1-Στα χαρτιά οι ΕΔ διαθέτουν 39 τέτοια αντιεροπορικά συστήματα. Στο Ναγκορνο Καραμπαχ οι Αρμένιοι διαθέτουν τα ίδια, πρέπει να είναι κ αναβαθμισμένα σε σχέση με τα δικά μας, απώλεσαν από drones τουλάχιστον 12 εντός 6 ημερών. "Στο σύστημα αυτό εντοπίζονται 2 καρδινάλιες αδυναμίες"
2- Η 1η καρδινάλια αδυναμία του σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα αεράμυνας έγκειται στην τεχνολογία ραντάρ του, το οποίο λόγω πολυπλοκότητας παρουσιάζει μια αργή αντίδραση: "Η λειτουργία ραντάρ του κορυφαία κατά το χρόνο, αλλά ελλειπής στο πεδίο μάχης μισό αιώνα αργότερα".
3-Η 2η καρδινάλια αδυναμία του, κοινή μάλιστα με κάποιες εκδόσεις των S-300 & BukM1-2 (εξαιρούνται TOR-M1&2), σύφωνα με τους ίδιους ειδικούς, είναι η αδυναμία εντόπισης ιπτάμενων στόχων με χαμηλές ταχύτητες (κάτω των 185χλμ/ώρα) ή εντόπιση αυτών αλλά σε πολύ κοντινές αποστάσεις.
4- Η μέγιστη εμβέλεια του OSA είναι θεωρητικά έως10χλμ, αλλά όσο χαμηλότερη είναι η ταχύτητα στόχου, τόσο μειώνεται αυτό το εύρος. Για στόχους που πετούν πιο αργά από 100 m/s, η εμβέλεια μειώνεται στο 60%, και αν αυτοί πετούν με πιο χαμηλές ταχύτητες, το εύρος μειωνεται δραματικά
5- Υπό αυτήν την έννοια, η τακτική για χρήση drone να πετάνε όσο πιο αργά γίνεται, σε υψόμετρα άνω ή περίπου στα 5 χλμ, προσεγγίζουν το στόχο σε απόσταση τουλάχιστον 6 χλμ χωρίς να γίνονται αντιληπτά. Η τακτική έχει χρησιμοποιηθεί στην Συρία, Λιβύη κ τώρα στο Ναγκόρνο Κάραμπαχ.
6- Οι ΕΔ γνωρίζουν ούτως ή άλλως αυτές τις αδυναμίες. Αρκεί αυτό από μόνο του? Τα τελευταία χρόνια οι αδυναμίες αυτές κ πρακτικά ορατές ως προς το αποτέλεσμα στα πεδία μαχών στην περιφέρεια. Η Αμυνα είναι μια τεχνολογία υπό συνεχή εξέλιξη - απαιτούνται συνεχείς επενδύσεις/δαπάνες
*με μέγιστη εμβέλεια έως 10χλμ η απόσταση που, θεωρητικά πάντα, θα μπορούσε να πλήξει εναν ιπτάμενο στόχο, αν αυτός πετά σε υψόμετρο κάτω των 6χλμ.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
1- Το ενεργειακό επιχειρηματικό αποτύπωμα της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζει να επεκτείνεται σημαντικά, σε ενεργειακά πεδία στο Ισραήλ, την Αίγυπτο και αλλού και φέρει το όνομα Energean.
2- Η ελληνική εταιρεία κατέχει κ εκμεταλλεύεται τα 🇮🇱 πεδία Karish κ Tanin. Η ροή στο Ισραήλ αναμένεται το 1ο τρίμηνο του 2021 και θα καλύψει την αναπτυσσόμενη εγχώρια ζήτηση καθώς και την προμήθεια γειτονικών χωρών.
3- Οι ανακαλύψεις φυσικού αερίου των πεδίων σχεδιάζονται να συνδεθούν με το πλοίο FPSO, θεωρείται σημαντικό περιφερειακό κομμάτι της υποδομής όπως αντικαθιστά υποθαλάσσιους αγωγούς υψηλού κόστους.