Kendime bazı notlarım var, bir birey olarak unutmak istemediğim davranışlarımı yazmak istediğim. Bunlar beni daha iyi bir insan yapmadı fakat daha mutlu biri yaptı.
İfşa etmek kötüdür isimsiz olsa bile.
Hiç konuşmamak yarım bilgiyle konuşmaktan yeğdir.
Bilmiyorsan sor, biliyormuş gibi davranma.
İnsanları demotive etme.
İnsanların seni demotive etmesine izin verme.
Kimse seninle aynı seviyede olmak zorunda değil.
Bu yüzden kendinin daha iyi olduğunu düşünme, senden daha iyi olduğunu düşündüğün insanlar ile kendini kıyaslama.
Nefret söylemlerinde bulunma, bir şey gördüğünde eleştirmek zorunda olmadığını bil.
Fikrini her zaman belirtmek zorunda değilsin.
Teknik olmayan insanlar veya o meslekten olan insanlarla konuşurken hangi kelimeleri seçmen gerektiğine dikkat et.
Her zaman haksızlığa uğruyormuş gibi veya en çok işin sende olduğundan, çok yoğun olduğundan, zamanının değerli olduğundan yakınma bu çoğu kişi için böyle olduğunun ve özel olmadığının farkına var.
Seni özel yapacak şeyin tamamladığın işler ve başarıların olduğunu bil.
Daha çok biliyor olmak, bir eser bırakmış olmanın karışısında hiçbir şey olmadığını unutma.
Bir işin yarım bırakılması ile hiç yapılmamasının arasında fark yoktur.
İnsanlar soru sorduğunda onları küçümseme, bunu nasıl bilmiyorsun deme. Hangi yoldan geçtiğini unutma. Bilmiyorsan bilmediğini söyle, yarım biliyorsan yönlendir. Biliyorsan bahset ve araştırmaya yönelt.
Topluluğa konuşurken, bir eğitmen kimliğindeyken eğer bir görüşünü paylaşıyorsan bunun senin görüşün olduğunun altını çiz, subjektif olduğundan veya kendi hissiyatın olduğunu belirt.
Eğer gelişmekte olan bir teknolojiden bahsediyorsan konuşmayı yaptığın yılı ve ayı belirt.
Bir benzetme veya örnekleme yapacaksan bunun derecesini belirtmeyi unutma. Spesifik bir örnek mi veriyorsun yoksa yuvarlak bir analoji mi kuruyorsun bahset.
Çalışmaktan ve daha fazla öğrenmekten başka bir şansın olmadığını unutma. Paslanma, körelme. Pratik yap ve elin alıştığında alışkanlıklarına karşı gel ve yeni bir şey öğren.
Her bir zaman diliminde bir şey öğren.
Yapıyormuş gibi gözükmek kendine takabileceğin en çirkin maskedir. Haketmediğin bir başarıyı kabul etmek hiledir.
Öğrendiklerini aktar, bir yere kaydet veya geri dönüp bunu bir zaman yaptığının izini bırak.
Ne yaparsan yap öğren ve ortaya koymaya devam et.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Dusuk cozunurluklu bir goruntuyu olusturmak 20 dakika kadar suruyordu, sabaha karsi saatte ilk denemesini yapmistik. Prompting engineering nedir, diffusion nedir hicbir bilgimiz yoktu. Bunu ilk gordugumuzde buyulenmistik.
"An enourmous sci-fi spaceship attacking to massive deathstar in front of a blackhole with galactic soldiers by greg rutkowski and thomas kinkade, Trending on artstation.", "blue color scheme"
birkac ay icinde reddit ve forumlarda farkli parametreler icin karsilastirmalar yayinladik. herkes elinden geldiginde guide yazmaya ve prompting tekniklerini gelistirmeye basladik. en etkileyici modifierlari bulmaya calisiyorduk. bir sure sonra 2d ve 3d animasyonlar geldi.
