BREAKING! EU-komissio ollut Suomen kimpussa #etämyynti-asiasta jo 4.12.2019 alkaen. Komissio käynnisti toimet kanteluiden johdosta.

@STM_Uutiset salaa asiakirjat: "aiheuttaisi vahinkoa tai haittaa Suomen kansainvälisille suhteille" - hallitusneuvos elämöi tiedoilla mediassa.
Vähän taukoajan tekemistä kun seisotte siellä sateessa säätytalon edessä passissa @jrista @iltalehti_fi
Asiakokonaisuudesta käy ilmi, että @STM_Uutiset'lla on hallitusneuvoksen tapaamisesta Brysselissä 12/2018 muutakin kuin itse itselleen (ja @KarnaMikko'lle) lähetetty meili: "Asia on esitelty ministerille 16.1.2019 laaditulla esityksellä". Ministeriö salaa tämänkin asiakirjan.
Ping myös @JoonasKuikka. Millä mandaatilla hallitusneuvos on kertonut komission neuvottelutavoitteita julkisuuteen, kun tieto @STM_Uutiset'n mukaan "aiheuttaisi vahinkoa tai haittaa Suomen kansainvälisille suhteille tai edellytyksille toimia kansainvälisessä yhteistyössä"?
Asia on niin herkkä, että @STM_Uutiset salaa jopa saateviestin, jolla komissiolle on toimitettu korkeimman oikeuden Alkotaxi-päätöksen englanninkielinen käännös.
Nyt tarvitaan myös vähän jeesiä asiaa osaavilta - ovatko salausperusteet oikeat? Komission asiakirjan ja kesken olevan viestinvaihdon osalta varmasti on; mutta jos löytyy perutusta lakihankkeesta ministerille esitetty esitys? @jliski @JariHanska @Valeproffa @MerjaNiilola
Saattaa kiinnostaa @petrisarvamaa @KarnaMikko & @swheimo.
Tämä👆saattaa hieman antaa uutta twistiä alkuviikon #etämyynti-uutisoinnille. @arintajouppi @talouselama

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Rikhard Sjöberg

Rikhard Sjöberg Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @RikhardSjoberg

17 Jul
Ei ihan nyt @paavoarhinmaki vaikuta siltä, että hallituspuolueille olisi annettu #pienpanimo-asiassa priimaa tietoa STM:stä. Sain kirjallisen vahvistuksen Valviralta, ettei ole mitään rikosilmoituksia vireillä, kts myös verkkouutiset.fi/valvira-kiista….

Voi kiinnostaa myös @JenniPitko.
Saattaa kiinnostaa👆myös muut ryhmyrit @kurvisentwiit, @AnttiLindtman samt även @adleande.

Yllä olevan lisäksi on todettava, että Ruotsi on Rosengren-tapauksen ja EU-komission rikkomusmenettelyn jälkeen laillistanut etämyynnin EU-maista (Alkohollagen 4 §:n 2 mom 7 kohta).
Vuoden 1994 alkoholilaki ei kieltänyt etämyyntiä, kuten @STM_Uutiset vahvisti komissiolle 1996.

Komissio aloitti rikkomusmenettelyn Ruotsia vastaan ja muistutti, ettei Suomessa ole monopolista huolimatta etämyyntikieltoa. Ruotsi muutti lakiaan 2007. curia.europa.eu/juris/liste.js…
Read 10 tweets
5 Jun
@Niilo721 @RiikkaPakarinen @Retpack @olutliitto @keskusta Jos alusta asti lähdetään, niin alla on 19.11.1993 päivätty asiakirja CONF-SF 78/93, johon viitataan Suomen EU-liittymissopimuksessa. Tuossa todetaan selvästi, että Suomi purkaa maahantuontimonopolin. Tätä varten laadittiin uusi laki 1143/1994, joka astui voimaan 1.1.1995 (1/n)
@Niilo721 @RiikkaPakarinen @Retpack @olutliitto @keskusta Uuden lain tultua voimaan ja Suomen liityttyä unioniin 1.1.1995, komission XV pääosasto toimitti Suomelle selvityspyynnön. Tähän Suomen viranomaiset vastasivat 28.9.1996 alla olevasti. Alkoholilaki 1143/1994 ei säätele alkoholin tilaamista ulkomailta millään tapaa. (2/n)
@Niilo721 @RiikkaPakarinen @Retpack @olutliitto @keskusta Ruotsi joutui liriin tuontikieltonsa kanssa 2002. Komissio käynnisti rikkomusmenettelyn ja toimitti Ruotsille alla olevan perustellun lausunnon 17.10.2003. Komissio muistutti Ruotsia siitä, että Suomi oli monopolista huolimatta sallinut tuonnin yksityiseen käyttöön. (3/n)
Read 14 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!