«من‌وتو»تصویری کامل از آینده نه چندان دور ما در «فردای برجام2/رژیم‌چنج»ست:
مبتذل،لوس،برق‌انداز چکمه پولداران،مملو از نوکیسه،«ما خوشگلا،شما زشتا»،«ما باحالا،شما اُمُلا»،«ماخارج‌رفته‌ها،شما عقب‌مونده‌ها»،سطحی،بیسواد و البته «رنگی»و«هیش دی».
قضاوت خوب یا بد بودن این«آینده» با شماست.
من این تلویزیون را بسیار «جدی» میگیرم. چون آینده عنقریب ماست: جایی که برای همه رجاله‌های نظام، کارچاق‌کن‌های تازه کراواتی شده، لکاته‌های وسط شهریِ پررو که تا دیروز بنفش بودند و حالا برانداز شده‌اند،ساشا سبحانی‌ها و آقازاده‌ها و تازه به دوران رسیده‌ها و مرتجعان،تا بخواهید جا دارد.
«منوتو» نمادی از «ابن‌الوقت»هاییست که تا دیروز میگفتند «اه، چقدر از سیاست حرف میزنین. خسته شدیم، یه آهنگ بذارین قر بدیم بابا»، حالا شده‌اند «تحلیلگر» و «کنشگر» و «اندیشمند» و «صاحبنظر».
منوتو، سمبلی از گذار مبتذل طبقه متوسط ایران از «من سیاسی نیستم» به «مبارزات هشتگی/تورنتویی»ست.
تردیدی وجود ندارد که نظام سیاسی مستقر در ایران، در فاصلۀ زمانی نه چندان زیادی(ازچند ماه تا چند سال) دچار دگردیسی کاملی از حیث صاحبان قدرت خواهد شد و به قول حجاریان «پوست اندازی» خواهد کرد.
«منوتو» شکل «پوست انداخته شده» آن جامعه-ساختاری‌ست که پس از مرحله «گذار» شاهدش خواهیم بود.
بنده بارها بر دو فرآیند که به شکلی همزمان(یا دارای تداخل زمانی زیاد) درحال وقوع است،تاکید کرده‌ام:
شوک‌درمانی اقتصادی
تکرار تجربه فروپاشی شوروی پس از یلتسین
خروجی این دو فرآیند به بهترین نحو ممکن در سیمای«من‌وتو»متجلی‌ست.
ما به سرعت از درون(و با فشار بیرون) «منوتوایزه»خواهیم شد.
«منوتو» به ما می‌آموزد با «قردادن» چهارپنجم مسیر مقبولیت،محبوبیت، شهرت و «صاحبنظر شدن» طی میشود، و تردید نباید کرد که این شبکه در «تنظیم» مطالبات، الگوها و ایده‌آل‌های طبقه متوسط و طبقه لبِ مرز آن(رو به پایین) نقشی مهم بازی خواهد کرد.
اگر به تجربه«الیگارشهای روس»که پس از فروپاشی شوروی و پولدار شدن در 10سال«خصوصی‌سازی»و «گیج زدن جامعه» در دوران یلتسین صاحب قدرت شدند، نگاه کنید، خواهید دید با همین عناصر و المان‌های مبتذل فرهنگی‌-قری که در «منوتو» بازتولید شده،چگونه اعضاء سابق کا.گ.ب، نظام«پوست انداخته»را ساختند.
بله، منوتو باعث میشود با «قر دادن» و «شل شدن حجاب» و چهارتا باباکرم و آبجو، «یک مقام بلند پایه امنیتی» هم بتواند مثل آب خوردن «قهرمان ملی فردای پوست‌اندازی/براندازی» شود.
جهان درحال تجربه دوران «جنگ سرد قلابی»(دو بلوک سرمایه‌سالار-ناسیونالیست در شرق و غرب) است.
تنزل شدید «مقبولیت» هر دو جناح حکومت، ناخودآگاه، هریک از آنها را به سمت یکی از این دو بلوک کشیده است.
اصلاح‌طلب/اصولگرا تمام شد و رفت. اکنون دوران جناح روسوفیل/جناح انگلوفیل-امریکوفیل ست.
