رشته توییت: ماجرای اعدام #نوید_افکاری، یکی از مبهمترین و شبههبرانگیزترین پروندههای قضایی در سالهای اخیر است. پروندهای که فکتهای قطعی در آن بسیار محدود و ابهامها بسیار زیاد است.
در این مقاله ادعاهای مطرح شده را بررسی کردهایم: factnameh.com/articles/2020-…
۱-استناد قوه قضائیه برای صدور حکم اعدام «اعتراف»های نوید افکاری، «ردگیری موبایل» و «تصاویر دوربین مداربسته»ای در فاصله ۲/۵ کیلومتری محل قتل و «شهادت شهود» است.
۲- قطعا فیلمی از صحنه قتل وجود ندارد. هیچ تضمین قطعی وجود ندارد که فرد داخل تصویر دوربین مداربسته #نوید_افکاری است. حتی اگر بپذیریم فرد داخل تصور او باشد، باز هم این فیلم ثابت نمیکند افکاری یک ساعت بعد در محل دیگری مرتکب قتل شده باشد.
۳- بر اساس اسناد پرونده هیچ شاهدی در صحنه قتل حضور نداشته است. آنچه در این پرونده به آن «شهادت» گفته شده ادعای شناسایی نوید افکاری در فیلم دوربین مداربسته است. دست کم یکی از افرادی شهادت داده، به همراه نوید افکاری یاداشت شده و بالقوه در معرض فشار و شکنجه قرار داشته است.
۴- لباسهای فرد داخل فیلم دوربین مداربسته که از تلویزیون ایران پخش شده آن چیزی نیست که در صورتجلسه اظهارات شاهدان آمده است. همچنین در برگهای که به عنوان صورتجلسه شهادت یکی از شاکیان منتشر شده، شاهد کاملا مطمئن نیست که #نوید_افکاری را دیده است.
۵- اعترافات #نوید_افکاری فاقد اعتبار عرفی و قانونی است. تاکنون گزارشهای متعددی درباره شکنجه و اعترافات ساختگی در ایران منتشر شده که دستکم یک مورد آن (مازیار ابراهیمی) از سوی منابع رسمی داخل ایران تایید شده. اعتراف تحت شکنجه حتی طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران اعتباری ندارد.
۶- اسناد و شواهدی وجود دارد که #نوید_افکاری بارها اعلام کرده در جریان بازجویی تحت فشار و شکنجه قرار داشته و ناگزیر شده علیه خود اعتراف خلاف واقع کند. تاکنون هیچ سند قطعی و محکمی در رد ادعای شکنجه ارائه نشده است.
۷- صورتجلسهای که قوه قضائیه برای رد شبهه شکنجه منتشر کرده مخدوش است. این سند در حضور کسانی امضا شده که #نوید_افکاری مدعی شده شکنجهاش کردهاند. افکاری از حمیدرضا جمشیدی وکیل سابق خود اردکانی به اتهام تبانی در جهت تضییع حقوق خود، شکایت کرده است.
۸- طبق قانون باید حداقل ۴۸ ساعت قبل از اجرای حکم به مجموعهای از افراد اطلاع داده شود. مقامهای قضایی مدعیاند چند ساعت مانده به اجرای حکم، به #نوید_افکاری پیشنهاد ملاقات دادهاند، اما او نپذیرفته. زمان پیشنهاد ملاقات (ساعت ۱۰ و ربع شب و چند ساعت مانده به اعدام) سوالبرانگیز است.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
در رسانهها و شبکههای اجتماعی ایران هر چند وقت یکبار این سوال که «آیا #تست_باکرگی میتواند نشان دهد که زن در گذشته رابطه جنسی واژینال داشته یا نه؟» به محل بحث و اختلاف بدل میشود.
پاسخ متخصصان و سازمانهای جهانی متولی امر بهداشت و سلامت زنان این است که «خیر»، این تست نمیتواند به این سوال در مورد زنان پاسخی قطعی و قابل اعتماد دهد./۱
👇 factnameh.com/fa/fact-checks…
سازمان بهداشت جهانی و سازمان ملل هر کدام در بیانیههای رسمی جداگانه در سال ۲۰۱۸ تاکید کردند هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد انجام «تستهای باکرگی» بتواند ثابت کند که آیا یک زن رابطه واژینال داشته است یا خیر و این تستها هم غیرعلمی و هم ناقض حقوق بشر هستند./۲
آزمایش «باکرگی» اغلب با مشاهده واژن و «تست دو انگشت» برای بررسی پارگی احتمالی و تعیین اندازه دهانه هایمن یا آنچه «پرده بکارت» نامیده شده، انجام میشود. معاینه واژن برای تشخیص میزان سستی و فرسودگی آن بر اثر روابط جنسی متعدد نیز یکی از بخشهای این آزمایش است./۳
سالهاست حرف و حدیثهای زیادی درباره نقش «ابرآروان» در توسعه شبکه ملی اطلاعات و محدودیت اینترنت ایران مطرح است، اما تحولات یک ماه اخیر؛ انتشار گزارش تحقیقی رسانههای آلمانی و تحریم آن توسط اتحادیه اروپا، ابعاد ماجرای #ابرآروان را وارد فازی تازه کرد.👇 factnameh.com/fa/fact-checks…
⬇️
سه نشریه معتبر آلمانی، ۲۸مهر نتایج تحقیقاتی را منتشر کردند که نشان میداد شرکت آلمانی سافتکلاود پوششی صوری(Tarnfirma) برای ابرآروان در خارج از ایران است.
