Peyman Yazdani Profile picture
Be curious, not judgmental.

Apr 14, 2023, 13 tweets

۱. اگر به شمال #خوزستان و #سفر_جاده‌ای علاقه دارید،این رشته‌توییت تجربه من از سفر به شمال خوزستان پس از سه سال برنامه‌ریزی ناموفقه.
به دلیل بارش‌های زیاد، امسال شمال خوزستان خیلی سرسبز شده و هنوز تا اخر این هفته از گرمای شدید خبری نیست.
پیشنهادم به دوستان علاقمند سفر، این مسیره:

۲. با فرض مبدا تهران،صبح خیلی زود حرکت کنید و از مسیر بزرگراهی تا روستای پامنار برید.ناهار رو می‌تونید خرم‌اباد بخورید و البته در انتهای مسیر چادرهای عشایر-شکل کنار جاده کباب چنجه می‌فروشند. قبل غروب به روستای پامنار و سد دز می‌رسید و می‌تونید اونجا کمپ کنید یا در اقامتگاه بمونید

۳. فرداش می‌تونید با اجاره قایق (۶۰۰ تومن) از اسکله برین به جزیره موجود در سد دز و توش چرخ بزنید. خیلی بکر و پر از گل‌ و گیاهه. پیشنهادم اینه به قایق بگین ببرتتون پشت جزیره. سکوت اعجاب‌انگیزی داره و نصف‌روز وقت میگیره تا برگشت.

۴. از پامنار تا دزفول راهی نیست و میتونین از سد دز و کنارگذرهاش، خونه‌های قدیمی تو بافت قدیمی لذت ببرید.
اصل ماجرا با خوابیدن گرما شروع میشه و مردم زیادی رو کنار دز می‌بینید که پیک‌نیک کردند.
بافت قدیمی پر از ساباط و خونه‌های زیباست و براحتی میتونه یه بوشهر دیگه باشه.

۵. از دزفول و زیرزمین‌های جذابش و خانه‌های آجریش میتونین برین شوش.شهر تاریخی شوش رو بعنوان اولین از سه میراث جهانی ثبت‌شده خوزستان ببینید (صبح زود همراه با آب که به گرما نخورید) و فلافل شوش رو بخورید و بعدش برین سراغ دومین میراث جهانی یعنی چغازنبیل (مطالعه قبلی در موردشون مفیده)

۶. چغازنبیل کنارش اقامتگاه‌هایی هم داره برای موندن. دو ساعت قبل غروب چغازنبیل باشید، عالیه. ارامش مطلق با نورپردازی مناسب و فرصت خوبی برای تفکر. عکس چهارم رو دقت کنید چند نفر رفته بودن بالای تپه 🤦🏽‍♂️ که آژیر‌ها به صدا اومدن و ماموران حفاظت رفتن دنبالشون twitter.com/i/web/status/1…

۷. از چغازنبیل و‌نخل‌هاش و گاومیش‌های تو مسیر و از مسیر هفت‌تپه معروف و موزه‌اش که شنیدم خیلی خوبه، می‌رسید به شوشتر. تو راه کامیون‌های حمل نیشکر رو می‌بینید که در رفت‌و‌امدند. در ورودی شوشتر به جای جذابتری میتونین برید. شوشتر نو.

۸. شوشتر نو شاهکار طراحی کامران دیبا معمار معروف ایرانی و همکارانشه که با انقلاب و عدم ارتباط معمار با فضا دچار دستکاری‌های زیادی شد. اگر یه محلی علاقمند پیدا کنید میتونید تو بافت شهرک قدم بزنید و چند ساعتی کیف کنید. حتی میتونید وارد پشت‌بام‌ها بشید و از ارتباط فضاها لذت ببرید

۹. حالا نوبت شوشتره که پر از سازه‌های دوره ساسانیه و سومین میراث جهانی استان یعنی سازه‌های آبی شوشتر اونجاست که باید قبل ۶:۳۰ عصر برسین تا برین تو. البته بهترین زاویه کوچه‌های اطرافه که غروب خوبی رو میشه توش گذروند و بعدش رفت محله‌گردی و دیدن بافت قدیمی و خانه‌های سنگی.

۱۰. اینجاها دیگه کم‌کم از گرما کلافه میشید و میشه رفت به سمت سد کارون ۳. از مسجدسلیمان و جاده بالایی تو روز برین خوبه تا برسید به ایذه. جاده یه جاهای پیچ در پیچ و کوهستانیه که باید مواظب باشید. از ایذه میتونین برین تا دهدز و تا دهکده گردشگری زراس. تو مسیر درختان بلوط‌ می‌بینید.

۱۱. تو زراس و اطرافش کلبه هست و کمپم میتونید بکنید.شب‌ها سرد میشه.میتونید دوباره برین اونور سد و اطراف روستا سادات‌حسینی کمپ کنید. فقط مواظب زمین‌های دیم کشاورزها باشید و ازشون اجازه بگیرید برای کمپ. از دیدن درختان بلوط و زیبایی این کشور لذت ببرید و از نبودن امکان‌ها حسرت بخورید

۱۲. برنج چمپا خوزستان رو حتما امتحان کنید. همه سوپری‌ها دارند و خیلی معطره. بعد از گذر از کوه‌ها و تونل‌ها و عبور از چهارمحال و بختیاری زیبا وارد اصفهان بشید و یکی دو روزی هم در اصفهان زیبا و خنک، خستگی سفر جاده‌ای رو در کنید. این سفر حدودا ۹-۱۰ روز طول میکشه و حدود ۴ تومن برای

۱۳. هر نفر هزینه داره. بازم بگم اینها صرفا پیشنهادهای من مبتدیه. قطعا میتونه خیلی بهتر باشه و خیلی جاها رو وقت نشد که ببینیم.
مرسی که خوندین. امیدوارم یه روزی بتونم به آرزوم برسم و پیشنهاداتم از سفرهای جاده‌ای‌ در ایران رو به صورت کتابچه‌هایی راهنما برای علاقمندان منتشر کنم.

Share this Scrolly Tale with your friends.

A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.

Keep scrolling