Xavier Sala-i-Martin Profile picture
Author of "Economía en Colores" and Professor of Economics at Columbia University. I'll block you if you insult or if you look like a troll. No exceptions.
Marta Pons🎗🎗🎗 Profile picture David Pons Profile picture CARME FLORIT Profile picture 3 added to My Authors
10 May 20
Sr Illa: (1) Fins ara NO HI HA HAGUT co-governançå sinó imposició i autoritarisme del govern central. (2) NO, no ha funcionat. Si hagués funcionat hauríem tingut menys morts, més material hagués arribat a temps i no estariem fent desconfinament sense prou tests. Prou de mentir!!!
És cert que les corbes de mortalitat estan baixant. Però ho fan a (gairebé) tot el món. La diferència entre països NO és aquesta sinó la quantitat de morts que han patit. I en aquesta dimensió vostès NO PODEN DIR QUE HA FUNCIONAT perquè tenen el rècord de morts per càpita.
I pel que fa a la gestió econòmica les ajudes a les persones i a les petites empreses van lentes o no arriben (a diferència de les ajudes a la premsa amiga que van arribar a l'instant). No hi ha transparència, ni claredat, ni rigor. I això augmenta innecessàriament la incertesa.
Read 4 tweets
16 Apr 20
Interessant fil de @JordiGraupera però li falta una part ESSENCIAL del problema: les retallades a Espanya es van imposar des d'EU com a part del rescat de 2012. Però la DIVISIÓ de les retallades entre govern central i CCAA va ser decisió de Montoro y Guindos.
En passar quasi totes les retallades a les autonomies (i donat que les CCAA ESSENCIALMENT només gestionen Sanitat i Educació) el que va fer el govern del PP va ser, en essència concentrar totes les retallades a la sanitat. Això, alguns ja ho vam denunciar el 2014.
I així, mentre s'obligava a les CCAA a retallar la sanitat, el govern central va ugmentar el número de funcionaris, les inútils, i els rescats d'empreses amigues com les autopistes de Madrid o el Castor de Florentino. I tot i així, no complien els objectius de dèficit de la UE
Read 7 tweets
29 Mar 20
BONES NOTÍCIES: Amb les dades que cada dia donen les autoritats, he calculat (una aproximació a) la famosa taxa reproductiva (R0): si estem per sobre de 1, malament. Per sota d'1, l'epidèmia retrocedeix. Ahir Catalunya va ser 0,93 i avui 0,62! EL CONFINAMENT COMENÇA A FUNCIONAR!!
Espanya encara està per sobre de 1 però també està baixant ràpidament: ahir van tenir 1,9 i avui tene 1,53. NOTA: aquests càlculs estan fets amb les dades oficials. Si no reflecteixen la veritat, el meu gràfic tampoc. Però si s'hi aproximen, sembla que anem pel bon cami! SEGUIM!!
Fixeu-vos que la davallada real comença més o menys el dia que vam començar el confinament (14 de Març). CAL SEGUIR, DONCS, el confinament tal i com va recomanar des de fa un mes i mig, el Dr @oriolmitja.
Read 4 tweets
26 Mar 20
"Ah! Pero si tenían la marca CE!!! No sabe el ministro q hay 2 marcas CE: (1) Conformité Européene i (2) China Export? La (2) no requiere ni registro ni control y puede ser usada ARBITRARIAMENTE por cualquier exportador chino. En manos de quien estamos??
abc.es/espana/abci-il…
Aquí están los dos logos. Aquí una explicación: starfishmedical.com/blog/conformit…
Y por si eso no fuera suficientemente cómico (o trágico), la certificación CE para productos sanitarios en España la OTORGA EL PROPIO MINISTERIO DE SANIDAD!!! De verdad que ESTA GENTE ESTÁ GESTIONANDO LA PEOR CRISIS DE LA HISTORIA RECIENTE??? aemps.gob.es/productosSanit…
Read 3 tweets
28 Feb 20
España es una "democracia consolidada" donde un partido político (C's) puede COMPRAR a un miembro de la Junta Electoral Central (Betancor) para que DECIDA a su favor en los procesos electorales, IMPIDA que los rivales se expresen libremente e INHABILITE a sus enemigos.