ابرآروان میگوید سافتکلاود، یک شریک بینالمللی سابق بوده اما شواهد نشان میدهد سافتکلاد واحدی از ابرآروان در آلمان است.
⬇️
فاطمه روشننفس، مدیرعامل این شرکت همزمان مدیرعامل شرکت دیگری در آلمان است که توسط مهدی کشاورز امیری، از نخستین برندگان مدال طلای المپیاد فیزیک ایران، همبنیانگذار فناپ و شریک حجت شیخعطار (فرزند سفیر سابق ایران در آلمان) در گروه حصین و هیات امنای بنیاد دعبل خزاعی است.
⬇️
پخش شایعات نادرست و خطرناک درباره اینترنت ماهوارهای #استارلینک!
در شبکههای اجتماعی ادعا شده که کاربرانی در ایران به اینترنت ماهوارهای استارلینک اتصال دارند و تصویر زیر را هم نشان میدهند.
این ادعا کاملا نادرست است و ممکن است امنیت کاربران را به خطر بیندازد.
⬇️
این وبسایت هیچ ربطی به شرکت استارلینک ندارد و وبسایت مستقلی برای رصد ماهوارههای استارلینک، وانوب و GPS است.
نقاط سبزرنگ براساس خوداظهاری پر میشوند و همه کاربران میتوانند با کلیک روی آیکن «+» در پایین سمت راست و کلیک روی Join the map مکان خود را روی نقشه اعلام کنند.
⬇️
نقاط سفید ماهوارههایی است که در هر لحظه بالای سر ایران حضور دارد.
نقاط قرمز مکان گیرندههای زمینی است که اطلاعات را از ماهواره گرفته و به شبکه جهانی منتقل میکنند و سلولهای ۶ضلعی (که اطراف ایران دیده نمیشود) نواحی پوششدهی آنتن استارلینک است.
۱- در گیرودار مذاکرات احیای برجام، موضوع «پادمانها» بالا گرفته.
ایران خواستار حلوفصل سیاسی ماجراست، طرف مقابل میگوید بدون روشن شدن ابهامات پادمانی، خبری از توافق نیست.
ماجرای «پادمانها» چیست؟ ابعاد احتمالی نظامی (PMD) پرونده هستهای ایران چیست؟👇
۲- پادمانها، مجموعه تدابیری از سوی آژانس @iaeaorg برای سنجش تعهدات کشورها و پایبندی آنها به جلوگیری از تبدیل مصارف صلحآمیز انرژی هستهای به استفادههای تسلیحاتی و ابزارهای انفجاری هستهای است. مسائل پادمانی، سوالات آژانس درباره چهار مکان است:
@iaeaorg ۳- انبار اتمی تورقوز آباد: در این مکان، تجهیزات باقیمانده از پروژه آماد (ساخت ۵ کلاهک هستهای) مخفی شدهبود. آژانس میگوید در این مکان ایزوتوپهایی از اورانیوم را کشف کرده که از مکان ناشناخته دیگری آمدهاند.
⬇️
طرح «اصلاح نظام پرداخت یارانهای» با افزایش قیمت مواد غذایی در ایران رقم خورده است. طرحی که ابهامهای زیادی درباره آن وجود دارد، اما بازخوانی برخی فکتها میتواند شمایی کلی از واقعیت ترسیم کند.👇 factnameh.com/articles/2022-…
⬇️
نان، مرغ، تخممرغ، شیر، روغن، ماکارونی از کلیدیترین مواد غذایی مورد استفاده خانوار در ایران هستند. آخرین دادههای در دسترس هزینه و درآمد خانوار در سال ۹۹ نشان میدهد این مواد حدود ۶درصد کل هزینه خانوار شهری به خود اختصاص میدهند. این نسبت در دهک اول(کمدرآمدترین) ۱۴درصد است.
⬇️
فقر مطلق در ایران ابعاد بحرانی دارد. طبق آخرین برآوردهای رسمی (۱۳۹۸) یک سوم جمعیت ایران زیر خط فقر مطلق قرار دارند که بر اساس استاندارد دسترسی به حداقل غذا تعریف میشود. هزینه کلی خانوار طی سه سال گذشته در اثر تورم دست کم ۲/۵ برابر شده و احتمالا نرخ فقر مطلق افزایش یافته است.
⬇️
احمد وحیدی، وزیر کشور: «قطع اینترنت در اهواز شایعه است». به استناد گزارشهای معتبر از داخل و خارج از ایران، این ادعا نادرست است. شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی هم گفته این قطعی «طبیعی» است و مساله را فنی دانسته که این هم به ۴دلیل نادرست است:👇 factnameh.com/fact-checks/20…
⬇️
۱- تا کنون به جز دو اظهارنظر از سوی مقامهای سیاسی و امنیتی، گزارشی فنی درباره دلایل این اختلال منتشر نشدهاست.
۲- یکیبودن مکان قطعی اینترنت با نقاطی که اعتراضهای مردم در آنها روی میدهد، گمانه عمدی بودن اختلال را تقویت میکند.
⬇️
۳- کیفیت این اختلالها شباهتی با اختلالهای فنی ندارد. مثلا یه جای اینکه اینترنت در یک منطقه یا بخشی از استان قطع شود، اختلالهایی در شهرهایی از شمال، جنوب و غرب خوزستان گزارش شده است.