Αναλύσαμε στο πρώτο μέρος γιατί η F110 δεν είναι κ τόσο Αμερικανική πρόταση με όρους πραγματικότητας. Γιατί είναι μικρό το όφελος σε σχέση με την πρόταση για mmsc.
Εντελώς επιδερμικά, για λόγους χρηστικότητας του μέσου, αφού τα τεράστια οφέλη (1)
των Αμερικανών στο να υποστηρίζουν ένα στόλο με 4 mmsc, 4 Αμερικανοποιημένες MEKO, κ 2 πλοία ενδιάμεσης δεν αναφέρθηκαν σε σχέση με την λύση F110.
Η ανάλυση συνεχίζεται με το ποσό αμερικανική πρόταση είναι οι F110 με όρους καφενείου
Μικρό χωριό λίγα σπίτια λένε κ η παρέα (2)
είναι μικρή. Επειδή λοιπόν η παρέα είναι μικρή στο μέσον (καφενείο) εδώ κ ένα μήνα συζητούσαμε μεταξύ μας στο προσωπικό αλλά κ σε θρεντς τύπου "κάτι ξέρω"
Εδώ κ ένα μήνα ξέραμε δηλαδή την πρόταση ONEX για τις F110.
Όταν φίλος για πρώτη φορά μου είπε ότι η ONEX θα προωθησει (3)
τις F110 σαν "εθνικό πλοίο" κόντεψα να πέσω κάτω από τα γέλια. Μου το είπαν 4-5 ακόμα κ το πίστεψα, παρόλα αυτά όταν έγραψε η real περί κλάσης "Κωνσταντινούπολη" πάλι μου φύγαν καφέδες. Γιατί οι μοντι παιθονς είναι μοντι παιθονς όσες φορές κ να τους δεις (4)
Όταν έσκασε στο τουιτερ τζι αρ αυτή η φήμη, ήταν η εποχή της ζάλαδας. Που το πρόβλημα του συστήματος πρόωσης των Mmsc οδήγησε τους λοκχινταιους σε ανάγκη ανασυγκρότησης.
Μετά από λίγο καιρό η φήμη ήταν ότι το σχέδιο F110/onex σκαλώνει στην αντίδραση των Αμερικανών. (5)
Και είναι λογικό λαμβάνουμενου υπόψιν την τεράστιας διαφορά σε έργο κ οικονομικό αντικείμενο για τους Αμερικανούς μεταξύ των δύο προτάσεων (mmsc/f110)
Λογικό επίσης είναι ότι περισσότερο βολεύει την onex η υπόθεση F110 σε με τους Αμερικανούς.
Είτε F110 είτε mmsc το ίδιο έργο(6)
θα εκτελέσει η onex. Με το πρώτο μάλιστα για τις F110 μάλλον να είναι κ μεγαλύτερο αφού τα πλοία είναι κ μεγαλύτερα κ ακριβότερα από τις Mmsc.
Τώρα πως κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις των Αμερικανών (αν κάμφθηκαν) σύμφωνα με το ρεπορτάζ της real δεν ξέρω.
Λογικά θα χρειαζόταν (7)
κάποιος άνθρωπος με καλές σχέσεις τόσο με την onex όσο και με την πρεσβεία (γουινκ, γουινκ). Τώρα αν βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος δεν ξέρω (γκουχ γκουχ. Ρωτήστε τον Μπίλη τον Νέδο) (8)
Το θέμα είναι ότι εντέλει λιγότερο μοιάζει με Αμερικανικό πλαν μπι έκτακτου ανάγκης η υπόθεση F110.
Περισσότερο μοιάζει με πλαν μπι έκτακτου ανάγκης της ονεξ.
Η Αμερικανοί τις Mmsc στηρίζουν. Είναι η μοναδική πρόταση αμερικανική αυτή την στιγμή κ δεν προβλέπεται (9)
να έρχεται κ άλλη.
