در چهار قرارگاه به ترتیب از شمال به جنوب شامل قرارگاه قدس و فجر و فتح و نصر به این شرح بود:
-در شمالی ترین نقطه قرارگاه قدس شامل لشگر ۱۶ زرهی و تیپ ۴۰ پیاده ارتش و تیپ های بعثت با ۵ گردان وثارالله با ۷ گردان قرار داشتند.
نکته حائز اهمیت در ساختار قرارگاه فجر، عدم وجود نیروی زرهی در ساختار آن است و از نیروهای پیاده تشکیل شده است.
نجف هم قبل از شروع عملیات از نصر به فتح منتقل شد.
حال به عملکرد قرارگاه ها میپردازیم.
فتح چهار ( ۲۵ کربلا و گردان های سوارزرهی)در جنوبی ترین نقطه نیز پس از گذر از میادین مین و مواجه با آتش شدید توانست خود را به کانال برساند و با تصرف اولین پل ؛ در ان سو با گرفتن یک سرپل موضع بگیرد.
سرهنگ معین وزیری طرح مانور را بررسی و نقد کرده است که خلاصه نظر ایشان بدین صورت است:
قرارگاه قدس هم بعنوان پدافند در محدوده عملیاتی عمل کرده و در جنوب هم بخاطر آب گرفتگی جناح چپ نصر(فتح) ، تامین بود.
فتح ۲ هم باید از سمت محور جنوب قرارگاه فجر به محدوده مثلث نزدیک و سپس با کمک فجر ۴ خاکریز زده شده در مرحله قبل مابین مثلثی تا نوک دریاچه را تکمیل می کردند.
در این مرحله تیپ رسول الله برای اولین بار با فرماندهی همت وارد عمل شد در حالیکه فرمانده خود را در لبنان جا گذاشته بود . در این مرحله این تیپ دارای چهار گردان نیرو بود.
فتح ۴ و ۳ هر چند توانستند به ساحل کانال رسیده و الحاق کنند ولی بخاطر روشنی هوا موفق به احداث خاکریز توسط ماشین آلات معدود در اختیار نشدند و بناچار عقب نشینی کردند.
تیپ ۱۷ هم باید قسمت جنوبی مثلث اول را تصرف و با تیپ نجف اشرف الحاق کرده و در پشت خاکریز جنوبی پدافند کتد
برمبنای همین حدود تعیین شده از سوی قرارگاه فتح، مختصات نقطه شروع به اکیپ مهندسی اعلام و گرای ۲۷۰ درجه برای احداث در نظر گرفته می شود تا امتداد ان به مثلثی سوم منتهی شود.
او همچنین به اشکالاتی در عکسها و همچنین شناسایی منطقه اشاره می کند.
"بر اثر گرای غلطی که به ما داده بودند فلش حرکت ستون مهندسی بجای پیشروی بسوی دژ مثلثی سوم به سمت راست متمایل وسرانجام ما به مثلث چهارم رسیدیم. بدین ترتیب ما در عمل حدود سه کیلومتر از مسیر اصلی دور شده بودیم"
"...فکر می کنی عیب کجا بوده خب من می گویم یکی از بزرگترین تغییراتی که توی این عملیات بوده خود قرارگاه کربلا بوده که ما نرفتیم این خط حد اینها را تعیین کنیم ببینیم این ها کجا دارند."