#رشتو#آگاهی
۱)در این رشتو سعی شده درباره رویکرد سیاسی و سیستم حاکمیتی کشور ترکیه پرداخته بشه.
نگاهها به ترکیه از نگاه قشر عوام و خاکستری از لحاظ آزادی فردی و جغرافیایی مثبت هست،اما آگاهی و مطالعه درست از وضعیت این کشور حقایقی رو نشان میدهد که نظرات و تصورات خوبی
۲) که قشر بی تفاوت جامعه و کم آگاه نسبت به مسایل مهم که تاثیرگذار در سرنوشت آینده جامعه هست را دچار تغییرات بنیادی میکند.سوال اینجاست آیا ترکیه به سوی استبداد کامل پیش میرود؟
در ابتدا اشاره مختصر به نوع سیستم حاکمیتی کشور ترکیه میپردارم. ترکیه با سیستم جمهوری که مجلس به هیئت
۳)وزرای پیشنهادی رای اعتماد میده،اداره میشه.
مصطفی کمال پاشا (آتاتورک)بنیانگذار سیستم جمهوری ترکیه در سال۱۹۲۳بعد از سقوط امپراطوری عثمانی بود. جمعیتش۸۴میلیون تا سال۲۰۲۰حدوداً ۷۵تا۸۵ درصد مردم سنی و ۱۵تا۲۵ درصد هم علوی و درصد ناچیزی بی دین و ادیان مختلف هستند.
۴)در سال۱۹۲۴در قانون اساسی دین رسمی،اسلام تدوین شد.ولی سال ۱۹۲۸حذف و بر مبنای جدایی دین از سیاست معرفی گردید.اگرچه طبق آمار امروزی۹۲درصد مسلمان هستند.
برای رسیدن به جواب سوال در ابتدای توییت باید اقتصاد سیاسی ترکیه و سیستم حاکمیتی آن را جستجو کرد.اگر اقتصاد شهر استانبول را
۵)در نظر بگیریم که از طرف شهرداری آن سازماندهی میشود باید گفت که حجم اقتصاد این شهر از اقتصاد بسیاری از کشورهای کوچک جهان، حتی برخی کشورهای اروپایی بزرگتر و غنیتر است.حجم ثروتی که سالانه در این اقتصاد در جریان است آنقدر عظیم هست که هر بازیگر سیاسی را به وسوسه دیوانگی وادارد.
۶)اسلامگرایان ترکیه از قضا به خوبی از اثر و کارکرد این نهاد آگاهند چرا که آغاز رشد سیاسیشان را کاملا به کنترل شهرداری شهرهای بزرگ از جمله آنکارا و استانبول و آنتالیا و ثروت و منابع ناشی از آن مدیوناند،که اردوغان تمام موجودیت سیاسی خود را پای این خوان نعمت قمار کند.
۷)خیلی ساده،پیاده کردن تفکرات چپ و اسلامی حاکمیت ترکیه در لوای آزادی های پوشالی گذرا در شهرهای یاد شده توجه صنعت توریسم و گردشگریست که یکی از مهمترین دلایل رشد اقتصادی و از منابع اصلی درآمد این کشور بوده.به واقع ترکیه با بیشتر کردن آزادی ها مثل صنعت سکس (که منبع درآمد خوبی
۸)برای خودشون رقم زدن) مشروب و کلاب و قمارخونه ها و... آزادی فردی را در راستای جذب توریسم سکس تبدیل کرده.چنین سیستم های حاکمیتی با مشغول کردن ذهن و روان مردم همان پرت کردن در میان گرگ ها مثل کا گ ب ولی از نوع خاص خودش اونها را از مسئله اصلی یعنی آزادی فردی حقیقی و بنیادی
۹)حقوق شهروندی چه زن چه مرد به دور کرده و آهسته ایدئولوژی استبدادی خود را پیاده میکنند.
اردوغان پس از رفراندوم قانون اساسی سال ۲۰۱۷، که به پیروزی خفیفش انجامید،مقام نخستوزیری را حذف کرده تا اختیارات اجرایی را در انحصار رییسجمهوری قرار دهد؛با اعطای حق انحلال مجلس به
۱۰)رییسجمهوری، قدرت تصمیمگیری محدود مجلس را باز هم محدودتر کند؛ و استقلال ظاهری قوهقضائیه را هم از طریق وابستهکردن انتصاب قضات به رییسجمهور و حزب حاکم از میان بردارد.
برخوردهای خشونت بار اردوغان و خونریزی های وی در برابر کردهای کشور که حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیون از جمعیت ترکیه رو
۱۱)تشکیل میدن، در ادامه تسویههای گسترده در میان افسران پلیس،کارمندان بخش عمومی،قضات،درگیرهای داخلی و سرکوب روزنامه نگاران و زندانی کردن آنها،عدم ثبات و...سبب خفقان و آزادی های بیان و سیاسی در جامعه ترکیه شده است و جماعت گولن را که تا دیروز شریک او بودند گروهی تروریستی اعلام کرد
۱۲)که تشکیلات موازی درون دولت ایجاد کردهاند.او با همین رویکرد نقش بزرگی در برساختن اتحادی قدرتمند میان آکپارتی، جنبش اخوان المسلمین(گروه تروریستی تحت حمایت ایران) در مصر و سوریه، النهضه در تونس، حماس در فلسطین ایفا کرد.گروه های تروریستی که او از آنها حمایت میکرد.
