Crec que és el moment de fer un enfillal per alliberar-me d'un dubte que em fa pessigolles des de fa gairebé 3 anys i que ha marcat per a Catalunya tot aquest període: Perquè el vicepresident i altres consellers van refusar constituir-se en legítim govern a l'exili?
El primer que em ve al cap és que desconeixien força l'autèntica naturalesa de l'estat espanyol i això per a un polític català és una greu mancança. Feia tota la impressió que no aprofundien més enllà dels flirtejos de Junqueras amb Soraya o els de Santi Vila amb Ana Pastor.
Amb tota la modèstia del món faig palès que el 2012 vaig escriure el llibre "Oligarquía Financera i Poder Político". Tres dels empresonats el tenen perquè jo mateix els hi vaig lliurar en mà; el que no puc asegurar és que el llegissin. Potser a la presó quan ja era massa tard.
No surt enlloc el mot independència, però explico la meva experiència professional de 20 anys entre l'elit madrilenya. Des de l’Opus, fins a la cartera de valors del rei emèrit o les vegades que vaig compartir taula amb Milans del l'Bosch mentre es redactava la Consti.
Cal exonerar als Jordis. Espanya segueix sent un estat feixista disfressat i ningú amb un pèl de seny podia imaginar que fossin condemnats a tan alta pena per un delicte inexistent. No cal dir que la resta tampoc ho estarien en un país autènticament democràtic.
Si he de definir Espanya amb dues paraules, són: "Estat sectari". Res a veure amb patriotisme que és un concepte allunyat de l'odi. L'odi d'Espanya envers Catalunya és visceral i etern. Pot mantenir-se latent durant un temps, però sempre acaba aflorant. Encara en dubteu?
Perquè Toni Comín no va dubtar a exiliar-se superant els afectes familiars que em consta són per a ell d'importància cabdal? Molt senzill, coneix de primera mà el calvari sofert pel seu pare durant el franquisme, i li consta com a mi que l'Estat espanyol no ha estat remodelat.
Després de tot això, veig a #SergiSol arrossegant-se per les televisions espanyoles demanant clemència i emparant-se en els feixistes de SCC i em surten tots els dimonis.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Manuel Puerto i Ducet

Manuel Puerto i Ducet Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @puerto_duc

12 Jan
El meu objectiu ha estat sempre, especular el mínim i exposar les meves experiències: en tot cas afeixint-t'hi la informació que m'arriba de contactes que per part meva son d'inequívoca solvència. De no ser així, aquests enfillals tindrien escàs interés (ENFILLAL)
Cap projecte societari té sentit si no pots expressar-te amb correcció i alhora amb duresa si el cas ho requereix. És el que vaig fer a la Junta de Súmate quan la situació ho demandava. El tresorer del Reial Madrid de Sant Vicenç del Horts, s'aixecava i fugia.
No puc mentir perquè els presidents Chema Clavero i Eduardo Reyes estan per aquí i ho tenen fàcil per a desmentir-me. La gent de bona voluntat em va fer costat i la Junta es va dividir en dos: militants d'ERC sotmesos a les directrius del partit i els que no ho erem.
Read 12 tweets
1 Jan
Gairebé se m'oblida que avui és divendres i tinc un compromís. Ni més ni menys és primer d'any i toca fer balanç sobre el perquè de tot plegat (ENFILLAL)
De fa 3 segles Catalunya és el mal de cap d'Espanya. Els atacs sempre venien de fora però des que el 1716 el Fiscal de Castella va transmetre al Corregidor de CAT la consigna “que se consiga el efecto sin que se note el cuidado”, no han deixat d'intentar aquesta via..
Res més eficaç que el tascó de la pròpia fusta i aquest és un moment gloriós per a Castella perquè ha aconseguit que els seus astres estiguin alineats. Catalunya en mans d'uns mesells acovardits, el feixisme congènit a l’alça i un govern titella a la Moncloa.
Read 16 tweets
29 Dec 20
El meu compromís amb els que teniu la gentilesa de seguir-me, és la sinceritat. La vida m'ha ofert experiències que em fan innecessari emmascarar la veritat. Sent conseqüent amb la meva convicció democràtica, em decanto sempre per l'opció menys dolenta. (ENFILLAL)
La meva única incursió política va ser anar el darrer a la llista per TGNA a les eleccions de JxSí. Em va proposar ERC i em van fer creure en la unitat d'acció. M'ho vaig prendre tan a pit q vaig acabar tancant la campanya entremig de Mas, Marta Rovira i el meu admirat Germà Bel.
La nostra classe política no va saber avaluar l'odi ancestral q Espanya destil·la envers Catalunya. La resposta del junquerisme és l'amor fraternal als nostres botxins del 1er. d’Octubre. Trobo francament surrealista que segons les enquestes aquesta indignitat li proporcioni vots
Read 12 tweets
22 Dec 20
Mai abans d'entrar a Súmate havia trepitjat la seu de cap partit. ERC em va proposar anar a la llista de JxSí per TGNA i vaig acceptar anar l'últim. Crec que ho van fer perquè defensava la unitat d'acció indepe. No parlaria del junquerisme si no fos letal per a CAT. (ENFILLAL)
A l'inici d'aquesta minisèrie parlava de Forrest Gump: la vida és com una caixa de bombons en la qual xoquem els uns amb els altres. Hi ha vaticanistes “bones persones” com en Junqueras i hi analistes del junquerisme com un servidor, que no ho som tant.
Conec S.C. des dels 9 anys. No sé com s’ho va fer però als 13 ja el deixaven entrar a la biblioteca Central. Ho sap tot sobre Història i també sobre Junqueras. Va ser el seu preceptor, a més de rector de la UB. El seu diagnòstic sobre el mossèn: És el contrari del que presumeix.
Read 12 tweets
18 Dec 20
Divendres faves tendres … o potser no tant tendres (ENFILLAL)
Em sobren raons per a ser indepe: L'oncle patern va ser un dels comandans maquis que van ocupar la Vall d'Aran el mateix any q vaig néixer. Era extremeny i els seus homes li deien “el catalán”. Va ser fet presoner i camí de la presó varen executar-lo. Continuem buscant les restes
20 anys de vida professional percebent al meu clatell l'alè dels hereus espirituals dels seus executors, veient com controlaven tots els ressorts del poder -amb un clon d’en Bokassa I com a referent-, i emboscats darrere d’un règim, que han aconseguit fer passar per democràtic.
Read 20 tweets
15 Dec 20
Avui és dimarts i no sé vosaltres, però jo estic molt a prop de Bèlgica (ENFILLAL)
Aquí teniu el que varem emparaular. Prego em disculpeu si em cito sovint, atès que parlo d’experiències viscudes. Potser m'atreveixi a fer-les servir com a retrovisor, comparant-les amb realitats actuals força angoixants i que costen un munt de pair. Les conclusions son vostres.
Encara avui em veig com en Tom Hanks a Forrest Gump regirant una caixa de bombons després d'haver allotjat Elvis Presley i haver xerrat una estona amb el president dels EUA. Crec que en algun moment ho vaig passar força pitjor que en Forrest. Jo no podia arrencar a córrer.
Read 18 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!