My Authors
Read all threads
ABD-TÜRKİYE DARBE-FLOOD

1) ABD'ye hizmet eden irili ufaklı 2000 düşünce kuruluş vardır. Bunlarda yüzlerce uzman çalışır. ABD'nin dünyadaki herhangi bir yerindeki operasyon ve faaliyetlerini hazırlar raporlar. Bu düşünce kuruluşlarından en iyisi RAND Corparation.
2) 357 milyon dolarlık bütçesi var. Yüzde 84’ü Pentagon, Amerikan Ordusu, Hava Kuvvetleri, Savunma Bakanlığı ve İç Güvenlik Bakanlığı tarafından karşılanır. İçinde 50 ülkeden gelen 80 farklı dili konuşan yüzlerce  uzmanı var. CIA ile ortak çalışır. ABD'nin beynidir.
3) 2. Dünya Savaşı’ndan hemen sonra 1945 yılında “Project RAND” adıyla kuruldu. Rockefeller, Carnegie, Ford Vakıfları ile çalışır. RAND Corporation Amerika'nın dünyada hegemonya kurması için çalışır. NATO için de yüzlerce plan ve rapor hazırlamıştır.
4) Yıllarca RAND'a rapor yazan isimler arasında Graham Fuller, Paul Henze, Morton Abramowitz, Henri Barkey, Alan Makovsky gibi istihbaratçı ve uzmanlar var. Bu isimler aynı zamanda CIA ajanı ve FETÖ'yü dünyaya açan isimlerdir. Türkiye'deki darbelerde rol aldılar.
5) Alan Makovsky darbe uzmanı. "Erbakan acil düşürülmeli" diye rapor yazan kişi. Erbakan Hoca onun raporu doğrultusunda düşürüldü. İsrail lobisinin vazgeçilmez adamı. Makovsky 28 Şubat'ta Çevik Paşa'yı ABD'de ağırladı. Erdoğan'ın başkanlık seçimini kaybetmesi için uğraştı.
6) Paul Henze kim? 1970 ve sonrasında CIA’nin Türkiye Şefi olan Paul Henze, 12 Eylül darbesini ABD Başkanı Jimmy Carter’a “bizim çocuklar başardı” diye haber eden kişi. 1980 darbesini planlayıp yürüten kişi.
7) RAND 2020 raporunda 15 Temmuz darbesinden sonra Erdoğan'ın ABD ve Batı karşıtı politika izlemesi sebebi ile indirilmesi gerektiğini yazdı. Bunun için ABD ve NATO ile dost, güçlü birleşmiş bir muhalefet tasarladıklarını yazıyor. Şu anki CHP'nin buna uygun olduğu ifade ediliyor.
8) RAND Raporunda Erdoğan'ın PKK ile müzakereye asla oturmayacağı
PKK ile tekrar müzakereye oturacak bir iktidar istendiği yazılıyor. Muhalefetin PKK ile ittifakı.
Gül,Babacan,Davudoğlu ve Ekrem'in Demirtaş'a övgüleri istenen iktidarın ayak sesleri.İstenen iktidar dizayn ediliyor
9) ABD'nin beyni olan "RAND Corporation" raporunda şunlar var:
TSK ABD'den uzaklaştı.Türkiye FETÖ ve PKK'yı serbest bırakmalı. ABD ile uyumlu muhalefet oluşturulmalı. Erdoğan gitmeli. TSK'ya ABD dostu askerler hâkim olmalı. Türkiye'ye Gladyo ile müdahale edilmeli.
10) CHP kurultayında Kılıçdaroğlu'nun konuşmaları RAND raporuna tam uygun. HDP ve FETÖ ile ortaklık mesajı. Batı ve ABD yanlısı muhalefeti birleştirme. RAND raporunda ABD'ye dost muhalefet istiyoruz diyordu. Kılıçdaroğlu kurultayda RAND'ın görevlisi olduğunu ilan etti resmen.
11) RAND Şubat 2010’da Türkiye hakkında bir rapor yayınladı. Raporda “Yirmi yıldır CHP Genel Başkanlığı yapan Deniz Baykal’ın değişmesi gerektiğini” belirtmişti. Baykal üç ay sonra, Mayıs 2010’da “kaset operasyonuyla” istifa ettirildi. Yerine ABD ve Batı'ya uygun isim getirildi.
12) Kılıçdaroğlu ile CHP'de vatanseverler, FETÖ, ABD, HDPKK ve AB karşıtları tasfiye edildi. Kiminin ayağı kaydırıldı, kimi kovuldu, kimi susturuldu. Demirtaş Atatürk'ten daha önemli hale geldi partide. Öyle ki Yeni CHP AKP'den dışlanmış ABD ve AB'cileri sahiplendi.
13) RAND raporu, Gladyo gibi yapılar oluşturup eyleme geçilmesini söylüyor. Ucu ABD'ye bağlı olan sol, sağ, sözde dindar, sözde milliyetçi yapılar, güdümlü medya eşgüdümlü harekete geçti. İsyan, kasıtlı bezdirme planı uyguluyorlar. RAND raporu dahilinde hükümet indirilecek.
Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh.

Keep Current with Mustafa Güldağı

Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!