۱. اگر به شمال #خوزستان و #سفر_جادهای علاقه دارید،این رشتهتوییت تجربه من از سفر به شمال خوزستان پس از سه سال برنامهریزی ناموفقه.
به دلیل بارشهای زیاد، امسال شمال خوزستان خیلی سرسبز شده و هنوز تا اخر این هفته از گرمای شدید خبری نیست.
پیشنهادم به دوستان علاقمند سفر، این مسیره:
۲. با فرض مبدا تهران،صبح خیلی زود حرکت کنید و از مسیر بزرگراهی تا روستای پامنار برید.ناهار رو میتونید خرماباد بخورید و البته در انتهای مسیر چادرهای عشایر-شکل کنار جاده کباب چنجه میفروشند. قبل غروب به روستای پامنار و سد دز میرسید و میتونید اونجا کمپ کنید یا در اقامتگاه بمونید
۳. فرداش میتونید با اجاره قایق (۶۰۰ تومن) از اسکله برین به جزیره موجود در سد دز و توش چرخ بزنید. خیلی بکر و پر از گل و گیاهه. پیشنهادم اینه به قایق بگین ببرتتون پشت جزیره. سکوت اعجابانگیزی داره و نصفروز وقت میگیره تا برگشت.
۴. از پامنار تا دزفول راهی نیست و میتونین از سد دز و کنارگذرهاش، خونههای قدیمی تو بافت قدیمی لذت ببرید.
اصل ماجرا با خوابیدن گرما شروع میشه و مردم زیادی رو کنار دز میبینید که پیکنیک کردند.
بافت قدیمی پر از ساباط و خونههای زیباست و براحتی میتونه یه بوشهر دیگه باشه.
۵. از دزفول و زیرزمینهای جذابش و خانههای آجریش میتونین برین شوش.شهر تاریخی شوش رو بعنوان اولین از سه میراث جهانی ثبتشده خوزستان ببینید (صبح زود همراه با آب که به گرما نخورید) و فلافل شوش رو بخورید و بعدش برین سراغ دومین میراث جهانی یعنی چغازنبیل (مطالعه قبلی در موردشون مفیده)
۶. چغازنبیل کنارش اقامتگاههایی هم داره برای موندن. دو ساعت قبل غروب چغازنبیل باشید، عالیه. ارامش مطلق با نورپردازی مناسب و فرصت خوبی برای تفکر. عکس چهارم رو دقت کنید چند نفر رفته بودن بالای تپه 🤦🏽♂️ که آژیرها به صدا اومدن و ماموران حفاظت رفتن دنبالشون twitter.com/i/web/status/1…
۷. از چغازنبیل ونخلهاش و گاومیشهای تو مسیر و از مسیر هفتتپه معروف و موزهاش که شنیدم خیلی خوبه، میرسید به شوشتر. تو راه کامیونهای حمل نیشکر رو میبینید که در رفتوامدند. در ورودی شوشتر به جای جذابتری میتونین برید. شوشتر نو.
۸. شوشتر نو شاهکار طراحی کامران دیبا معمار معروف ایرانی و همکارانشه که با انقلاب و عدم ارتباط معمار با فضا دچار دستکاریهای زیادی شد. اگر یه محلی علاقمند پیدا کنید میتونید تو بافت شهرک قدم بزنید و چند ساعتی کیف کنید. حتی میتونید وارد پشتبامها بشید و از ارتباط فضاها لذت ببرید
۹. حالا نوبت شوشتره که پر از سازههای دوره ساسانیه و سومین میراث جهانی استان یعنی سازههای آبی شوشتر اونجاست که باید قبل ۶:۳۰ عصر برسین تا برین تو. البته بهترین زاویه کوچههای اطرافه که غروب خوبی رو میشه توش گذروند و بعدش رفت محلهگردی و دیدن بافت قدیمی و خانههای سنگی.
۱۰. اینجاها دیگه کمکم از گرما کلافه میشید و میشه رفت به سمت سد کارون ۳. از مسجدسلیمان و جاده بالایی تو روز برین خوبه تا برسید به ایذه. جاده یه جاهای پیچ در پیچ و کوهستانیه که باید مواظب باشید. از ایذه میتونین برین تا دهدز و تا دهکده گردشگری زراس. تو مسیر درختان بلوط میبینید.
۱۱. تو زراس و اطرافش کلبه هست و کمپم میتونید بکنید.شبها سرد میشه.میتونید دوباره برین اونور سد و اطراف روستا ساداتحسینی کمپ کنید. فقط مواظب زمینهای دیم کشاورزها باشید و ازشون اجازه بگیرید برای کمپ. از دیدن درختان بلوط و زیبایی این کشور لذت ببرید و از نبودن امکانها حسرت بخورید
۱۲. برنج چمپا خوزستان رو حتما امتحان کنید. همه سوپریها دارند و خیلی معطره. بعد از گذر از کوهها و تونلها و عبور از چهارمحال و بختیاری زیبا وارد اصفهان بشید و یکی دو روزی هم در اصفهان زیبا و خنک، خستگی سفر جادهای رو در کنید. این سفر حدودا ۹-۱۰ روز طول میکشه و حدود ۴ تومن برای
۱۳. هر نفر هزینه داره. بازم بگم اینها صرفا پیشنهادهای من مبتدیه. قطعا میتونه خیلی بهتر باشه و خیلی جاها رو وقت نشد که ببینیم.