España es una "democracia plena" donde un catedrático de derecho (Betancor) miembro de la Junta Electoral Central se vende a cambio de dinero a un partido político (C's): "tu me pagas y yo tomo decisiones a favor tuyo y en contra de tus adversarios".
España es una "democracia ejemplar" donde, una vez se destapa el escándalo en el que un miembro de la JEC vende sus favores a un partido político a cambio de dinero, la prensa del establishment SILENCIA el escándalo de manera bochornosa. Sin el cuarto poder no hay democracia.
Read 4 tweets
17 Jan 20
A una mesa de GOVERNS hi ha governs i les majories de govern són les que són, a Catalunya i a Espanya. No veig el problema. La pregunta és per què El País i l'Iceta es queixen de q el govern català no representa tothom i NO de que l'espanyol només representa el 43% dels votants.
Si en lloc de mirar governs vols mirar "posicions": a una banda de la taula hi haurà qui defensa la llibertat, la fi de la repressió i l'autodeterminació i a l'altra banda qui defensa l'empresonament, la persecució i el 155. Vosaltres, el PSC, esteu ben representats pels segons.
El vostre problema, @miqueliceta, és que voleu ser als dos costats de la taula per usar la tècnica que ja vau fer servir a l'estatut: el Montillisme l'aigualeix a Catalunya i després el Guerrisme li passa al rasclet a Espanya per a que tot quedi en no res. #TrucoDelAlmendruco
Read 4 tweets
28 Jun 19
José: el llindar de pobresa és el 60% de la renda mitjana (RM). Com que la RM ha pujat, i les pensions no, el creixement ha deixat uns pila de pensionistes en situació de pobresa. La culpa no és del Govern sino de qui no puja les pensions. Ès a dir, VOSALTRES!
El que és una vergonya és que el veritable responsable de l’augment de la pobresa tingui les pilotes d’intentar les culpes als demés. Si tant us preocupa la pobresa a Catalunya, deixeu (tu i el teu PSOE) de fixar les pensions per sota del llindar de la pobresa. Seria més honest.
I abans de que contestis allò de que “els vostres pressupostos eren súper-socials i els independentistes no els van votar”, el fet que vosaltres no vulguessin dialogar vol dir que per al PSOE, no parlar de la unidaz està per sobre de si els avis estan o no en situació de pobresa.
Read 6 tweets
27 May 19
Per als amants d'interpretar les eleccions com referèndums. A falta del vot exterior o amn 99,8% escrutat):
Vots emesos: 3.473436.
Vots vàlids (sense blancs i nuls): 3.440.373.
Vots Independentistes (JxC+ERC): 1.720.550

Percentatge: 50,01%.
Majoria ABSOLUTA dels vots vàlids.
El proper cop que el @sanchezcastejon ens vingui a pontificar dient que "No Hay Mayoría Social para la Independència", li ensenyeu els números.
De fet, a efectes de referèndum independència si/no, els vots dels partits que no parlen clar (com Podemos) tampoc son vots vàlids. La majoria independentista a les europees, doncs, encara és més clara.
Read 3 tweets
23 May 19
1/ Se m'ha recriminat que ahir digués que hauríem de votar @KRLS “ja que això seria el que més molestaria a l'Espanya del 155”. M'heu dit q @junqueras els molestaria igual. Potser sí. De fet, jo VULL q tant en Junqueras com en Puigdemont (també Comin i Ponsatí) siguin escollits.
2/ M’hagués encantat que els quatre anessin a una llista única per a poder-los votar a tots alhora però algú (no sé qui) no ho va voler. El fet és que ara en @Junqueras va a de número 1 a una llista i en @KRLS Puigdemont, @toni_comin i @ClaraPonsati van de 1, 2 i 3 a una altra.
3/ Per tant, hem de triar. A banda de l’argument de les abelles que vaig explicar ahir, hi ha un altre argument a favor de la llista de @KRLS: l’Oriol @Junqueras es el número 1 d’ una coalició d’ERC amb el Bildu basc i el BNG gallec.
Read 6 tweets
22 May 19
Veig que avui hi ha molta gent que diu què votarà a les eleccions de diumenge 26M. Posats... jo també ho faré: votaré la candidatura del President @KRLS. I al fil que segueix us explico per què.
Ja fa temps que vaig dir que la independència la guanyarem quan els espanyols provoquin la implosió del què els queda de democràcia. Ho feia amb un antic proverbi xinès (que m’acabava d’inventar) i la paràbola de les abelles.
