Mark Levels Profile picture
Mar 6, 2019 3 tweets 2 min read Read on X
In this well-informed, nuanced and exceedingly balanced segment on #automation, @iamjohnoliver asks all the right questions about the future of work. Must see!

@iamjohnoliver PS funny too...
@iamjohnoliver 2nd PS: with the #technequality project, scientists from top-tier European research institutes and universities have joined forces
to answer these questions😎😎😎

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Mark Levels

Mark Levels Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Mark_Levels

Jan 6
Wat maakt het Westen weerbaar? Daar is met wat sociologische verbeelding wel het een en ander over te zeggen, maar dat is een vrij genuanceerd verhaal. Ik heb er daarom maar een vrij lange draad aan gewijd. Voor de liefhebbers.

🧵
Het antwoord moet beginnen met de vraag: weerbaar tegen wát? Gegeven waar deze mensen zich druk om maken zou je kunnen zeggen: tegen de vermeende subversieve invloeden van culturen, met name “de islam” en “linkse ideologieën”.
Waarom subversief? Die culturen ondermijnen volgens de redenering belangrijke en waardevolle kernwaarden van het Westerse samenleven, die dan meestal ontleend worden aan “de joods-christelijke traditie” en/of “het humanisme”. Ook de volkstradities gaan uiteindelijk verloren.
Read 23 tweets
Oct 3, 2020
Vreemd dat we het anno 2020 nog over de abortuswet moeten hebben. Goed empirisch onderzoek laat duidelijk zien dat strengere abortuswetten het aantal abortussen amper beïnvloeden.

Draadje.

1/7
Nederland heeft een zeer liberale abortuswetgeving. Abortus is beschikbaar op verzoek en de procedures zijn veilig en goed toegankelijk en goedkoop. In andere landen zijn er veel meer wettelijke en procedurele barrières.

Zie deze studie:

sciencedirect.com/science/articl…

2/7
Paradoxaal genoeg behoren we ondanks die liberale wetgeving ook al jaren tot de landen met de minste abortussen. Dat komt vooral omdat we hier goede contraceptiva hebben, en deze goed hebben leren gebruiken.

Dat hebben we hier netjes uitgerekend:

academic.oup.com/esr/article-ab…

3/7
Read 7 tweets
Aug 17, 2020
“Ik ben geen socioloog” zegt @MinPres, die geen verklaringen wil zoeken voor “idioot gedrag”, dat “gewoon moet stoppen.” Hij wijst daarvoor naar... de ouders.

Nou, ik ben wel socioloog. En ik vind dit: ontluisterende onzin.

Kort draadje:

1/
Je hoeft geen socioloog te zijn om te beseffen dat je maatschappelijke problemen alleen duurzaam kunt oplossen als je ze goed begrijpt. En evalueert wat de bedoelde en onbedoelde gevolgen van overheidsingrijpen zijn. Moet hier ook gebeuren.

2/
Het is niet zo dat we niets weten over de oorzaken van dit soort geweld, en ook niet zo dat we er niets aan kunnen doen. Ordehandhaving in het publieke domein is de taak van de politie. Daarom: treedt op. Hard, streng, maar rechtvaardig. En druk dit de kop in.

3/
Read 6 tweets
Jul 26, 2020
Ik begrijp deze oproep wel. Maar we moeten deze verantwoordelijkheid niet alleen bij ondernemers neerleggen. Je vraagt nogal wat van mensen: het is praktisch vaak ondoenbaar en ook nog eens slecht voor de klandizie. Het kabinet moet optreden en leiderschap tonen.
In het begin van de crisis gebruikte de regering werkelijk alle middelen die zij ter beschikking heeft om mensen massaal te laten doen wat er gedaan moest worden. Dat werkte toen, en kan nu weer werken.
Het versoepelen van de maatregelen doet denken aan het weghalen van een stoplicht vanwege de afname van het aantal ongelukken.
Read 4 tweets
Jul 7, 2020
Ik weet niet wie dit moet horen vandaag, maar kennis is tijdelijk. Door onderzoek groeit ons begrip van de wereld voortdurend. Wat gisteren waar was, kan vandaag achterhaald zijn.

Hypothesen worden getoetst en verworpen: zo leren we.
Tijdens crises leren we soms door onderzoek supersnel bij. Dan kan 't voorkomen dat genomen maatregelen achteraf onnodig of onzinnig lijken. Maar dat waren ze niet op het moment dat ze bedacht werden. Beleidsmakers baseerden zich toen op 't best beschikbare bewijs van dat moment.
We moeten leren die onzekerheid te accepteren. Ik begrijp dat dit tijdens zoiets heftigs als een pandemie erg lastig is, maar het is wel nodig. Achteraf op hoge toon beweren dat het kabinet of het @rivm het allemaal anders hadden moeten doen, is mij iig wat al te gratuit.
Read 4 tweets
May 12, 2020
Een aantal mensen reageerde op dit draadje over de wetenschappelijke twijfel over mondkapjes met een verwijzing naar een artikel op internet, waarin een nieuwe studie besproken wordt die suggereert dat maskers werken. Leuk en leerzaam! Leest u even mee?

Dit is het artikel waarnaar verwezen wordt. Het staat in een zakenblad:

fastcompany.com/90501603/masks…
In dit artikel wordt verwezen naar een recente studie van Roger Chou en anderen, dat in preprint is verschenen in de Annals of Internal Medicine. Dat artikel (geschreven in opdracht van de WHO) is hier te vinden:

acpjournals.org/doi/10.7326/M2…
Read 10 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(