genellikle yapay zekanın geldiği son nokta veya inanılmaz kompleks teknolojiler daha çok konuşuluyor fakat madalyonun arka yüzünde hergün ufak ufak birçok probleme çözüm bulunuyor 👇
tabiiki de herkesin github’da deep learningde bu hafta nelere çözüm getirmişler gibi araştırmalar yapmasını beklemek abes olur, ben zaten düzenli olarak yaptığım için bazı özetler geçebilirim,
bir arabanın arka ışıklarının tespit edilmesinden, insanlarin hangi yone yurudugune
asiri karanlik fotograflarin aydinlatilmasindan, normal kamerayla cekilmis goruntuden derinlik haritasi cikartmaya, hatta bir goruntudeki insanlarin yuzleri veya vucutlarini anonimlestirmek icin bile bir model gelistiriliyor. daha aklima gelmeyen neler var…
veri bilimi projeleri gelistirirken kullandigim uc dokumantasyon teknigi 👇
1. Docstringler: Fonksiyonlariniza docstring yazmak onu daha sonra kullananlar icin de, projeniz buyuyup de isler karmasik hale geldiginde sizin icin de oldukca kritik, fonksiyonunuzun arguman olarak
neler aldigini ve neler dondugunu belirtmek oldukca yararlidir. Cogu kod editor parameter hint destekliyor ve bence en kullanisli araclardan biri. Keza docstring'e sahip proje kodlarinin daha profesyonel gozuktugunu inkar edemem.
2. Readme: Genellikle readme kismina kurulum ve environment ile alakali seyleri yaziyorum. Eger sizin veya baska bir developerin dikkat etmesi gereken unsurlar varsa tekrardan cozmek icin saatler harcayacagimiz konular varsa bunlari ekliyorum. Ve bir de projenin neye yaradigini..
veri bilimini sadece kurslardan ve videolu eğitimlerden öğrenmenin bazı tehlikeleri var ve bu floodda biraz bundan bahsedeceğim 👇
öncelikle çok uzun süredir eğitim veren ve aynı zamanda eğitim alan biri olarak tecrübe ettiğim bazı şeyler var, bunlardan ilki bazı konuların kurs yapısına çok uygun olmaması ve anlatmanın çok zor olması
bir örnekle açıklayalım misalen entity embedding tekniği, bu teknik büyük projelerde hayat kurtaran ve hatta bi noktadan sonra kullanmak zorunda kaldığınız alternatif bir teknik lakin bunu anlatmak için görece daha büyük bir veriseti kullanmalısınız, sparsityyi anlatmalısınız
🧵Su filmi o kadar seviyorum ki her yil acar defalarca izlerim, ne kadar biyografik bir film olsa da psikolojik ve felsefik muntazam detaylar var 👇
salieri kompleksi. salieri donemin saray bestesici, inanilmaz caliskan ve yetenekli, fakat sans o ya mozart ile ayni donem dogmuslar. salieri beethoven'a ders vermis, schubert ve liszt'e de hocalik yapmis, buyuk adam.
film acilis sahnesinde salieri'nin tanri neden mozart'i secti yakarisiyla basliyor ve "neden boyle bir yetenegi bu cocuksu yaratiga verdin de bana vermedin; madem yetenegi vermiyorsun neden icime bu tutkuyu yerlestirdin?" diyor.
🧵bir ay once odagimi toplamak icin harika bir teknik ogrendim, bu teknigin ismi 'distraction journal'. bu flood'da dikkat daginikligi olanlar icin calisirken kendinizi baska seylere kafayi takip dikkatinizi dagitan unsurlardan nasil kacinabileceginizi anlatacagim 👇
cogunlukla calisirken aklima gelen seyler yuzunden odagimi kaybedip hemen sunu tamamlayayim modunda buluyorum. bu bir mesaja cevap vermek, bildirimleri kontrol etmek, arkadasiniza gondermeyi unuttugunuz seyi gondermek veya annenize hizlica bir seyi soylemek olabilir.
odakli bir sekilde calismanin karsisinda onemsiz masum dikkat dagitici bir bahane her zaman vardir. ozellikle dikkat daginikligi olan insanlar bu ufak seyler yuzunden kendilerini asla yaptiklari seylere veremez. iste distraction journal bunun icin harika bir cozum.