۱۳)جمهوری اسلامی و ترکیه اصلی ترین مخالفان اعلام شدن اخوان المسلمین به عنوان گروه تروریستی بودند.گروهی که از سوی ترکیه و ج ا تغذیه میشه و در جهت گسترش اسلام و تروریست در سطح جهان بود.
اما عموم آنچه بهظاهر چالشگری اردوغان در برابر اسرائیل به نظر میرسید را دوست داشتند،
۱۴)بهویژه ماجرای حمله او به رئیسجمهور اسرائیل، شیمون پرز، در خلال اجلاس سال ۲۰۰۹ داووس در سوئیس، و حوادث بعد از آن که به قطع روابط دیپلماتیک دو کشور انجامید که اثرات مخربی بر حوزههای همکاریهای نظامی، توریسم، صنعت و غیره برای ترکیه داشت. برای اردوغان،این ماجرا تثبیت تصویر
۱۵)قهرمانی ضد اسرائیل در چشم تودههای عرب بود که پیشتر با داستان داووس آغاز شده بود.باید اشاره کنم که تصویر قهرمان ضدصهیونیسم از اردوغان اکنون و پس از آنکه در ژوئن ۲۰۱۶ موضع قبلی خود را انکار کرد و به خواستههای دولت نتانیاهو تن در داد به تلی از خاکستر بدل شده است.
۱۶)از طرفی اتحاد قدرتمند اردوغان با اخوان المسلمین و مشابههایش در انقلابهای عربی نیز اکنون، و از پس فروریختن دولت مُرسی در مصر، آرامگرفتنِ النهضه در تونس و نابودی کلیت سیاست آکپارتی در سوریه،جز ویرانهای نیست.
اکنون که به نظر میرسد آکپارتی قدرت خود را در استانبول و آنکارا،
۱۷)شهرهایی که برای ربع قرن در دست این حزب بودهاند،از دست داده است، میتوان حدس زد که ترکیه در آینده نزدیک با شگفتیهای غافل گیرکننده بیشتری روبهرو خواهد شد. مبارزه واقعی برای دموکراسی و عدالت اجتماعی هنوز در پیش است.
بزودی به ادامه رشتو میپردازم...
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
#رشتو#آگاهی
۱۶/در ادامه رشتو قبلی در دهه پنجاه زمانی که گروههای مذهبی به سوی نبرد مسلحانه هدایت و با همه توان داخلی و خارجی به جنگ حکومت برخاسته بودند، فیلسوفان و روشنفکران و نظریه پردازان مذهبی نیز در قلب دربار و نظام برای تروریست ها خوراک تهیه می کردند!
۱۷/در سال۵۲ حسین نصر از شهبانوی ایران درخواست کرد یک موسسه معتبر جهانی برای فلسفه ایرانی-اسلامی در ایران پدید آورد و بدین ترتیب انجمن شاهنشاهی فلسفه ایران تاسیس شد و نصر کتابهای خود از جمله "منابع تاریخ علوم اسلامی" را با حمایت شهبانوی ایران چاپ و منتشر نمود.

۱۸/اهداف این انجمن که در وزارت دربار تاسیس شده بود: تجدید حیات زندگی فکری سنتی ایران اسلامی، تشویق رویارویی فکری با جهان مدرن، ممکن ساختن پژوهش های گسترده در زمینه فلسفه تطبیقی، آگاه ساختن ایرانیان از سنت های فکری تمدن های دیگر شرق و غرب، و از این قبیل اقدامات!
#رشتو#آگاهی
۱/در دهه ۴۰و۵۰ خورشیدی دورانی که همه مزدوران و وطن فروشانی که در جهت نابودی ایران و تاریخ شاهنشاهی قدم گذاشته بودن در بین نهضت آزادی،تروریستهای مذهبی،فداییان اسلام و ملی مذهبی ها،هیئتی ها و بازاری ها که قبای دین به تن کرده بودند، موج جدیدی نیز از جریان روشنفکری دینی
۲/ پای به میدان نهاد که دین گرایی و بازگشت به خویش و فرار از تهاجم غرب را با اقتباس از مکتب هانری کربن
(هانری کربن به علامه طباطبایی گفته بود که در مناجاتهاى خود «صحیفه مهدویه» را مىخواند؛ علامه میگفت:کربن کراراً «صحیفه سجادیه» را میخواند و گریه مىکرد.)و هایدگر را تبلیغ می کرد.
