ۲ درصد رشد اقتصادی خود را بیش از رقم واقعی اعلام کرده است.
۳) به عبارت دیگر، حزب کمونیست چین آمار اقتصادی کشور را دستکاری میکند. تحقیقات جدید نشان می دهد اقتصاد چین در واقع ۶۰ درصد از آنچه ما فکر میکردیم کوچکتر است و اقتصاد چین در واقع یک سوم اقتصاد آمریکاست و اینکه به زودی آمریکا را پشت سر می گذارد، خوش خیالی بیش نبوده است.
۴) همچنین GDP کوچکتر به معنی این است که سطح بدهی چین نسبت به اقتصاد واقعی اش بالاتر است و ریسک ترکیدن حباب اقتصادی چین بسیار بیشتر از آنچه تصور می شده است .شیوع کووید در چندین شهر، از جمله مراکز تولیدی مانند شنژن و تیانجین، به فعالیت اقتصادی در سراسر صنایع آسیب وارد کرده است.
۵) بازار املاک چین در بحران است
فعالیت ضعیف املاک و مستغلات و احساسات منفی در بخش مسکن بدون شک رشد را کاهش داده است. این امر به شدت به اقتصاد ضربه زده است زیرا دارایی و سایر صنایعی که در آن مشارکت دارند تا یک سوم تولید ناخالص داخلی چین (GDP ) را تشکیل می دهند.
۶) خریداران خانه از پرداخت وام مسکن برای ساختمانهای ناتمام خودداری میکنند و برخی تردید دارند که خانههایشان هرگز تکمیل شود. تقاضا برای خانه های جدید کاهش یافته است و این نیاز به واردات کالاهای مورد استفاده در ساخت و ساز را کاهش داده است.
۷) غول املاک چینی اورگراند، که بدهیهای آن بیش از 300 میلیارد دلار است، نتوانست سود پرداختی به سرمایه گذاران بین المللی را تامین کند ودر شرف ورشکستگیست. اورگرند، ۴۵ درصد پروژه های ساختمانی چین را تشکیل می دهد. قسمت عمده کارگرها دیگر قادر سکونت در محل کار خود نیستند.
۸) تغییرات آب و هوایی اوضاع را بدتر می کند
موج گرمای شدید و خشکسالی، استان سیچوان در جنوب غربی و شهر چونگ کینگ در کمربند مرکزی را در ماه اوت تحت تاثیر قرار داد.با افزایش تقاضا برای تهویه مطبوع، شبکه برق در منطقه ای که تقریباً به طور کامل متکی به برق آبی است، تحت تأثیر قرار گرفت.
۹) کارخانههای بزرگ مانند فاکسکان و تسلا، و آیفون، مجبور شدند ساعات کاری خود را کاهش دهند یا کلا تعطیل کنند. اداره آمار چین در ماه اوت اعلام کرد که سود صنعت آهن و فولاد به تنهایی در هفت ماهه اول سال 2022 بیش از 80 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.
۱۰) غول های فناوری چین سرمایه گذاران خود را از دست می دهند
سرکوب نظارتی بر غولهای فناوری چین کمکی نمیکند. Tencent و Alibaba اولین کاهش درآمد خود را در سه ماهه اخیر گزارش کردند - سود Tencent %50 و درآمد خالص Alibaba به نصف کاهش یافت.
۱۱) دهها هزار کارگر جوان کار خود را از دست دادهاند و به بحران شغلی افزوده میشود که در آن از هر پنج نفر 16 تا 24 ساله یک نفر بیکار است. این می تواند به بهره وری و رشد چین لطمه بزند. برخی از موفق ترین شرکت های خصوصی چین با افزایش قدرت آقای شی تحت سرکوب بیشتر قرار گرفته اند.
۱۲) بحران آب بخش های بزرگی از چین را در برگرفته است.چین در هر روز ده میلیارد بشکه آب مصرف میکند.نتایج تحقیقات سال ۲۰۱۸ وزارت کشاورزی چین نشان داد در نتیجه استفاده بی رویه از کودهای شیمایی و آفت کشها، ۱۹ درصد آبهای زیر زمینی چین به طور کلی برای مصارف انسانی غیر قابل استفاده هستند.
