Avanak Apti 🍭 Profile picture

May 29, 2023, 16 tweets

1) Sözcü Gazetesinden İsmail Saymaz büyük bir gazetecilik başarısına imza atarak Sinan Ateş ile cinayetin azmettiricisi Doğukan Çep’in aynı karede yer aldığı fotoğrafı paylaştı. @ismailsaymaz

2) İsmail Saymaz’ın ortaya çıkardığı fotoğrafın Sinan Ateş’in yaptığı bir İstanbul ziyaretinde çekildiği ve fotoğrafta Ateş cinayetinin azmettirici Doğukan Çep’in de yer aldığı görülmektedir. Çep o sırada başka bir cinayet suçundan aranan firari durumundaydı!

3) Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olan Doğukan Çep yakalanması sonrasında verdiği ilk ifadede Sinan Ateş ile defalarca görüştüğünü, kendisine söz verdiği halde Yargıtay’daki dosyasının takibi konusunda yardımcı olmadığı için Ateş’e husumet beslediğini belirtmişti.

4. Sinan Ateş cinayeti bütün çıplaklığı, delilleri ve itiraflarıyla ortadayken, Seçimler öncesinde gizli bir merkezden düğmeye basılarak Milliyetçi-Ülkücü Harekete yönelik büyük bir kumpas süreci başlatılmıştır.

5) Bu karanlık operasyon merkezinin İyi Parti üzerinden FETÖYE uzandığı netleşmiştir. Nitekim faili yakalanmış cinayet üzerinden Milliyetçi-Ülkücü Harekete saldırıların FETÖCÜ sosyal medya hesapları ile İYİ Parti iltisaklı kişilerin yaptığı ortaya çıkmıştır!

6) Bu noktada; Sinan Ateş cinayeti üzerinden İyi Parti yönetiminin akbaba gibi siyasi rant devşirmesi, bu yüzden de öteden beri yargı içerisinde gizlenmeyi başarmış, kendilerine yakın kripto FETÖCÜ bir savcı üzerinden operasyon yürüttüğü kayıtlarla ortaya çıkmıştır!

7. Sinan Ateş cinayeti sonrasında, kendisinin "nöbetçi savcı olmaması ve cinayet dosyalarına bakan başsavcıvekilliği görevinde bulunmamasına" rağmen bu cinayetin dosyası neden Durdu Özer’e verilmiştir? Bu aşamada kim ya da kimler devreye girmiş ve kumpas sürecini başlatmıştır?

8) Dosyanın kendisine verilmesi sonrasında Savcı Durdu Özer ile İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz arasında gerçekleşen ve HTS kayıtları ile MİT raporlamalarında yer aldığı belirtilen telefon görüşmelerinde neler konuşulup, hangi konuda anlaşma yapılmıştır?

9) Kayıtlardaki o görüşmelerde; İP’li Poyraz’ın Özer’e: "14 Mayıs’ta seçimi kazanıyoruz. Erdoğan ve Bahçeli gidici, sen cinayeti MHP ve Ülkü Ocakları ile bir şekilde ilişkilendir. Gerisini hallederiz. Seni de yargıda iyi bir yere getireceğiz merak etme’’ dediği ifade edilmektedir

10) Koray Aydın’ın özel kalemi ile yakın dostluğu bulunan ve İP’le ilişkilerini bu kanaldan yürüten Savcı Özer’in Sinan Ateş cinayetiyle ilgili bu kişiyle zaman zaman istişare yaptığını hakiminden mübaşirine kadar herkes bilmektedir!

11) Durdu Özer'in para ve özellikle silahlara karşı zaafı olduğu, yakın çevresindeki kişilere ‘’silahını getir de bir seveyim’’ diyerek açıktan silah hediyesi talep ettiği ve Sedat Peker gibi suç örgütü liderlerinden silah ve benzeri hediyeler aldığı herkesçe bilinmektedir.

12) Kariyer planını 14 Mayıs seçimlerinde Erdoğan’ın kaybetmesi üzerine kurgulayan Özer, seçimlerde Cumhur İttifakının büyük başarısı sonrasında korku ve paniğe kapılmıştır.

13) Korkudan ne yapacağını bilemeyen Savcı Durdu Özer, önce telefonlarını değiştirmiş, sonra makam ve konutundaki bazı özel evrakları imha etmiş ve buralarda bulunan ruhsatsız silahları bilinmeyen bir adrese taşımıştır. Ne var ki; Devlet kendisini adım adım takip ediyor!

14) Paniğe kapılan Savcı Özer, İP’li Uğur Poyraz’ı arayarak "Beni kandırdınız, seçimi alamadınız. Hani kazanıyordunuz. Bu işten nasıl sıyrılacağız?’’ diyerek yardım istemiştir. Poyraz'ın ise "Kaybettiysek hepimiz kaybettik, yapacak bir şey yok" diye terslediği kayıtlara düşmüştür

15) Yurt dışına kaçmayı dahi düşünen Savcı Özer, yakın çevresindeki siyasilerden kendini kurtarma talebinde bulunmaktadır. Türk adaletinin saygınlığına gölge düşüren, Milliyetçi-Ülkücü Harekete yönelik kumpasın parçası haline gelen D. Özer’in itirafçı olmaktan başka çaresi yok!

16) Milliyetçi-Ülkücü Harekete aşağılıkça kurulan bu kumpas, devletin raporlarında çökmüş, FETÖnün planları boşa çıkmıştır. Türk devletinin FETÖ ile mücadelesi dün olduğu gibi bugün de tüm hızıyla devam ettirecektir. Yarına kalır da kimsenin yanına kalmaz!

Share this Scrolly Tale with your friends.

A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.

Keep scrolling