رشته توییت: ماجرای اعدام #نوید_افکاری، یکی از مبهمترین و شبههبرانگیزترین پروندههای قضایی در سالهای اخیر است. پروندهای که فکتهای قطعی در آن بسیار محدود و ابهامها بسیار زیاد است.
در این مقاله ادعاهای مطرح شده را بررسی کردهایم: factnameh.com/articles/2020-…
۱-استناد قوه قضائیه برای صدور حکم اعدام «اعتراف»های نوید افکاری، «ردگیری موبایل» و «تصاویر دوربین مداربسته»ای در فاصله ۲/۵ کیلومتری محل قتل و «شهادت شهود» است.
۲- قطعا فیلمی از صحنه قتل وجود ندارد. هیچ تضمین قطعی وجود ندارد که فرد داخل تصویر دوربین مداربسته #نوید_افکاری است. حتی اگر بپذیریم فرد داخل تصور او باشد، باز هم این فیلم ثابت نمیکند افکاری یک ساعت بعد در محل دیگری مرتکب قتل شده باشد.
۳- بر اساس اسناد پرونده هیچ شاهدی در صحنه قتل حضور نداشته است. آنچه در این پرونده به آن «شهادت» گفته شده ادعای شناسایی نوید افکاری در فیلم دوربین مداربسته است. دست کم یکی از افرادی شهادت داده، به همراه نوید افکاری یاداشت شده و بالقوه در معرض فشار و شکنجه قرار داشته است.
۴- لباسهای فرد داخل فیلم دوربین مداربسته که از تلویزیون ایران پخش شده آن چیزی نیست که در صورتجلسه اظهارات شاهدان آمده است. همچنین در برگهای که به عنوان صورتجلسه شهادت یکی از شاکیان منتشر شده، شاهد کاملا مطمئن نیست که #نوید_افکاری را دیده است.
۵- اعترافات #نوید_افکاری فاقد اعتبار عرفی و قانونی است. تاکنون گزارشهای متعددی درباره شکنجه و اعترافات ساختگی در ایران منتشر شده که دستکم یک مورد آن (مازیار ابراهیمی) از سوی منابع رسمی داخل ایران تایید شده. اعتراف تحت شکنجه حتی طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران اعتباری ندارد.
۶- اسناد و شواهدی وجود دارد که #نوید_افکاری بارها اعلام کرده در جریان بازجویی تحت فشار و شکنجه قرار داشته و ناگزیر شده علیه خود اعتراف خلاف واقع کند. تاکنون هیچ سند قطعی و محکمی در رد ادعای شکنجه ارائه نشده است.
۷- صورتجلسهای که قوه قضائیه برای رد شبهه شکنجه منتشر کرده مخدوش است. این سند در حضور کسانی امضا شده که #نوید_افکاری مدعی شده شکنجهاش کردهاند. افکاری از حمیدرضا جمشیدی وکیل سابق خود اردکانی به اتهام تبانی در جهت تضییع حقوق خود، شکایت کرده است.
۸- طبق قانون باید حداقل ۴۸ ساعت قبل از اجرای حکم به مجموعهای از افراد اطلاع داده شود. مقامهای قضایی مدعیاند چند ساعت مانده به اجرای حکم، به #نوید_افکاری پیشنهاد ملاقات دادهاند، اما او نپذیرفته. زمان پیشنهاد ملاقات (ساعت ۱۰ و ربع شب و چند ساعت مانده به اعدام) سوالبرانگیز است.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
از همان روزهای آغاز جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، مقامات رسمی و برخی رسانههای داخلی، مدعی سرنگونی جنگندههای اف-۳۵ اسرائیل بهدست پدافند جمهوری اسلامی ایران شدند؛ از جمله، مسئول روابط عمومی ارتش در دومین روز جنگ اعلام کرد دو فروند اف۳۵ ساقط شدهاند.
این ادعا بیاساس و نادرست است. نه شاهدی دارد، نه سندی، نه تصویری و نه حتی منطق فنی.
ما در اینجا چرایی آن را توضیح میدهیم. / ۱
اف۳۵ نه فقط بهخاطر پنهانکاری پیشرفته و جنگ الکترونیک، بلکه بهدلیل جایگاهش در یک «شبکه نبردی» پیچیده، هدفی تقریبا غیرممکن برای پدافند جمهوری اسلامی است.
این جنگنده بهتنهایی نمیجنگد؛ بلکه یک جزء از شبکه اطلاعاتی و پردازشی است که دادههای خود را با همه اجزای درگیر نبرد از جمله سایر جنگندهها در لحظه به اشتراک میگذارد.
