Si Junqueras fora un home qualsevol, no em molestaria a fer un enfillal sobre la seva personalitat, però a l'actual cruïlla política, podria tenir veu, vot i veto respecte a la suprema llibertat de Catalunya, i sobre aquesta qüestió, no faig concessions ni a mon pare.
Abans de apuntar-me a Súmate, mai havia posat els peus a la seu de cap partit, ni havia assistit mai a cap acte partidista. Ho vaig fer en 3 o 4 ocasions estant a l’Entitat, i va ser per a sol·licitar suport logístic a totes 3 formacions indepes representades al Parlament.
Als 9 anys ens van conèixer amb qui més tard seria el catedràtic que potser ha influït més en la carrera de l’historiador Junqueras; l'amistat del qual perdura i perdurarà en el temps. Entre d’altres coses ha estat degà de la facultat de Geografia i Història de la UB.
Estem parlant d’algú que habitualment és convidat per les universitats de Tòquio a donar conferències sobre la història del Japó. Per descomptat que analitza i parla tot sovint del seu ex-alumne Junqueras des que aquest es va decantar per la política.
Principals trets de l’alumnne Junqueras: Memòria prodigiosa; encantador de serps, líder visionari indiscutit pels seus incondicionals; preocupant dispersió intel·lectual a l'hora de recapitular i prendre decisions transcendents. Habitual menyspreu de l'adversari.
No seria del tot honest si ocultés que el meu company d’infantesa no és indepe; més aviat tot el contrari, però quan ens trobem, això no compta; utilitzem la mateixa fórmula desinhibida de quan teníem 13 anys i cursàvem el batxillerat als salesians de Rocafort.
Ser polític confereix caràcter; malgrat això, poden ser tan bons o tan trapelles com qualsevol de nosaltres. Deixo al bon criteri de cadascú diagnosticar una personalitat obsessionada per convèncer al món que és bona persona, repetint-t’ho de forma compulsiva.
Malgrat presumeixi de ser una mena de llenyataire de Sants Vicenç, no el veig trencant cames a ningún i menys substituint al mascle alfa del mòdul després d'enfrontar-s`hi. Encara que només sigui perquè no flipin en colors els seus companys empresonats de la part alta de BCN.
Quants de vosaltres aneu pel món repetint a tort i a dret que sou bones persones? Encara menys si sou bons cristians: "No toqueu la trompeta davant vostre, com fan els hipòcrites a les sinagogues i als carrers, per ser lloats pels homes" (Mateu 6:3)
Seria tot un goig que en futures actuacions aquest home pogués esmenar el concepte que d'ell té el seu mestre d'Història i esborrar els rampells que jo mateix he pogut percebre durant la meva estada a Súmate durant 3 anys i escaig.
Ser bona o mala persona és una impressió subjectiva, com també és subjectiu afirmar a partir de la meva modesta experiència, que són més altes les posibilidsades que Oriol Junqueras col·labori a que ens perdem per ignots viaranys abans que conduir-nos a la anhelada llibertat.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Manuel Puerto i Ducet

Manuel Puerto i Ducet Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @puerto_duc

12 Jan
El meu objectiu ha estat sempre, especular el mínim i exposar les meves experiències: en tot cas afeixint-t'hi la informació que m'arriba de contactes que per part meva son d'inequívoca solvència. De no ser així, aquests enfillals tindrien escàs interés (ENFILLAL)
Cap projecte societari té sentit si no pots expressar-te amb correcció i alhora amb duresa si el cas ho requereix. És el que vaig fer a la Junta de Súmate quan la situació ho demandava. El tresorer del Reial Madrid de Sant Vicenç del Horts, s'aixecava i fugia.
No puc mentir perquè els presidents Chema Clavero i Eduardo Reyes estan per aquí i ho tenen fàcil per a desmentir-me. La gent de bona voluntat em va fer costat i la Junta es va dividir en dos: militants d'ERC sotmesos a les directrius del partit i els que no ho erem.
