2/33
در بعضی شرایط، انسان میتواند صدمه و درد را برای هدفی مشخص توجیه کند، مثلا درد یک عمل پزشکی برای درمان بیماری منطقی است.
3/33
4/33
در صورت جمع شدن تمامی این عناصر در ذهن یک شخص خودشیفته، بدون ترحم، محتاج ستایش
5/33
اما این سوال همچنان باقی است که چگونه یک ایده مسموم از یک اقلیت متوهم به یک جمعیت بزرگتر، که آمادگی پیادهسازی آن ایده را دارند، انتقال مییابد؟
6/33
گروه میتواند چند ویژگی منحصر به فرد داشته باشد.
الف: هنگامی که گروه انحصاری تشکیل شود،
7/33
ب: دینامیک گروهها معمولا به صورتی است که اعضا آنچه رهبر میخواهد میگویند، و صداهای مخالف و تردیدها و ناخالصیها به تدریج حذف میشوند.
8/33
مشکل اینجاست که گروه یک هویتی برای فرد ایجاد میکند که نیاز به پذیرفته شدن و ترقی در گروه، قضاوت و بینش فرد را تحت شعاع قرار میدهد.
9/33
11/33
12/33
حتی تنها در موضع قدرت قرار داشتن یک گروه بر گروه دیگر باعث رفتارهای خشن میشود.
13/33
15/33
تاریخشناسان نسلکشی با استناد به این دو آزمایش، مشارکت مردم عادی رادر جنایات توضیح میدهند.در هولوکاست، یهودیان توسط پلیس و ارتش دستگیر شده و دست بسته به صف میشدند.
16/33
19/33
این فرایند منجر به شکلگیری ایدیولوژی میشود که در عمل تعداد کمی واقعا به آن اعتقاد دارند اما میتواند به بقا بین پیروان بیشمار خود ادامه دهد،
21/33
برای اطمینان از دوام ایده ، با هر شخصی که غلط بودن نظر جمع را گوشزد کند، برخورد میشود.
در واقع لازمه بقا چنین ایدیولوژیهایی و ساختارهای توتالیتار، واکنشی قاطع در برابر هرگونه ناسازگاری است.
22/33
23/33
24/33
رشد و همهگیر شدن فاشیسم در کشورهای آلمان و ایتالیا و ژاپن از دینامیک یکسانی پیروی میکند.یک گروه کوچک به یک ایدئولوژی خشن و احمقانه که خشونت را مجاز میدانست،
25/33
مکانیزم ذهنی دیگر در قانع کردن انسانی عادی به ارتکاب جنایت سیستماتیک، توانایی انسان در خود-توجیهگری است. به شکلی که در یک تنازع، همیشه ارزیابی آدمی از میزان صدمهای که به دیگران وارد میکند،
26/33
مکانیزم بعدی، افزایش تدریجی و قدم به قدم خشونت است. نازیها ابتدا معلولان و افراد با مشکلات ذهنی و همچنین یهودیان را حقوق اجتماعی محروم کردند و سپس آنها را وادار به ترک منزل کردند. و طی مراحل متوالی، در نهایت به کوره آدمسوزی رسیدند.
رهبران جنایتکار، سیستم نظامی، جوخههای اعدام، و دستگاه اداری و قضایی را به گونهای هماهنگ میکنند که بار کشتن روی دوش تنها یک نفر قرار نگیرد.
28/33
30/33
تنها یک واکسن برای جلوگیری از آلوده شدن جوامع به ایدیولوژی ویرانگر وجود دارد، ایجاد فضای باز برای ابراز عقیدهها.
31/33
قرن بیستم، آدمی به تدریج پی بردکه تاریخ همیشه عرصه درگیری شیطانها و قهرمانها نیست. هر انسانی عادی در شرایط خاص، میتواند انگیزه لازم برای آسیبزدن به دیگران را بیابد.
32/33