در یک سناریوی حمله، اف۳۵ در سکوت وارد حریم هوایی حریف میشود، پدافندها را با حسگرهایش شناسایی میکند و موقعیت آنها را برای اف۱۵هایی که دور از خطر پرواز میکنند، میفرستد و آنها با موشکهای بالستیک هواپایه از صدها کیلومتر دورتر پدافند را سرکوب و راه را برای بقیه جنگندهها باز میکنند.
اف۳۵ پنهانی از کنار پدافند رد نمیشود؛ بلکه آن را ناتوان میکند.
روی اف۳۵ نسخه اسرائیل، برای مقابله با رادارهای جمهوری اسلامی، پکیج اختصاصی نصب شده است. / ۲ youtube.com/watch?v=e1NrFZ…
شبکه پدافندی «مدافعان آسمان ولایت» یک سامانه یکپارچه با معماری واحد نیست؛ بلکه مجموعهای ناهمگون از سامانههای دوران شوروی، آمریکای دوره جنگ سرد، چینی، روسی و مهندسی معکوس از باقیمانده زمان شاه و تولید سپاه است.
هرکدام از این سامانهها نسل، منطق طراحی و زبان داده متفاوتی دارند. یکپارچهسازی واقعی آنها در یک شبکه سریع و بینقص، چالشی فنی است و اغلب با شکافهایی همراه است که دشمنان پیشرفته میتوانند از آن بهرهبرداری کنند.
برای مقابله با اف۳۵ و غلبه بر پنهانکاری، «جهاد خودکفایی سپاه» سراغ رادارهای هشدار اولیه VHF رفت اما این رادارها فقط یک نقطه مبهم از «حضور» جنگنده پنهانکار میدهند. برای همین باید محدوده را به رادارهای دقیقتر مانند اس۳۰۰ یا باور۳۷۳ واگذار کنند و این دقیقا همان حلقهایست که اف۳۵ میتواند پدافند را کور کند یا فریب دهد. / ۳
در ادامه واکنشها به مقایسه ترامپ از وضعیت ایران و عربستان سعودی، سایت تبیان اینفوگرافیکی منتشر کرده و با استناد به ۱۱ شاخص نتیجه گرفته که ایران پیشرفتهتر از عربستان است.
اولا این شاخصها هیچکدام جزو شاخصهای کلان و اصلی مرتبط با توسعه محسوب نمیشوند و گزینشی از مواردی است که به گمان موسسه تبیان در آنها اوضاع ایران بهتر از عربستان سعودی است.
دوم، اطلاعات درج شده برای این شاخصهای گزینشی هم درست نیستند و بر خلاف منظور تهیهکنندگان نشان میدهند اوضاع عربستان بهتر از ایران است.
در ادامه همه این دادهها را بررسی کردیم👇
@TebyanOnline
۱- در اینفوگرافیک تبیان گفته شده رشد سالانه تولید صنعتی در ایران ۳/۲ درصد و در عربستان ۲ درصد است. مبنای این آمار مشخص نیست، صرف نظر از این مقایسه نرخ رشد اقتصاد عربستان که بیش از دو برابر اقتصاد ایران است، مقایسه درستی نیست. شاخصهای بسیار زیادی برای مقایسه وضعیت اقتصاد دو کشور وجود دارد.
۲- در اینفوگرافیک تبیان ادعا شده نرخ باسوادی در ایران ۹۷/۴ درصد و در عربستان ۹۵/۸ درصد است. این اعداد نادرستند. نرخ باسوادی جوانان در ایران و عربستانسعودی برابر حدود ۹۹ درصد برآورد میشود. اما نرخ باسوادی کل جمعیت بزرگسال در عربستان سعودی ۹۸ درصد و در ایران ۸۹ درصد است.
🧵انفجار در انبار کانتینرهای بندر رجایی #بندرعباس، در بعدازظهر روز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ با گمانهزنیهای زیاد و متفاوتی در افکار عمومی درباره ماهیت و علل آن همراه بود. در این مقاله برخی از فکتها و ابهامها درباره این انفجار و همچنین سیاست کنترل اخبار از سوی حکومت را مرور میکنیم.⬇️ factnameh.com/fa/fact-checks…
مدیرعامل شرکت خدمات بندری سینا که انفجار در محوطه آن رخ داده، به ایلنا گفت: «محموله بسیار خطرناک، با عنوان کالای معمولی وارد و دپو شده بود» این خبر مدتی بعد حذف شد هرچند دوباره در ۸ اردیبهشت منتشر شد.
