Ahir, al Ministro de Cultura: la insuficiència porta associada la ineficiència. El sector cultural és un dels més afectats per la pandèmia i si en situació de normalitat ja és un dels més oblidats, ara afronta una situació insostenible que necessita rigor, eficiència i celeritat.
El sector cultural pateix i necessita ajudes i qui té les competències en matèria de seguretat social i treball és l’Estat. Calia fixar les quotes dels autònoms en funció dels ingressos o haver permès flexibilitzar-les en funció de la facturació a partir d'un determinat mínim.
Com es poden pagar 350 euros al mes de quota sense facturar un mínim o haver de pagar l’IVA sense haver cobrat la factura? No es poden cobrar els impostos a l’activitat econòmica i, alhora, impedir que es pugui dur a terme l'activitat econòmica a causa de la pandèmia.
Espanya és l'únic Estat d'Europa que no ha concedit ajudes directes a professionals, a empreses o a entitats i només ha donat crèdits i facilitat avals, promovent l'endeutament. Cal deixar de penalitzar els emprenedors, perquè la cultura s'ha reinventat en temps de pandèmia.
Penso en l'esforç de l’actor Martí Peraferrer que ha convertit el menjador de casa seva en un teatre per no renunciar a la seva professió i poder treballar, exemple dels milers de persones que han emprès projectes culturals malgrat les circumstàncies i que han de poder subsistir.
El Senat ha aprovat una moció de Junts per a Catalunya en defensa del sector cultural, rebaixant l'IVA en els productes i les activitats culturals. Perquè ara que està tan de moda utilitzar el verb blindar, el que sí que cal és blindar la cultura com a servei bàsic essencial.
La cultura és un bé d'interès general, un element de creixement individual i col•lectiu i una font de generació d'ocupació i d'activitat econòmica. Cal una fiscalitat reduïda al consum dels seus béns i serveis. I així ho han entès tots els governs dels estats de la Unió Europea.
Quan Espanya anuncia mesures socials de suport als treballadors del sector cultural es refereix als professionals de la tauromàquia i ho anuncien amb una plaça de toros, per si no hagués quedat clar. Marca Espanya.
La cultura és un sector malmès pel virus dels que no creuen en ella i no se n'adonen que és el que ens queda quan ja no ens queda res. I res tindrà sentit si la cultura no és part de la vida del major nombre de persones possibles.
Apostin per la cultura de veritat i veuran com tots hi sortim guanyant.

La intervenció sencera al meu canal de Youtube. 👇🏽

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Laura Borràs 🎗

Laura Borràs 🎗 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @LauraBorras

19 Nov
Ahir el PP va donar la raó a @JuntsXCat dient que la imatge d'Espanya ha patit un gran deteriorament. Fent-ho,solemnitzen una evidència. Però han fet curt perquè la imatge d'Espanya no s'ha deteriorat els darrers mesos, atès que fa anys que cau en picat i ho fa per mèrits propis.
És tan gran la magnitud dels estralls que faria falta molt més que un pla integral per restablir la reputació d'España: submarins que no suren, satèl·lits que es perden, emèrits que fugen… La veritat és que dia sí dia també tenen motius per preocupar-se.
Quin bon nom deuen voler restablir? El d'un Estat amb presos polítics i amb ridículs acumulats davant la justícia europea, el que reiteradament obvia les Nacions Unides o Amnistia Internacional quan demanen la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart?
Read 4 tweets
18 Nov
Des de @JuntsXCat vam presentar l’esmena a la totalitat a uns pressupostos insuficients per Catalunya però un cop va decaure; hem continuat treballant i hem presentat més de 350 esmenes a l’articulat centrades a paliar els efectes de la pandèmia sense oblidar el dèficit històric.
Hem buscat partides que poden ser redirigides a altres necessitats.Per exemple: els fons per al @IRLlull sortirien del Cervantes.Les activitats d’interès social d’ @auditoribcn i altres institucions amb els recursos de la Secretaria d’Assumptes Exteriors per Iberoamèrica i Carib.
El deute històric dels @mossos d’Esquadra podria sortir de la DG de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional. El Saló del Còmic i la rehabilitació de la fàbrica Caci de Badalona es podrien finançar amb els diners destinats al Reina Sofia.
Read 7 tweets
7 Nov
Ahir un Secretari General de cultura de l’actual Regne Progressista Republicà d’Espanya va increpar-me perquè a la comissió d’(in)cultura vaig recriminar que la inversió en cultura és d’un 0,3% del pressupost vs. 40% defensa mentre són el 2,4 i el 2,2 del PIB esp. respectivament.
La cultura és un dels sector més afectats per la crisi de la COVID i a la vegada un dels mes negligits pel Miinisteri.
Intervenció sencera a la comissió de Cultura:
I rèplica:
A pesar que la cultura suposa el 2,4% del PIB espanyol, l’Estat només li dedica un 0,3% del pressupost. Contrasta amb els diners destinats a Defensa, que representa un PIB del 2,2% i rep en els PGE un 40% del total, cosa que suposa un augment del 4,6% respecte l’exercici anterior
Read 9 tweets
5 Nov
Des de @JuntsXCat hem presentat una esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) perquè volem posar de manifest totes les insuficiències per Catalunya que presenta el projecte de pressupostos que s’ha presentat.

#PGE2020
Presentem, doncs, l’esmena a la totalitat perquè NO són uns pressupostos bons per Catalunya. Són insuficients i, una vegada més, i ja hem perdut el compte, giren l'esquena als catalans.

#PGE2020
@JuntsXCat
Seria irresponsable per part nostra donar un sí acrític a aquests pressupostos.

És inadmissible que en temps de pandèmia els PGE no incloguin partides especifiques i, per contra, s'apugin les quotes als autònoms.

#PGE2020
@JuntsXCat
Read 11 tweets
13 Aug
Celebro que hayáis comprendido lo que es. Lo triste es que haya sido cuando la sufrís. Os lo dije en la comisión del estatuto del Diputado, Pablo, esa en la que tú no estabas, estaba @TxemaGuijarro , y mientras yo me explicaba tú ya anunciabas el sentido de vuestro voto: un SÍ.
Un Sí absolutamente acrítico y vergonzoso desde un punto de vista democrático porque ni me escuchabas, ni me concedías el beneficio de la duda. Algo que debiera ser tan fundamental como la presunción de inocencia, que en España he comprobado que es presunción de culpabilidad.
Dije que se trataba de lawfare y lo repetí en rueda de prensa disponible en 🎥 porque quería unas luces y taquígrafos que me negaron ‘para preservar mi honorabilidad’, aunque precisamente para ello quería yo total transparencia, porque lo que estaba en juego era mi honorabilidad.
Read 7 tweets
13 Feb
Avui he comunicat al Tribunal Suprem que demà no aniré a declarar. Fer-ho implicaria validar totes les irregularitats que fa més d’un any que estic denunciant en una causa que ha vulnerat els meus drets des del primer dia. [Obro fil 👇🏽]
Cal recordar que aquesta causa no hauria existit mai si jo no fos ‘una conocida independentista’. He defensat i defensaré sempre la meva gestió al capdavant de la ILC. I en particular estic molt orgullosa de la feina feta amb els contractes que són objecte de la investigació.
Es va fer una feina capdavantera i molt ben valorada pels seus usuaris i que, objectivament, van estalviar diners a la ILC. En tot aquest temps ni jutges ni fiscals s’han molestat en comprovar la qualitat i la veracitat d’aquesta feina.
Read 5 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!