۱۳) چهارده درصد دیگر حتی برای مصارف صنعتی غیر قابل استفاده اند.همچنین سطح آب های زیرزمینی45 درصد کاهش پیدا کرده است و بحران منتظر جمعیت بزرگ چین می باشد.در نتیجه بحران آب، بیشتر نیروگاهای آبی کشور بسته شده اند و به تبع آن صنایع بزرگ بسته شده اند و یا ۵۰ درصد کاهش تولید داده اند.
۱۴) بحران آب باعث شده چین برای تولید برق به سوزاندن زغال سنگ روی بیاورد که آن هم باعث آلودگی شدید هوای شهرها و مناطق زیادی از چین شده است. چین در بحبوحه حمله همه جانبه آلایندههایی است که استانداردهای انتشار گازهای گلخانهای را زیر پا میگذارند، دهها هزار کارخانه را
۱۵) در تلاش برای رسیدگی به مشکلات فاجعهبار آلودگی این کشور تعطیل کرده است. برآوردها نشان میدهد که 40 درصد از کارخانههای چین در حال تعطیلی هستند وتوسط بازرسان ایمنی بسته شد و مقامات بیش از 80000 کارخانه به دلیل نقض محدودیت های آلودگی در سال گذشته متهم به جرایم جنایی شدند.
۱۶) سفارشات تولیدی ایالات متحده در چین 40 درصد کاهش یافته است واز طرف دیگر جنگ چیپ بین آمریکا و چین، اقتصاد چین را با خطر بزرگی روبرو کرده است. ژاپن و هلند به عنوان دو قطب درجه یک تولید کننده چیپ، در حمایت از آمریکا، به توافق رسیدند که صادرات فناوری پیشرفته را به چین محدود کنند.
۱۷) چین بزرگترین مصرف کننده چیپ در دنیاست در نتیجه این تحریم ها هم اکنون در حال باختن جنگ تجاری به آمریکاست. همچنین قوانین جدید آمریکا، مبلغی در حدود ۱۰۰ میلیارد دلار برای افزایش تولید چپیب برای کمک به شرکت های آمریکایی نظیر اینتل و گسترش آنها در نظر گرفته است.
۱۸) کلیه متخصصان آمریکایی که در صنایع نیمه رسانای چین کار میکنند، ظرف مدت ۲۴ ساعت باید خاک چین را ترک کنند وگرنه شهروندی خود را از دست می دهند. چین بدون شرکت های آمریکایی و تایوانی قادر به ساخت مستقل چیپ های پیشرفته برای صنایع اقتصادی و نظامی نیست.
۱۹) بحران اقتصادی به بخشهای مختلف سرایت کرده است.از جمله چین بزرگترین شبکه قطارهای سریع السیر را با سرمایه ای در حدود ۱ ترلیون دلار در طول کشور بنا نهاد. اما در نتیجه کاهش رشد اقتصادی،این شبکه زیانده شده است وبا افزایش قیمت ها،بلیط قطارهای سریع السیر از بلیط هواپیما گران تر است.
۲۰) در نتیجه چین مجبور شده چندین لاین قطارها را ببندد و در یک ماه ضرری ۱.۵ میلیارد دلاری تحمل کرد. همچنین در نتیجه عدم اعتماد مردم به سیستم، بحران به بانکها کشیده است.در ماه گذشته در نیتجه اختلاس در یکی از بانک های چین،چندین میلیارد دلار پول سرمایه گزاران ناپدید شد وشورش رخ داد.
۲۱) حزب کمونیست با آوردن تانک به خیابان، شورش را مهار کرد ولی بقیه بانک های چین اوضاع بهتری ندارند. گزارش ها نشان میدهد ذخایر نفت چین برای ۸۰ روز کفایت میدهد و امنیت انرژی چین درمعرض خطر است. سرمایه گزاران خارجی در حال بستن کارخانه ها در چین و انتقال آنها به کشورهای دیگر هستند.
۲۲) آخرین داده ها در نقشه زنجیره تامین CNBC نشان میدهد که چین در حال از دست دادن تولید نسبت به ویتنام، مالزی، بنگلادش، هند و تایوان است. وخروج شرکت های عظیم مانند اپل از چین شدت گرفته است. ژاپن نیز با هزینه ای ۲ میلیارددلاری در حال انتقال شرکت های خود از چین به شرق آسیاست.
Share this Scrolly Tale with your friends.
A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.