Read 12 tweets
1 Jan
Gairebé se m'oblida que avui és divendres i tinc un compromís. Ni més ni menys és primer d'any i toca fer balanç sobre el perquè de tot plegat (ENFILLAL)
De fa 3 segles Catalunya és el mal de cap d'Espanya. Els atacs sempre venien de fora però des que el 1716 el Fiscal de Castella va transmetre al Corregidor de CAT la consigna “que se consiga el efecto sin que se note el cuidado”, no han deixat d'intentar aquesta via..
Res més eficaç que el tascó de la pròpia fusta i aquest és un moment gloriós per a Castella perquè ha aconseguit que els seus astres estiguin alineats. Catalunya en mans d'uns mesells acovardits, el feixisme congènit a l’alça i un govern titella a la Moncloa.
Read 16 tweets
29 Dec 20
El meu compromís amb els que teniu la gentilesa de seguir-me, és la sinceritat. La vida m'ha ofert experiències que em fan innecessari emmascarar la veritat. Sent conseqüent amb la meva convicció democràtica, em decanto sempre per l'opció menys dolenta. (ENFILLAL)
La meva única incursió política va ser anar el darrer a la llista per TGNA a les eleccions de JxSí. Em va proposar ERC i em van fer creure en la unitat d'acció. M'ho vaig prendre tan a pit q vaig acabar tancant la campanya entremig de Mas, Marta Rovira i el meu admirat Germà Bel.
La nostra classe política no va saber avaluar l'odi ancestral q Espanya destil·la envers Catalunya. La resposta del junquerisme és l'amor fraternal als nostres botxins del 1er. d’Octubre. Trobo francament surrealista que segons les enquestes aquesta indignitat li proporcioni vots
Read 12 tweets
22 Dec 20
Mai abans d'entrar a Súmate havia trepitjat la seu de cap partit. ERC em va proposar anar a la llista de JxSí per TGNA i vaig acceptar anar l'últim. Crec que ho van fer perquè defensava la unitat d'acció indepe. No parlaria del junquerisme si no fos letal per a CAT. (ENFILLAL)
A l'inici d'aquesta minisèrie parlava de Forrest Gump: la vida és com una caixa de bombons en la qual xoquem els uns amb els altres. Hi ha vaticanistes “bones persones” com en Junqueras i hi analistes del junquerisme com un servidor, que no ho som tant.
Conec S.C. des dels 9 anys. No sé com s’ho va fer però als 13 ja el deixaven entrar a la biblioteca Central. Ho sap tot sobre Història i també sobre Junqueras. Va ser el seu preceptor, a més de rector de la UB. El seu diagnòstic sobre el mossèn: És el contrari del que presumeix.
Read 12 tweets
18 Dec 20
Divendres faves tendres … o potser no tant tendres (ENFILLAL)
Em sobren raons per a ser indepe: L'oncle patern va ser un dels comandans maquis que van ocupar la Vall d'Aran el mateix any q vaig néixer. Era extremeny i els seus homes li deien “el catalán”. Va ser fet presoner i camí de la presó varen executar-lo. Continuem buscant les restes
20 anys de vida professional percebent al meu clatell l'alè dels hereus espirituals dels seus executors, veient com controlaven tots els ressorts del poder -amb un clon d’en Bokassa I com a referent-, i emboscats darrere d’un règim, que han aconseguit fer passar per democràtic.
Read 20 tweets
15 Dec 20
Avui és dimarts i no sé vosaltres, però jo estic molt a prop de Bèlgica (ENFILLAL)
Aquí teniu el que varem emparaular. Prego em disculpeu si em cito sovint, atès que parlo d’experiències viscudes. Potser m'atreveixi a fer-les servir com a retrovisor, comparant-les amb realitats actuals força angoixants i que costen un munt de pair. Les conclusions son vostres.
Encara avui em veig com en Tom Hanks a Forrest Gump regirant una caixa de bombons després d'haver allotjat Elvis Presley i haver xerrat una estona amb el president dels EUA. Crec que en algun moment ho vaig passar força pitjor que en Forrest. Jo no podia arrencar a córrer.
Read 18 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!