حجاریان چند ماه قبل از دیماه 96 گفته بود «ما دیگر اصولگرا-اصلاح‌طلب در مجلس نداریم. ر مجلس هم اکنون دو گروه برجامیان و نابرجامیان نشسته‌اند».
حرف دقیقی بود. اگرچه برجام1 شکست خورده، اما این صف بندی برایی برجام2(پوست اندازی/براندازی) پابرجاست.
نام مرحله «پوست اندازی» و نام دو قطب «برجامیان/نابرجامیان» را هر چه دوست دارید بگذارید.
به آن بگویید «براندازی»، «رژیم چنج»،«اصلاحات 3» یا هرچه، نکته اصلی کشمکش صاحبان ثروت و قدرت(برجامیان/نابرجامیان) برسر گرفتن دست بالا در «فردای» این مرحله است.
در این مرحله که هنوز به نقطه «حاد» آن نرسیده، بلوک غرب، با تجهیزات رسانه‌ای گسترده (یاد نقشbbcدر 57 بیافتید) میکوشد، افکار عمومی را مدیریت کند.«قهرمان فردای پوست اندازی»اش هم کافیست«منوتویی» شود،میخواهد پهلوی باشد،میخواهد روحانی باشد، رئیسی باشد یا احمدی نژاد.
یادتان باشد،مبتکر«مطالبه»رفتن زنان به استادیوم نه پهلوی بود،نه خاتمی،نه روحانی، احمدی‌نژاد بود.
یادتان باشد،اگر روحانی با هنرپیشه‌ها کمپین کرد،رئیسی هم با تتلو نشست، اما قبل از همه آنها این احمدی‌نژاد و مشایی بودند که با «هدیه تهرانی» ما را پدیده سلبریتی‌سالاری آشنا کردند.
بنابراین فکر نکنید«گزینه بلوک غرب»لزوما باید یک اصلاح‌طلب یا یک برانداز باشد(پهلوی و این حرفها که شوخیست از بیخ). به راحتی میتواند یک «اصولگرا» باشد.
بلوک شرق اما در این بازی(مهندسی افکار) تا این لحظه موفقیتی نداشته و با توجه به تجربه 40 سال گذشته جامعه،دست بالا با بلوک غرب است.
این نمایی از چشم‌انداز پیش روی تحولات قدرت در ایران است که به نظر میرسد با قرائن و شواهد موجود و روندها و فرآیندها، در هر حال یک چشم‌انداز «منوتوایزه» است.
اینکه خوب است یا بد، اینکه عناصر و عواملش دقیقا همین‌ها هستند یا کسی دیگر را فکر میکنم نه ما و نه حتی خودشان هم نمیدانند.
من«ارزش‌گذاری»ای بر این چشم انداز نکردم.نه کسی را از آینده میترسانم که به وضع موجود راضی شود(راضی هم شود،آینده راضی نمیشود. پوست‌اندازی قطعیست)،نه از آن«مدینه فاضله»ساختم.این«واقعی»ترین تصویرست وفکر میکنم«شرافت»ایجاب میکند بدون اعتناء به خوشآمد و بدآمد افراد،آنچه میبینم را بگویم.
نکته آخر و تمام:
یقین داشته باشید این تحلیل را در هیچ رسانه‌ای نخواهید دید، نه آنکه با من مشکل داشته باشند، اصلا، مسئله آنست که خودشان بخشی از این روند-فرآیند هستند و طبیعتا دوست ندارند در کشمکش و وسط دعوا با دست باز بازی کنند.
تذکر:
من نمیگویم «منوتو» به «احمدی‌نژاد» وصل است یا به رئیسی یا پهلوی یا روحانی.
میگویم «منوتو»(در مقام یک سمبل) زمینه‌ساز بستر و فضایی‌ست که حتی رئیسی یا احمدی‌نژاد هم میتوانند در آن شانس «قهرمانی» داشته باشند و اتفاقا قبلا کدهایی داده‌اند که اهل این بازی هستند.
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to نادر فتوره‌چی
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!