Jonas Profile picture
13 Jan, 11 tweets, 7 min read
💡Ook bij ons (@HLN_BE, @DeMorgen, @VTMNIEUWS) wordt er de laatste dagen bericht over het groot aantal @WhatsApp gebruikers dat de overstap maakt naar @signalapp. Wat Signal juist is (kort) en hoe je die transitie vlot kan later verlopen, vind je hieronder in dit draadje ↓
@signalapp is een communicatietool als Messenger, WhatsApp, Telegram …met absolute focus op privacy. De tool komt voor en wordt gefinancierd door de (501c3 nonprofit) Signal Foundation (signalfoundation.org).
Dat betekent zoveel als; Signal kan geen winst maken. Het heeft geen connecties met een (grote) technologiegigant en kan daarbij ook niet worden ‘overgekocht’. Het heeft voor de non-profit dus geen zin om data van gebruikers te verzamelen, want ze zijn er simpelweg niets mee.
‘Wacht - nóg een berichtenapp?!’ Klopt! Maar Signal is niet zomaar eentje in de rij. Het is dé tool die onze communicatie in te toekomst mee zal vormgeven. Bovendien zou je ervan versteld staan (mede door de berichtgeving) hoeveel van je contacten al op het platform actief zijn.
‘Privacy, het kan me gestolen worden’. Je volste recht - uiteraard. Maar je begrijpt dat je al deze data (zie foto) gratuit doorgeeft aan een gigant die als enige doel heeft er munt uit te slaan?
‘Mijn groepgesprekken bevinden zich al sinds jaar en dag op WhatsApp’. Daar heeft Signal wat op gevonden. Wil je de foto’s en gespreksgeschiedenis behouden? Dan kan je bij WhatsApp gemakkelijk een kopietje aanvragen: faq.whatsapp.com/general/accoun…
‘Ik vind het zo ontzettend gemakkelijk dat ik WhatsApp op mijn computer kan gebruiken.’ Goed nieuws, want dat kan je met Signal ook. Meer zelf, er is ook een iPad applicatie! Ga op je toestel naar keuze naar Signal.org/install en je komt automatisch op de downloadpagina.
‘Ik gebruik al Telegram.’ Mooi! Dat wil zeggen dat je bijdraagt aan een toekomst waarbij we vrij met elkaar kunnen praten. En toch; want het platform is niet volledig open source, en enkel ‘secret-chat’ berichten zijn echt volledig end-to-end encrypted.
‘Hoe maak ik duidelijk dat ik WhatsApp achterweg ga laten?’ Laat vooral WhatsApp zelf het harde werk doen. Installeer WA Business en stel een ‘away’ bericht in. Zo krijgt ieder contact die je contacteert een automatisch bericht (1/2).
(2/2) Wil je het extra duidelijk? Dan kan je je WhatsApp status een soortgelijke boodschap meegeven, en je profielfoto aanpassen. @signalapp stelde daarnet deze template beschikbaar. Hieronder kan je alvast de Nederlandstalige versie downloaden.
Wil je toch graag nog wat meer lezen over Signal, en waarom het de communicatie van de toekomst mee vormgeeft? In dit artikel die ik schreef voor @TandemTechBE ga ik er nog net iets dieper op in: tandemtech.be/signal-is-de-t…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Jonas

Jonas Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!