Sr Illa: (1) Fins ara NO HI HA HAGUT co-governançå sinó imposició i autoritarisme del govern central. (2) NO, no ha funcionat. Si hagués funcionat hauríem tingut menys morts, més material hagués arribat a temps i no estariem fent desconfinament sense prou tests. Prou de mentir!!!
És cert que les corbes de mortalitat estan baixant. Però ho fan a (gairebé) tot el món. La diferència entre països NO és aquesta sinó la quantitat de morts que han patit. I en aquesta dimensió vostès NO PODEN DIR QUE HA FUNCIONAT perquè tenen el rècord de morts per càpita.
I pel que fa a la gestió econòmica les ajudes a les persones i a les petites empreses van lentes o no arriben (a diferència de les ajudes a la premsa amiga que van arribar a l'instant). No hi ha transparència, ni claredat, ni rigor. I això augmenta innecessàriament la incertesa.
O sigui que en lloc de treure pit i llençar-se floretes per la seva gestió, potser a vostè, senyor ministre, i a la resta del seu govern, els caldria mostrar una mica d'humilitat (o, humildaZ amb aquella Z exagerada que tan li agrada pronunciar a vostè).
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Si salaris i preus augmenten un 10%, l'ingrés REAL ni canvia. Si els llindars fiscals de l'IRPF no s'ajusten i són progressius, el fisc augmenta automàticament els tipus impositius. Així és com l'estat ha ROBAT 11.000 milions als ciutadans aquest any. lavanguardia.com/economia/20240…
És més, si salaris pugen MENYS que els preus, l'ingrés real BAIXA i els espanyols són més pobres. Però com que l'ingrés nominal ha pujat, el sistema fiscal tipus impositius més alts i recapta més. És a dir, els ciutadans són més pobres i paguen més impostos.
Jo no sé si els polítics no entenen la diferència entre ingrés nominal i ingrés real (ajustat pel poder adquisitiu) o si ho entenen però no fan res per ajustar el sistema fiscal perquè així poden augmentar la recaptació sense haver-ho d'aprobar amb una llei.
Los datos de hoy del PIB de USA no son buenos: caída del 0,9% (segondo trimestre de caída consecutivo). Consumo sube un 1%. Inversión empresarial cae menos de lo esperado (-0,1%). La SORPRESA es la caída del 14% de la inversión inmobiliaria del 14%!!!
Comentarios: (1) Aunque saldrán hoy los gurús a decir que en EEUU hay recesión, la DEFINICIÓN DE RECESIÓN no es una caída de 2 trimestres seguidos como comunmente se comenta. Es probabable que NO estemos en recesión aunque el PIB caiga 2 trimtres seguidos....
En EEUU quien decide si hay recesión on no es el NBER que mira una constelación gigante de datos y no solo el PIB para identificar recesiones. El NBER todavía no ha dicho que estemos en recesión.
Un fet documentat és que, quan avaluen la seva vida, els fills de papà tenen la tendència a atribuir tots els seus èxits al seu propi talent... però obliden tant l’herència rebuda com l’herència que deixen. Sandro Rosell NO és una excepció. 1/n
Sandro va heretar el millor equip de la història (liderat pel Pep amb Messi, Valdés, Puyol, Xavi, Busquets, Iniesta, etc): sense que la directiva hagués de tocar res, aquell equip va guanyar la lliga i la champions... però Sandro s’atribueix aquest èxit com a propi. 2/n
A més, com que aquell equip era ple de gent de la Masia, les regles comptables deien que no tenia cap valor... però gràcies a aquell equip Sandro va poder signar contractes lucratius que van permetre ingressar centenars de milions. Sandro s’atribueix aquest èxit com a propi. 3/n.
De fet, el titular és una mica equivocat: a la tardor NO hi haurà retallades. El que pot passar és que, arran dels augments de tipus, hi hagi una crisi a Espanya i que el BCE demani al govern fer retallades si vol les ajudes del BCE (que són condicionals). ccma.cat/catradio/alaca…
La raó per la que penso això és el discurs que el Bundesbank va fer ahir on deixava clara la seva oposició a que el BCE establís el nou mecanisme de rescat del deute públic perifèric que proposava Lagarde. 2/n
Segons Lagarde, es podia lluitar contra la inflació i alhora protegir el deute dels països perifèrics (Espanya, Itàlia, Grècia i Portugal). Per a lluitar contra la inflació el BCE ha de deixar de comprar més deute públic a canvi d'imprimir euros. 3/n
Ada Colau m’ha criticat avui al @vialliure de RAC1 per dir que les ajudes que proposa el govern contribuiran a la inflació. També ha criticat la meva hipocresia per no haver dit res quan es van rescatar els bancs. Com quasi sempre, l’alcaldessa s’equivoca. De fet, menteix.
L’alcaldessa de Barcelona MENTEIX quan diu que jo no vaig dir res quan el govern va rescatar els bancs. Vaig dir CENTENARS de vegades que era una mala idea. Aquí va un exemple d’aquestes vegades (però si feu una cerca a Google, en trobareu dotzenes més) salaimartin.com/randomthoughts….
La sra Colau té, com a mínim, dos problemes. El primer és la seva relació patològica amb la mentida i la seva manca de respecte sistemàtica per la veritat. El segon, és la seva obsessió malaltissa per criticar el liberalisme (que ella anomena “neoliberalisme”).
És interessant veure com molta gent mira el tipus de canvi del ruble en relació amb al dòlar i, en veure que el ruble està per sobre del que estava abans de la guerra, arriben a la conclusió de que les sancions no perjudiquen l'economia russa. I s'equivoquen! FIL! 1/n
D'entrada, el preu del Ruble als mercats ara mateix no vol dir pas massa. És un preu artificial ja que hi ha controls de capitals a Rússia (és a dir, els ciutadans no poden comprar dòlars lliurement). 2/n
Com que és un preu artificial fixat pel govern, Putin posa el preu artificialment alt perquè és una eina de propaganda política. Un ruble alt indica que les sancions no funcionen. Si no funcionen, els països occidentals les eliminaran. Pensa ell. 3/n