Πώς θα μπορούσε ταυτόχρονα να γίνει το αμερικανικό ρεσάλτο στήριξης από τις Mmsc στις F110 (αν οι πρώτες κάποια στιγμή αποκλείονταν) είναι ασαφές (10)
Οπότε συνιστώ μικρό καλάθι για τις F110. Το πλοίο είναι εξαιρετικό αλλά δεν έχει έρθει ακόμα, 5+ μήνες μετά την έναρξη της νέας διαδικασίας
Περισσότερο φαίνεται να βολεύουν την onex που βρήκε νονό καλό κ τις έβγαλε "Κωνσταντινούπολη“(γουινκ γουινκ 2) παρά τους Αμερικανούς(11)
Βολεύει κ το ΠΝ βέβαια που θα προσεθέτε στις υποψηφιότητες ένα εξαιρετικό πλοίο.
Αλλά τι να το κάνεις. Πρώτα θα πρέπει να ξεφορτωθεί το ΠΝ τις mmsc
Να φύγει ο από κάτω από το σαλονάκι. Αν ήταν θα τον είχαν διώξει ήδη ( end)
Είχαμε γράψει θρέντ για τα F35 στο παρελθόν. Ποιες πρέπει να είναι οι στοχεύεις μας σε σχέση με αεροπλάνα αυτά.
Σήμερα ο κύριος Ντένης θέτει το θέμα των σλοτς παραγωγής. Δηλαδή το θέμα ότι και να τα παραγγείλεις οι θέσεις παραγωγής θα είναι ήδη δεσμευμένες κ θα πρέπει να (1)
1) Το επιχείρημα είναι σωστό. Δεν ισχύει μόνο για εμάς όμως. Ισχύει κ για την Τουρκία 2) Ακόμα κ αν η Τουρκία μετέβαλε αιφνιδιαστικά την στάση της σε σχέση με τους S400 (ή οι ΗΠΑ) η επάνοδος στο πρόγραμμα δεν θα είναι άμεση κ ολική.Πρώτον γιατί(2)
προϋποθέτουν ένα πλήθος νομικών διαδικασιών. Και δεύτερον γιατί τα μόνα διαθέσιμα αφ για αυτήν θα ήταν αυτά του αρχικού batch που έχει ήδη πληρώσει.
Οπότε σε σχέση με το αρχικό μας θρεντ συμπληρώνουμε(3)
Με ρώτησε ο φίλος @Sarouman21 τί συμβαίνει με F110 ("Κωνσταντινούπολη" που το θεωρώ όχι μόνο φαιδρό αλλά κ επικίνδυνο), onex, κλπ
Έχουμε πει ότι η F110 είναι ένα εξαιρετικό πλοίο που θα αναλύσουμε στο μέλλον
Το αν η F110 είναι αμερικανική πρόταση μπορεί να αναλυθεί από τώρα (1)
Είναι η F110 αμ/κή πρόταση? (σε επίπεδο πραγματικότητας)
Σε σύγκριση με όλες τις ανταγωνιστικές σχεδιάσεις εξαιρουμένων των Γάλλων, τα κυριότερα αμ/κά συστήματα που ενσωματώνουν οι F110 επιπρόσθετα του ανταγωνισμού είναι το ραντάρ AN/SPY-7 και το cms Scomba(υπό αιρέσεις) (1)
Το πρώτο είναι σαφές ότι πρόκειται για μια cut off έκδοση του ραντάρ που ανταγωνίστηκε ανεπιτυχώς το SPY-6 για τον εξοπλισμό των AB Flight III. Ένα radar δηλαδή αντίστοιχο των Ffgx class (2)
Το μακρινό 2007 έγραφα σαν μέλος στο defencenet forum. Παρόλο που το forum έφερε το όνομα του site διατηρούσε μια σχετική αυτονομία.
Το φαινόμενο defencenet σάρωνε τότε. Άγνωστο πως ένας άγνωστος στους πολλούς αφού βρέθηκε εκπρόσωπος στο Υπεθα, απομακρύνθηκε ταχέως (1)
βρέθηκε εκ των υστέρων εκδότης ενός εκ των δύο ιστορικότερων εντύπων του χώρου.
Το φαινόμενο defencenet κ δυστυχώς παρά τις ισχυρές αντιστάσεις, κυριάρχησε.