توضیحات گمرک ایران به ایسنا که «محموله به گمرک اظهار نشده و در اختیار گمرک قرار نداشت» و ادعای سراج، نماینده تهران که «انفجار تصادفی نبوده و نشانههای واضحی از دخالت اسرائیل در آن مشاهده میشود» بلافاصله از روی سایتها حذف شد.
۷ اردیبهشت سخنگوی وزارت دفاع گفت: «هیچگونه محموله صادراتی و وارداتی برای کاربرد نظامی در محدود حادثه آتش سوزی بندر شهید رجایی وجود نداشته و ندارد».
۸ اردیبهشت «کمیته بررسی علل حادثه» اعلام کرد: «قصور در رعایت اصول ایمنی و پدافند غیرعامل محرز شده. خلافاظهاری هم وجود داشته».
۱- رهبر جمهوری اسلامی ایران میگوید تحقق رشد هشت درصد بدون احتیاج به خارج، امکانپذیر است.
چنین چیزی هم از نظر تئوری و هم از نظر سابقه و تجربههای عملی، غیرممکن و طرح آن در شرایط کنونی «شاخدار» است.👇 factnameh.com/fa/fact-checks…
۲- متوسط رشد اقتصادی ایران در ۱۵ سال گذشته کمتر از یک و نیم درصد است و میتوان با اطمینان گفت با تداوم وضع موجود چشماندازی برای افزایش رشد اقتصادی وجود ندارد.
۳- تحقق رشد ۸ درصدی، از نظر منطقی و تجربی نیازمند سرمایهگذاری کلان داخلی و خارجی، ارتباط پایدار با دنیا، شرایط پایدار و با ثبات است که در حال حاضر هیچکدام از این شرایط در ایران فراهم نیست.
در رسانهها و شبکههای اجتماعی ایران هر چند وقت یکبار این سوال که «آیا #تست_باکرگی میتواند نشان دهد که زن در گذشته رابطه جنسی واژینال داشته یا نه؟» به محل بحث و اختلاف بدل میشود.
پاسخ متخصصان و سازمانهای جهانی متولی امر بهداشت و سلامت زنان این است که «خیر»، این تست نمیتواند به این سوال در مورد زنان پاسخی قطعی و قابل اعتماد دهد./۱
👇 factnameh.com/fa/fact-checks…
سازمان بهداشت جهانی و سازمان ملل هر کدام در بیانیههای رسمی جداگانه در سال ۲۰۱۸ تاکید کردند هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد انجام «تستهای باکرگی» بتواند ثابت کند که آیا یک زن رابطه واژینال داشته است یا خیر و این تستها هم غیرعلمی و هم ناقض حقوق بشر هستند./۲
آزمایش «باکرگی» اغلب با مشاهده واژن و «تست دو انگشت» برای بررسی پارگی احتمالی و تعیین اندازه دهانه هایمن یا آنچه «پرده بکارت» نامیده شده، انجام میشود. معاینه واژن برای تشخیص میزان سستی و فرسودگی آن بر اثر روابط جنسی متعدد نیز یکی از بخشهای این آزمایش است./۳
سالهاست حرف و حدیثهای زیادی درباره نقش «ابرآروان» در توسعه شبکه ملی اطلاعات و محدودیت اینترنت ایران مطرح است، اما تحولات یک ماه اخیر؛ انتشار گزارش تحقیقی رسانههای آلمانی و تحریم آن توسط اتحادیه اروپا، ابعاد ماجرای #ابرآروان را وارد فازی تازه کرد.👇 factnameh.com/fa/fact-checks…
⬇️
سه نشریه معتبر آلمانی، ۲۸مهر نتایج تحقیقاتی را منتشر کردند که نشان میداد شرکت آلمانی سافتکلاود پوششی صوری(Tarnfirma) برای ابرآروان در خارج از ایران است.
ابرآروان میگوید سافتکلاود، یک شریک بینالمللی سابق بوده اما شواهد نشان میدهد سافتکلاد واحدی از ابرآروان در آلمان است.
⬇️
فاطمه روشننفس، مدیرعامل این شرکت همزمان مدیرعامل شرکت دیگری در آلمان است که توسط مهدی کشاورز امیری، از نخستین برندگان مدال طلای المپیاد فیزیک ایران، همبنیانگذار فناپ و شریک حجت شیخعطار (فرزند سفیر سابق ایران در آلمان) در گروه حصین و هیات امنای بنیاد دعبل خزاعی است.
⬇️