Tiina Keskimäki Profile picture
Sep 16, 2020 23 tweets 19 min read Twitter logo Read on Twitter
Tänään jatkuu @MolariJuha:n #vainokäräjät Helsingin käräjäoikeudessa.
Ohjelmassa syyttäjän haastehakemuksessa mainitut kirjalliset todisteet #SaaraJantunen osalta ja #asianomistajien #JessikkaAro ja Saara Jantunen kuulemiset.

#ReformiStudio jakaantuu tänään kahteen oikeuteen. Image
Aamu alkoi taas jännittävästi, koska #syyttäjä #JuhaMikkoHämäläinen:kin oli noteerannut @iltasanomat konekielisen englanninkäännöksen #ArjaPaananen jutusta, jossa oli kirjoitettu, että täällä on syytteessä #valtakunnansyyttäjä #RaijaToiviainen. 😇
Pyrin taas salin 209 alaosaan, koska täällä on paljon paremmat pöydät, jonka ääressä kirjoittaa, näkee taulun, jonne todisteet heijastetaan ja kuulee myös paremmin.
AA #MartinaKronström paiskasi heti aamun aluksi oven kiinni nenäni edestä ja väitti etten saisi tulla saliin.
#Tuomari #PetraSpring muistutti Kronströmiä oikeudenkäynnin julkisuudesta ja siitä, että ensimmäisen päivän pyyntö yleisölle siirtyä lehterille johtui yksinomaan #korona:n aiheuttamista turvavälirajoituksista.

Salissa on tänään myös #tutkinnanjohtaja #HarriSaaristola.
Tässä #syyttäjä:n #haastehakemus #SaaraJantunen osalta. Haasteessa myös nyt läpikäytävät #kirjallinentodiste:et. 1/2 ImageImageImageImage
#Haastehakemus jatkuu. 2/2

Tässä myös syyttäjän muut vaatimukset.
#Rikosuhrimaksu
#Muuvaatimus
#Seuraamuskannanotto

Muuta huomioitavaa:
Syytteen nostamisesta on sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 24 pykälän nojalla päättänyt #valtakunnansyyttäjä. ImageImage
Nyt keskustellaan @Yleisradio TV 1 28.1.2015 ohjelmasta "Häiriköt piinaavat Venäjä-keskustelua", jossa haastateltiin #SaaraJantunen. Syyttäjän mukaan @MolariJuha oli blogissaan kuvaillut Jantusen televisioesiintymistä halventavalla ja leimaavalla tavalla.

juhamolari.blogspot.com/2015/07/molari…
Haastehakemuksen kohta 1.4.
Molari on mennyt sananvapautta koskevaan seminaariin, valokuvannut siellä esiintyvää Jantusta ja pyrkinyt hänen puheilleen. Molari on myöhemmin kommentoinut Jantusta halventavasti.
#trolliseminaari
#sotatohtori

mvlehti.net/2017/05/10/mv-…
Välihuomio. Olen itse saanut jo monen vuoden ajan vakavasti minua ja perhettäni uhkaavia viestejä. Viime yönä sitten tällainen #Interpol viesti. @Suojelupoliisi @krp_poliisi @SuomenPoliisi vähät välittävät.

#vainoaminen ImageImage
Syyttäjä Hämäläinen otti esille ns. #rajoittamispykälä:n #kunnianloukkausrikoksissa. Mm. tieteellistä työtä täytyy saada arvostella voimakkaastikin ennenkuin se tulee rangaistavaksi kunnianloukkauksena. #Oikeusohje, menettelyn arvostelu on sallittua.

juhamolari.blogspot.com/2015/10/sotato…
Nyt keskustellaan #SaaraJantunen #Infosota kirjasta, jossa @MolariJuha mainitaan useaan kertaan. Molari kritisoi Jantusta siitä, että hän levittää valheellista ja loukkaavaa tietoa hänestä. Jantunen kirjoittaa mm. Molarin olevan #Venäjänpuhemies ja #propagandisti.
#Infosota kirjassaan Jantunen väittää @MolariJuha:n olevan #harhaista agendaa esiintuova #aktivisti ja että hän on #Venäjän #vaikuttaja #agentti. Näistä kommenteista Molari on erittäin loukkaantunut. Image
Todisteena käytetään #Uberuutiset artikkelia "Juho Molarin debunkkaus sotatohtori Saara Jantusen Infosota-kirjasta". Syytteessä lukee väärin, että juttu olisi julkaistu #MV lehdessä, jolla paljon lukijoita. Syytettä korjataan. @iltasanomat kirjoitti.

is.fi/kotimaa/art-20…
Alkuperäinen kirjoitus on ollut Molarin omalla blogialustalla, jolla ei ole paljon lukijoita. Jantunen on kokenut maininnan #kirves:tä uhkaavana. Haasteessa lukee, että Molarin kirjoitus on johtanut Jantuseen kohdistettuihin #turvatoimiin.
juhamolari.blogspot.com/2015/10/sotato…
Kohta 1.7
Nyt käsitellään tapahtumaa Helsingin Kirjamessuilla. Syytteen mukaan Molari on lähettänyt Jantuselle 21.10.2015 häirintätarkoituksessa sähköpostiviestin, jossa on ilmoittanut tulevansa messuille ja liittänyt viestiin kaksi Jantusta halventavaa kuvaa.
Haastehakemuksen kohdassa 1.8. käsitellään Molarin ja #JussiParviainen käyntiä Kirjamessuilla. "Tallenteella Molarin seurassa ollut tunnettu teatteripersoona arvioi Jantusen esiintymistä häntä halventavalla tavalla." Asiassa kuullaan mm. Parviaista.