مرسی که خوندین. امیدوارم یه روزی بتونم به آرزوم برسم و پیشنهاداتم از سفرهای جادهای در ایران رو به صورت کتابچههایی راهنما برای علاقمندان منتشر کنم.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
۱. در این رشتهتوییت میخوام از تجربه سفر جادهای ۳۰۰۰ کیلومتری در ۱۱ روز بگم. سفری که برای سه نفر شد نفری ۸.۵ تومن و خیلی شگفتانگیز بود. امیدوارم روزی بتونم اطلاعات این سفرهای جادهای رو در قالب مکتوب منتشر کنم.
قسمت اول بخاطر محدودیت رشتهتوییت ۲۵تایی:
۲. سفرمون خیلی شانسی و از روی مکاشفهام در گوگلمپ از روستای سولار شروع شد. بافتی قدیمی و جالب که رفتیم ببینیم چی داره و با شهری قدیمی و رهاشده روبرو شدیم که کاش بهش رسیدگی بشه.
۳. مقصد بعدی ایزدخواست بود که بارها در عکسهای قدیمی و طراحیهای جهانگردان خارجی دیده بودمش. شهر/قلعهای شگفتانگیز که نگهبان داشت و قابل بازدید بود. کنارش هم یک کاروانسرای عباسی موجوده و چند ساعتی میشه درش درنگ کرد. اقامتگاههای خوبی هم کنارش موجوده برای شبمانی.
۹. اون مسیر رو به سمت شاهیندژ ادامه بدین. هوا همچنان خنک و سرد و بعضا با بارش همراهه. شاهیندژ اولین شهریه که کمکم ترکیب جمعیتی همزمان کرد و ترک رو اجساس میکنید. رود و آب و باغ چشمگیره و کشاورزی پر رونق. twitter.com/i/web/status/1…
۱۰. تو بوکان ورودی و خروجی شهر توسط سپاه کنترل میشه. شهر زنده است و زنان و مردان زیادی تو شطح شهرند. خیلی حس و اتمسفر خوبی داره بوکان برام و نگاه ادمهای شهر خیلی مثبت و گرمه. جمعه عصره و همه اهالی روی پل اصلی شهر دارند راه میرن و حس زندگی همه جا حس میشه. twitter.com/i/web/status/1…
۱۱. مهاباد هم حس خوبی داره. تاناکورای مهاباد بزرگ و خوبه و قیمتها مناسب. کفش کوهنوردی و لباس و کوله با قیمت مناسب میشه پیدا کرد. کسبه صمیمی و مهماننوازن. بازار مهاباد هم جذابه و یه سری مغازهها علامت ضربدر دارند که حاصل روزهای اعتصابه. بافت قدیمی هم ارزش قدمزدن رو داره.
۱. اگر به #سفر_جادهای علاقمند هستید، این رشتهتوییت تجربه من از سفر به زنجان، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقیه. حدود ۶-۷ روز طول میکشه و با همه هزینهها برای یه گروه ۴ نفره حدود ۳-۴ تومن نفری میشه. پیشنهادم هم تا آخر خرداده چون شدت بارشهای امسال باعث سبزی بیشتر اون مناطق شده.
۲. با فرض مبدا از تهران، میتونید از قزوین تا زنجان رو از جاده قدیم برید. زیباتره و ارتباط با طبیعت بیشتری دارین. تو روستای قِروه میتونین از بافت قدیمی خونههای روی صخره و مسجد جامع قروه که مال دوره سلجوقیه، دیدن کنید. کلید مسجد دست یکی از همسایهها است که زن بسیار مهربونیه.
۳. بعد از عبور از ابهر و سلطانیه (گنبد سلطانیه) و معبد داشکسن از جاده قیدار و سجاس (یه مسجد سلجوقی دیگه داره که کلیدش دست همسایههاست!) و طبیعت زیبا و ارتفاعات سرسبز و خوردن بستنی سنتی با توتفرنگی واقعی در جوقین، شب رو میتونین در انگوران بمونید.
۱. در این #رشتهتوییت میخوام در مورد #مسمومیت_متانول بنویسم. اتفاقی که به دلیل نبود نوشیدنیهای الکلی استاندارد در ایران به وفور رخ میده. این مساله چند هفته پیش برای یکی از دوستان من اتفاق افتاد و اگر زود در بیمارستان بستری و دیالیز نمیشد، مرده بود. نکته مهم اول اینکه هیچ وقت
۲. نگید «ساقی من مطمئنه». هیچ ساقی مشروبی عامدانه این کار رو نمیکنه و مشتریهاش رو از دست نمیده. یه دلیل این اتفاق اینه که فرایند عرق درستکردن از کشمش و خرما و غیره زمانبر و پرهزینه است. معمولا ساقی از شرکتهای شیمیایی مختلف اتانول میخره. اتانول یا الکل میوه همونیه که
۳. میخوریم و مست میشیم. متانول یا الکل چوب همونه که نابینایی حداقل اتفاق بعدش میتونه باشه. در جریان باشید متانول میتونه در هر نوشیدنیای اضافه شده باشه.یعنی درسته که رایجش در نوشیدنیهای درصد بالا مثل عرق سگی یا ویسکی خانگی است ولی ساقی میتونه داخل شراب یا آبجو دستساز هم بریزه.