Profile picture
marcel proust @marcelp2000
, 12 tweets, 8 min read Read on Twitter
#رشتو
#تاریخ_پهلوی_بدون_سانسور

۱/ بعد از کودتای ۲۸ مرداد، #محمدرضا_شاه با ادای دین و پاداش به آخوندهایی که در کودتا و بازگرداندن او به تخت یاری رسانده بودند، مجوز پیاده‌سازی طرح‌های بهایی‌ستیزی در ایران بویژه در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، سمنان، شاهرود و غیره را صادر کرد.
۲/ در اردیبهشت ۱۳۳۴، به دنبال سلسله سخنرانی‌های بهایی‌ستیزانه‌ی شیح محمدتقی فلسفی، که در ماه رمضان از طریق رادیو در سراسر ایران پخش گردید، آشوب وسیعی در کشور بوجود آمد. آزار بهائیان خواسته‌ی بروجردی وکاشانی و بهبهانی از شاه بود.
۳/ در دوران نخست‌وزیری دکتر مصدق توطئه علیه بهائیان ممکن نبود. لذا بعد از کودتا با اقدام مشترک اسلامیون و قوای نظامی شاه، این امر ممکن شد. شاه برای حفظ قدرت خود و حفظ اتحاد با دستگاه شیعه حاضر بود تا بخشی از شهروندان مورد تبیعیض قرار گرفته و حتی در آتش متعصبان شیعه کشته شوند.
۴/ فلسفی در خاطرات خود می‌گوید: به امر حضرت آیت الله بروجردی به دیدار دکتر مصدق رفتم و پیام آیت الله را مبنی بر برخورد با بهاییان را به وی رساندم.
دکتر مصدق در پاسخ "قاه قاه و با صدای بلند خندید و گفت آقای فلسفی از نظر من، مسلمان و بهائی فرق ندارند، همه از یک ملت و ایرانی هستند."
۵/ پس از تحریکات فلسفی و سخنرانی وزیر کشور در مجلس برای فشار علیه بهائیت، مرکز ملی بهائیت «حظیره القدس»، عبادتگاه بهائیان تهران با تائید غیر مستقیم شاه، در روز ۱۶ اردیبهشت ۱۳۳۴ به دست ارتش شاهنشاهی و با نظارت مستقیم سپهبد نادر باتمانقلیچ تخریب شد.
۶/ تصرف حظیرة القدس تهران، نظامیان و محمدتقی فلسفی در باغ حظیرة القدس- اردیبهشت ۱۳۳۴
پ.ن: به عکس‌ها خوب نگاه کنید؛ یک آخوند جلوتر از ارتشیان راه می‌رود.
۷/ تنها شخصیتی که در فضای رعب و وحشت پس از کودتا جلوی تحرکات فلسفی ایستاد، دكتر سليمان خان انوشيروانی (۱۳۵۶-۱۲۹۱) اهل سقز، دكترای حقوق از دانشگاه تهران و وکیل پايه يك دادگستری بود. وی از روزنامه نگاران مشهور ايران بود که روزنامه سياسی "سحر" را در تهران منتشر می‌کرد.
۸/ اسدالله اعلم در باره این رویدادها می‌نویسد: در آن تاریخ پیکاری علیه بهائیها راه افتاد که نزدیک بود یک غائله مملکتی بشود. در چندین شهر مردم بهائیها را کشتند. فلسفی به مقامات انتظامی حالی کرده بود که از این طریق دارد وجهه‌ای برای شاهنشاه درست می‌کند.» (یادداشتهای اعلم، جلد یکم)
۹/  تصرف حظیرة القدس و دو خادم حظیرة القدس، آقایان رضائی و نایبی بعد از ضرب و شتم توسط قوای نظامی ارتش شاهنشاهی - اردیبهشت ۱۳۳۴
حسن رضایی چند ماه بعد در مهرماه ۱۳۳۴ توسط نیروهای ارتش در محل باغ حظیره‌القدس به قتل رسید.
۱۰/ این توئیت جای آن نیست که به شرح "موج وحشت" آن سال بپردازیم . همین قدر بس که کم‌و‌بیش همزمان با تخریب گنبد حظیرة القدس توسط ارتش و فلسفی، بهائیان در بعضی از نقاط ایران مورد هجوم، قتل و غارت قرار گرفتند، با زور و تهدید مجبور به برائت از عقیده خود شدند، و از کار اخراج شدند.
۱۱/ برای اطلاعات بیشتر درباره‌ی این واقعه‌ی اسف‌بار که در دوران شاه و با چراغ سبز او رُخ داد و یک کارزار وسیع و جنایت تاریخی علیه بهائیان بپا شد، صحبت‌های خانم "شکوه رضایی" را بشنوید.

شیح محمدتقی فلسفی تا سال ۱۳۷۷ زنده بود، ۹۰ سال عمر کرد و از دوستان نزدیک و معتمد روح‌اله خمینی بود.
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to marcel proust
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member and get exclusive features!

Premium member ($3.00/month or $30.00/year)

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!