Draadje over iets wat me mateloos irriteert aan crisisdiensten, GGZ, etc. Iets wat ik eigenlijk niet vindt kunnen. Zijn jullie het hier mee eens? Input wordt gewaardeerd 💖(1/8)
Dat is de vraag "Wie in jouw omgeving kan je nu steunen/opvangen?" en om eerlijk te zijn is dat echt absoluut niet oke.

Het is NIET de taak van vrienden/familie om je op te vangen in tijden van crisis/momenten dat je niet veilig bent voor jezelf (2/8)
En toch is dit vaak de eerste stop. Wie kan mij ondersteunen? Het is niet normaal om aan te kloppen bij je beste vrienden met "hoi, ik wil dood en de crisisdienst zei dat ik steun moest zoeken in mijn omgeving, dus hier ben ik" (3/8)
En natuurlijk snap ik dat ze het ook niet zo bedoelen. Maar het punt is en blijft; het is niet de verantwoordelijkheid van je omgeving en de mensen die dicht bij je staan om te steunen op die manier (4/8)
Het is wel helemaal oke om hulp en steun te vragen zo af en toe, maar ik denk dat ik zeker niet de enige ben die het te vaak heeft meegemaakt dat een vriend(in) zei "dit is me te veel". En daarnaast wil je er gewoon niemand mee lastigvallen (5/8)
Persoonlijk zit ik al enorm vaak met de angst om te veel te zijn. Ik heb regelmatig nachten dat ik echt niet meer vooruit wil, dat ik mezelf helemaal kapot moet maken. Ik KAN niet iemand "in mijn omgeving" vragen om dan bij me te zijn. (6/8)
Dan leg ik mijn veiligheid in de handen van iemand die daar niet in is getraind/opgeleid EN het legt een onnodige druk op de band die je met die persoon hebt. Het is doodeng om iemand te vragen je te steunen op zo'n moment (7/8)
Al helemaal omdat je WEET dat dit zwaar en veel is. En dat is een verantwoordelijkheid die je niet zomaar op mensen kan gooien. En TOCH is het de eerste vraag die gesteld wordt. Dat is eigenlijk niet oke, in mijn mening (8/8)

Alright, dat moest er even uit :P

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Hannah

Hannah Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!