Zbog cega je lose i pogresno predstavljati Krusik i Jovanjicu u fazonu "Vucic je Stefanovica udario aferom oko oruzja, a ovaj se branio hapsenjem i otkrivanjem plantaze marihuane". 👇

Sledi kratak niz koji ide kontra ovom tviter narativu.
Prvo, nema nijednog dokaza da Vucic stoji iza otkrivanja muljanja u Krusiku, niti Stefanovic iza hapsenja u Jovanjici. Ne deluje ni kao realistican scenario da Stefanovic ima toliko moci i autoriteta da udari na plantazu marihuane koju su stitile BIA, VOA, politicari.
U najboljem slucaju, Stefanovic je mogao da se vise umesa u pokusaju da zaustavi hapsenje Koluvije, ali da je on nalozio hapsenje - tesko.
Cesto se bitnim dogadjajima dodaje politicka pozadina koje nema ili ako je ima prenaglasava se uticaj politike. Retko ko veruje da se stvari mogu desiti a da nije nalozeno s vrha i da pojedinac ne moze da izazove velike potrese.

Ovo stanoviste ponistava ulogu tih hrabrih ljudi.
Dodavanjem Vucica u Krusik se sputava zrtva koju je Aleksandar Obradovic dao da saznamo za taj slucaj. Ostao bez posla i hapsen.

Dodavanjem Stefanovica u Jovanjicu se nipodastava rad hrabrih policajaca koju su uhapsili Koluviju i zato doziveli medijsku hajku i maltretiranje.
Nama se takodje desi da kada nesto veliko objavimo na @KRIKrs da krenu da se pletu teorije o tome ko nam od politicara sta dao i zbog cega - a u stvari, cesto smo sami iskopali te podatke ili ih dobili od pravih uzbunjivaca. Primer: Mali i 24 stana. Sami smo dosli do cele price.
Naravno, nije iskljucivo da u novinarstvu informacije stignu i iz vrha politike, ako je bitno otkrice i to je ok - ali novinar uvek mora da kontrolise pricu, odnosno kako ce ona izgledati i kada ce biti objavljena. Time se oduzima mogucnost da izvor ima kontrolu nad pricom.
Malo sam skrenuo u novinarstvo. Da se vratim na Krusik i Jovanjicu.

U takvim slucajevima najbolja vodilja je drzati se onoga sto u tom trenutku sigurno znamo i ne dodavati previse teorija jer njima se uloga hrabrih pojedinaca spusta na nivo da su alat Vucica ili Stefanovica.
Iz iskustva znam da stvari funkcionisu i ovako: nakon sto hrabri ljudi urade svoje i dogadjaji se dese,a oni najebu, tek tad se pojave politicari, pocnu da uzimaju zasluge i dodaju sebe u te dogadjaje iako nisu imali veze s njima. Te price zavrse na tviteru (moderna carsija).
Politicar koji jeste odigrao bitnu ulogu nakon hapsenja Koluvije je opozicionar @MiikiAleksic. Informacije koje je izneo u javnost, kao i pisanje medija o slucaju, doveli su do toga da se dogodi drugo hapsenje u slucaju - pripadnika policije, BIA i poternica za agentom VOA.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Stevan Dojcinovic

Stevan Dojcinovic Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!