archive.org/details/jussip…
Haastehakemuksen kohta 1.9.
Molari on joutunut #poliisikuulustelu:un 25.10.2015, jossa häneltä on tivattiin onko hänestä kirjoitettu julkisuudessa viime aikoina. Molari on kirjoittanut maaliskuussa 2016 blogikirjoituksen "Nukkemestarin haavoitettu barbie-nukke" kokemuksistaan.
Molari kertasi 3/2016 kirjoitetussa blogikirjoituksessaan kokemuksiaan poliisikuulustelussa ja kertoi kokevansa olevan poliittisen #vaino:n uhri. "... vihjannut Jantusen ja hänen työnantajansa harjoittavan poliittista vainoa ja valheellisesti yhdistänyt Jantusen esitutkintaan."
Katsotaan pätkä #YlePerjantai:n Jantusen haastattelusta. Molari on somessa arvostellut Jantusen lausumia. "Molarin maalittamisena pidettävä menettely on johtanut sosiaalisessa mediassa laajaan Jantuseen kohdistuneeseen, luonteeltaan aggressiiviseen ja loukkaavaan kirjoitteluun."
Molarin 18.10.2016 julkaisema #MV-lehden artikkeli. Asianomistajien ja syyttäjän mukaan Molarin kirjoitus on ennalta-arvattavasti altistanut Jantusen vihakirjoittelulle. Luetaan mm. Heikki Kuntun, Kai Ruonalan, Jarmo Jauhiaisen kommentit artikkeliin.

mvlehti.net/2016/10/18/saa…
Molari on syytteen mukaan pyrkinyt lähestymään Jantusta ilmoittautumalla #Maanpuolustuskorkeakoulu:ssa järjestetylle #informaatioturvallisuuden kurssille. Jantunen on peruuttanut luentonsa.

Molari ei ilmoittautuessaan edes tiennyt, että Jantunen esiintyy, @veitera kiinnosti.
Lounastauko. Jatkamme 12.55.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Tiina Keskimäki

Tiina Keskimäki Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @TiinaKeskimki

Sep 25, 2020
No olivathan ne #JessikkaAro:n twiitit todella törkeitä. Tallensin ne, mutta valitettavasti koneeni #hakkeroitiin ja #kryptattiin.

#ReformiStudio selvittää asiaa.

yle.fi/uutiset/3-1156… #uutisvahti
Voisiko joku ystävällinen @Twitter sielu laittaa ne #JessikkaAro:n @realDonaldTrump:iin liittyvät twiitit tähän ketjuun, kiitos.
No nyt ei kyllä Keskimäellä löydy enää sanoja. hs.fi/ulkomaat/art-2…
Read 4 tweets
Sep 19, 2020
"Yllättäen" juttu on vain tilaajille. Abba-hessujen upea musikaali kertoo ruotsalaisten siirtolaisuudesta Amerikkaan 1800 -luvulla.

hs.fi/tiede/art-2000…
Upeaa musiikkia on, mutta käykäähän kuuntelemassa näyttelijöiden kommentit.

Näin pienestä se on kiinni.

#koekuuntelu
#elämässätäytyyollaunelmia

Read 4 tweets
Sep 19, 2020
Ihan yksin kirkkosalissa, lauloin Panis Angelicusta, ikimuistoista. Image
Oma ääni kaikui hyvin maailman suurimmassa puukirkossa. 😇🎶

#Kerimäki #puukirkko

fi.m.wikipedia.org/wiki/Kerim%C3%…
#PanisAngelicus ammattimaisemmin vedettynä kuin minä eilen #KerimäkiKirkko:ssa yksikseni.
Read 4 tweets
Sep 16, 2020
#Vainokäräjät @MolariJuha, #pääkäsittely päivä 3 jatkuu pian.

#ReformiStudio:n #tutkivatoimittaja @TiinaKeskimki seuraa paikan päällä salissa 209. Image
#Pääkäsittely jatkuu salissa 209. Syyttäjä, asianajajat ja vastaaja tulivat sisään salin ovesta. #Asianomistajat #JessikkaAro ja #SaaraJantunen ns. #pelkääjänovi:sta.

Ensin käsitellään vielä kirjallisia todisteita.

#vainokäräjät @MolariJuha
Käsitellään syytteen kohtaa 1.13. "Molari on 23.2017 pyrkinyt lähestymään Jantusta, valokuvannut häntä kadulla ja julkaissut ottamansa kuvat sekä omalla Facebook-sivullaan että MV-lehti nimisessä verkkojulkaisussa Jantusta halventavien kommenttien kanssa."
mvlehti.net/2017/02/23/bot…
Read 27 tweets
Sep 14, 2020
Toistan edelleen sen, minkä olen sanonut aikaisemminkin:

Jessikka Aro on #ammattiuhriutuja ja #rahastaja.

Helppoahan se on, kun käräjäjöinnin maksaa #veronmaksajat #YLEveron @Yleisradio kautta.
Sinällään #MartinaKronström:illä näyttää olleen varsin helppo duuni, kun suurin osa power point kalvoista on suoria kopioita #MV käräjillä, hovissa ja #lähestymiskielto oikeudenkäynnissä.
#Rikosilmoitus on nyt jätetty @Yleisradio:n johdosta. Saa loppua tämä veronmaksajien kyykyttäminen.

Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(