, 12 tweets, 3 min read Read on Twitter
1) Convoquen una jura de bandera espanyola precisament a Schleswig-Holstein, on un tribunal "regional" va exculpar dels delictes de rebel·lió i sedició al president @KRLS. Aquest és el titular, i si es vol, una anècdota més de la bogeria diplomàtica actual espanyola.
2) Però si anem una mica més enllà de l'anècdota veiem com Espanya s'acosta perillosament cap a l'abisme. L'Estat (repeteixo: l'Estat) cada vegada se sent més incòmode a Europa i, per això, comença el replegament. És el principi del tancament de portes i llençar la clau al mar.
3) Per una banda ens trobem un cos diplomàtic completament embogit, comparant els independentistes catalans de nazis en un acte acadèmic a Alemanya. No és un cas aïllat: la diplomàcia espanyola també ha mostrat el seu enuig amb el Bundestag (!) per la moció sobre Catalunya.
4) Per una altra banda hi ha l'informe de l'ONU. Al llarg de la seva història aquest grup ha publicat 245 resolucions d’aquest tipus i només dues d’elles feien referència a estats de la UE, un cas a França i un altre a Polònia. En tots dos casos els presos van ser alliberats.
5) La reacció d'Espanya primer va ser de menyspreu i després, i com sempre, de condemna. Però aquí no acaben els maldecaps internacionals per a Espanya. Hi ha també la demanda civil contra Llarena, aquell "jutge" que el "periodista" Zarzalejos deia que podia ser president d'Ñ.
6) Es podrien posar molts exemples, però el nus de la qüestió és el que va dir Boye a l'entrevista que li vaig fer fa unes setmanes: "España no puede enfrentarse a Europa, no está preparada, a no ser que quiera ser una monarquía bananera. España forma parte de un club muy
7) complejo, con sus reglas y sus mecanismos basados en principios democráticos y de respeto a una serie de derechos (...)

bernatdeltell.cat/yo-valgo-mas-p…
8) Tot això són coses que estan passant a Europa, però torno al principi del meu fil. ¿Per què justament ara el ministeri d'Exteriors espanyol ha convocat una jura de bandera el 23 de juny al port de Kiel, a Schleswig-Holstein? És una manera de marcar paquet? Què pretén Espanya?
9) És possible que sigui això, una mena de provocació i marcar paquet davant d'Alemanya (Alemanya!), però en el fons el que demostra és una gran inseguretat. A mesura que arribin les garrotades justícia europea els principals partits espanyols competiran en qui és més anti UE.
10 ) D'alguna manera tornarem a aquell lema franquista que deia "si ellos tienen UNO (les sigles de les Nacions Unides en anglès) nosotros tenemos DOS". Amb un Podemos-Comuns en decadència, un PSOE paralitzat fent cordons sanitaris i una dreta en reorganització cap a la CEDA...
11) ... ens aboquem cap a un replegament interior. Com explica l'historiador @herodot10, "el relat optimista oficial de la Transició s'està acabant". Caldrà veure en quina direcció bufen els nous vents de l'orgull patri. De moment, el TS ha dit que la mòmia de Franco no es toca!
i 12)
"Pero vuelvo al principio de tu pregunta: ahora estás viendo los avisos a Polonia y Hungría, pero esos avisos responden a un trabajo previo que nadie vio. ¿Puedes asegurar que no sucede lo mismo con España?" (Gonzalo Boye)

I alguns fent jures de bandera al port de Kiel...
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Bernat Deltell
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!