۳/ این نوع دین گرایی را کسانی نمایندگی میکردند که تازه از فرنگ برگشته و ظاهری اتو کشیده،کراواتی و شیک پوش داشتند و به شدت بوی غرب میدادند،ولی در یک تضاد آشکار بر طبل اسلام و مخالفت با غرب و مدرنیسم میکوبیدند و به جای استفاده از منبر،از تریبونهای دانشگاهی و مجامع علمی بهره میبردند
#رشتو#آگاهی
«راه حل موساد برای مشکل جرالد بول دانشمند کانادایی توسعه دهنده موشک های دوربرد»
صدام فوق العاده جاه طلب و بلندپرواز بود وپس از شروع جنگ با ایران دست به تجهیز گسترده ارتش زد،در این راستا طرح بومی جهت تولید جنگ افزارهای جدید یا ارتقا جنگ افزارهای موجود را شروع کرد.
۲/بی شک اگر نگوییم مهمترین پروژها ولی دستکم دو پروژه تولید توپ بابل و توسعه، تولید بومی موشک اسکاد ارتقا یافته عراقی با برد حدود ۶۵۰ کیلومتر که نمونه ارتقا یافته و دوربردتر شوروری که حدود ۳۰۰ کیلومتر بود را با استفاده از تجارب جنگ بر علیه ایران طراحی و در حال تولید بودند جزو
۳/مهمترین و محرمانه ترین پروژه های تولید جنگ افزار در عراق حساب میشد.نمونه زیر توپ بابل کوچک کالیبر ۳۵۰میلی با بر ۷۵۰ کیلومتر هست. اما هدف توپ بابل بزرگ بود با کالیبر ۱۰۰۰ میلی متر .
که البته در شرایط عادی به هیچ وجه کشورهای غربی اجازه تولید و همکاری همه جانبه با آن را نمیدادند
#رشتو#آگاهی
۲۲)در آن سال رمزی کلارک،دادستان سابق آمریکا و چهره مرموز ماموریت یافت بین مخالفان پادشاهی درداخل و خارج از کشور هماهنگی و پیوند برقرار کند و صدای اپوزیسیون داخل رااز طریق اپوزیسیون خارج روی آنتن ها ببردتا افکار عمومی دنیارا بیش ازپیش علیه حکومت ایران برانگیزاند.
۲۳)کلارک به ایران آمد و برای ملاقات و دیدار با رهبران گروههای سیاسی مخالف به رایزنی پرداخت و مستقیم بسراغ بازرگان رفت و طرح تاسیس جمعیت دفاع از آزادی را با او مطرح ساخت.
در ادامه بازرگان،حسن نزیه و یداله سحابی با یک حقوقدان بنام عبدالکریم لاهیجی به نتیجه رسیدن و او مشتاقانه دعوت
۲۴) را پذیرفت و زیر چتر حمایت کلارک فراماسون آمریکایی قرار گرفت.
امروز پس از سالها لاهیجی برخلاف بسیاری از یاران نهضتی، مرفه و آسوده در اروپا بسر میبرد و از عنایات اتحادیه اروپا برخوردار است تا جایی که میتواند در انتخاب شیرین عبادی به عنوان نامزد برنده جایزه نوبل نقش آفرین باشد!
#رشتو#آگاهی
۱)در سال ۱۳۴۰ خورشیدی که حزب دموکرات آمریکا در انتخابات پیروز شد و جان اف کندی ریاست جمهوری را به دست گرفت و سیاست حقوق بشر سرلوحه برنامه وی قرار گرفت حزب نهضت آزادی در ایران تاسیس شد.
۲) بنیانگذاران طالقانی، بازرگان و یدالله سحابی بودند،ولی نام بازرگان با نام نهضت آزادی در افکار عمومی جا افتاده بود چون در نامه ای که هیات موسس به مصدق نوشت و راهنمایی های وی را طلب کرد پاسخ او خطاب به بازرگان داده شد.
۳) از چهرههای شاخص احمد صدر حاج سید جوادی،عزت اله سحابی نخستین اعضای نهضت بودند.صادق قطب زاده،ابراهیم یزدی،مصطفی چمران اعضای شاخص نهضت آزادی،مشاورین و تئورسین اولیه انقلاب جمهوری اسلامی و خمینی در خارج از کشور بودند.
#رشتو#آگاهی
۱۸)در ادامه طرح بمب گذاری استادیوم جریان از این قرار بود که اداره اطلاعات نیروی هوایی، به افسری بنام محمد برادران خسروشاهی(از خاندان معروف خسروشاهی )مشکوک شده و به ساواک گزارش میدهد که مراقب او باشند.
امر تعقیب و مراقبت به نتیجه میرسد.خسروشاهی و شش نفر دیگر
۱۹) در یک خانه تیمی واقع در سلسبیل دستگیر میشوند؛اعترافات سبب افشای۷۰نفر از اعضای فداییان شدوهمه آنها بازداشت شدند یکی از این افراد در دفتر مهندس بازرگان مشغول بکار بوده وفرد دیگری که خلیل بیگی نام داشت راز جنایت بزرگ فاش کردوشخصی به نام حبیب برادران خسروشاهی را مسبب آن معرفی کرد
۲۰) حبیب برادران خسروشاهی از کارمندان عالی رتبه سازمان تربیت بدنی و مسئول ساختمان های استادیوم ورزشی بود.وی طرح و نقشه جاسازی تعداد بسیاری بمب را در محلی که تماشاچیان زیر جایگاه مینشستند افشا کردحتی جای آن را به ماموران نشان داد.