Ήταν οι εποχές που τα πολιτικά κριτήρια προέκριναν την ρωσική λύση (2)
Ο Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη θα άλλαζε τις γεωπολιτικές ισορροπίες. Το ξανθό γένος είχε πάρει το μέρος μας. Το αεροπλανοφόρο Κουζνετσωφ κατέβαινε στο Αιγαίο για να τρίξει τα δόντια των εχθρών του γένους. (3)
Μου ζητήθηκε να σχολιάσω την Ολλανδική πρόταση, ή τέλος πάντων την λογική της Ολλανδικής πρότασης όπου με συγκεκριμένο προϋπολογισμό αποκτάμε παραπάνω των 4 νέων πλοίων
Οπότε τα σχόλια μου
1) Τα νέα πλοία είναι το σημαντικό. Η πρώτη προτεραιότητα. (2)
2) Η λεγόμενη ενδιάμεση λύση είναι απείρως μικρότερης σημασίας. Μεταχειρισμένα πλοία θα μείνουν περί της δεκαετίας στον Στόλο. Ανάλογα με τον τύπο τους θα ενισχύσουν αναλόγως τις ικανότητες του. Ευθέως όμως ανάλογα θα δοκιμάσουν κ τις δυνατότητες υποστήριξης, επάνδρωσης των (3)
πλοίων. Το ίδιο κ τα ετήσια κόστη του στόλου.
3) Ιστορικά το ΠΝ είναι αποθήκη μεταχειρισμένα πλοίων. Από την λήξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου έως κ σήμερα το ΠΝ έχει αποκτήσει 6 νεότευκτα πλοία κατηγορίας φρεγάτας. Σε 76 χρόνια τα "Έλλη", "Λήμνος" κ τα 4 κλάσης "Υδρα" (4)
Μετά από 30 χρόνια είπαμε να ενισχύσουμε το στόλο μας.
Τρέχουν από Σεπτέμβρη του 19 οι διαδικασίες. 17 μήνες.
Ήρθαν μετά από 1,5 χρόνο Γάλλοι κ Αμερικανοί με τα από κάτω αυτή την βδομάδα (1)
1,5 χρόνο μετά με baseline διαμορφώσεις ακατάλληλες για το ΠΝ κ την Πατρίδα.
Αγοράζουμε νέα πλοία μετά από 30 χρόνια κ αντί να έχουμε γιορτή, έχουμε κουσούμες κ δυσοσμία
Αντί να έχουν έρθει οι πάντες ανοικτά, με τα πλοία τους, με εμπορική προώθηση, ανοικτές παρουσιάσεις (2)
κ να γουστάρουμε, έχουμε τα δύο πολιτικά προτιμώμενα 1,5 χρόνο να μας πιπιλάνε το μυαλό. Οι άλλοι άφαντοι ή ημιάφαντοι. Θα παίξουν κ σε λούπα αραιά κ που Ολλανδοί, Άγγλοι, Γερμανοί, για τις προτάσεις των οποίων έχουμε μερικη έως ελάχιστη ιδέα κ πάπαλα(3)
Η έννοια της προδιαγραφής σε τυποποιημένα προϊόντα έχει το νοήμα της ακριβούς περιγραφής των χαρακτηριστικών/επιδόσεων.
Σε μη τυποποιημένα προϊόντα όπως πχ αυτοκίνητα ή πλοία έχουν την έννοια του κάτω ορίου χαρακτηριστικών/επιδόσεων (1)
Στην περίπτωση των νέων πλοίων που αναζητούμε για τον Στόλο μας λοιπόν.
Μετά από παρέλευση 5μηνου από την έναρξη της διαδικασίας. Αμερικανοί κ Γάλλοι ήρθαν αυτή την εβδομάδα με τις προτάσεις τους.
Αυτές απεικονίζονται από κάτω (2)
Όπως είναι σαφές κ από τις εικόνες κ από τις παρουσιάσεις κ από τις πληροφορίες οι 2 διεκδικητές προσήλθαν στην διαδικασία με βασικές (baseline) διαμορφώσεις.
Οι οποίες θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης εάν το ΠΝ απαιτεί επιπλέον προσθήκες εξοπλισμού ή (3)