La paràbola diu que nosaltres som com unes abelles tancades a una botiga de porcellana. Des de dins, mirem amb desig la llibertat de les abelles que hi ha fora. Però quan intentem sortir, xoquem contra el vidre una i altra vegada.
Read 16 tweets
8 Aug 18
Cierto... pero no solo los estudiantes de la URJ han sufrido. Como miembro del comité de admisiones de Columbia te garantizo que estudiantes de TODAS las universidades españoles sufrirán: muchos estudiantes brillantes NO van a ser admitidos por la DESCONFIANZA CAUSADA por Casado.
Y lo peor es que nunca lo sabrán: simplemente recibirán una carta de rechazo y no sospecharan que la culpa es de Casado...
Hace tiempo se detectó que algunos estudiantes Coreanos habían hecho trampas en el examen GRE. Los comités de admisión recibimos instrucciones de NO admitir coreanos hasta que se esclareciera el asunto. TODOS los coreanos sufrieron por culpa de unos pocos tramposos.
Read 4 tweets
5 May 18
En aquest “brillant” article escrit a l’Octubre, Xavier Vidal-Folch em va qualificar de “l’economista més sectari de Catalunya”, de “miserable intel·lectual”, de formar part de “l’apparatchik sobiranista” i fins i tot de “traïdor a Catalunya” (Obro FIL) elpais.com/economia/2017/…
La raó per a tants insults era que jo havia dit que l’impacte del trasllat de seus seria limitat i que una gran part des trasllats responien a amenaces del govern central per fer entrar por als independentistes. Ell, en canvi, deia que generarien “paro y pobreza a mansalva”.
Avui dia, ja tenim les dades de PIB, atur, exportacions, inversió i ja sabem qui tenia raó: la catàstrofe econòmica que anunciava Vidal-Folch no s’ha produït. I l’impacte dels trasllats ha estat limitat. I no ho diu un sectari com jo. Ho diu HISENDA! elpuntavui.cat/economia/artic…
Read 14 tweets
15 Mar 18
Andrea, encantat que examineu “SIN LÍMITES” els meus contractes. Perquè, si ho feu us adonareu que, a diferència de tu, jo no he costat ni un euro al contribuent: el meu programa ha tingut tanta audiència que TV3 ha MÉS QUE RECUPERAT els costos gràcies a la publicitat generada.
És a dir, que a diferència de tu (que cobres i no fots res útil), jo cobro i faig guanyar diners al contribuent català. Dit això, si vols tenir converses a Twitter, no siguis covarda i no t’amaguis darrera del bloqueig. Si tan valenta ets, dóna la cara i no marxis plorant.
I ja que menciones això de "vendre la producció externa": jo venc als meus serveis a DOTZENES d'empreses, governs i institucions d'arreu del món. TOTES em paguen LLIUREMENT perquè pensen que alguna cosa en treuen. I tu? Qui et paga a tu a banda del PP? Perquè, ets del PP, no?
Read 6 tweets
22 Feb 18
#MarcaEspaña sigue haciendo un ridículo monumental (menuda semana!): (1) coronel de la policia enganchado insultando en Twitter bajo perfil falso, (2) policía confunde a cómico con Puigdemont y casi le detiene, (3) parlamento Europeo investigará manipulación en TVE,... (sigue)
(4) dirigente de ultraderecha confiesa que manifestaciones españolistas en Barcelona fueron financiadas ilegalmente por el gobierno, (5) Amnistía Internacional acusa a España de violar derechos humanos en Catalunya, ...
(6) UE obliga a AENA a revisar su prohibición de vuelos BCN-Tokio, (7) 5 diputados de PSOE se "olvidan" de ir al congreso e impiden que se reactive el debate de la renta básica que habían propuesto ellos mismos, ....
Read 5 tweets
6 Oct 17
1. FIL SOBRE LA POR i els Bancs. Si jo no et tinc por a tu, tu no tens poder sobre mi. Aquesta és la premisa.
2. El govern d'Espanya ha decidit que vol tenir el poder a Catalunya a base de fer-nos por. Això explica la violència extrema de la policia.
3. En veure que la violencia policial no ens feia por (ni el dia 1 ni el dia 3), ha començat una nova fase del pla "fer por": l'economia!
Read 18 tweets