۲- گرچه بعضی همکارانش در دانشگاههای درجه یک درس خوندن و افکار لیبرال دارند و میدونند کاری که میکنند به سانسور کمک میکنه اما احساس میکنند کاری ازشون برنمیاد!
۳- در حالی که محتوای شبکههای اجتماعی چینی به شدت نظارت میشه و محتوای حساسیت برانگیز بلافاصله حذف میشه، هوای «اینفلوئنسرها» رو دارند. بعضی از کانالهای مربوط به شاخهای خیلی پرطرفدار و رسانههای دولتی در لیست سفید (بدون سانسور) هستند. البته که «در مدار» هستند.
۴- اداره فضای مجازی چین، دستورالعملهای تعدیل محتوا رو به شرکتها میده. گاهی اوقات تا ۱۰۰ دستورالعمل در روز.
در متن مثالهایی از عملکرد جعبه ابزار سانسور حکومت چین هست اما یکی شاید برای همه ما مهمتر باشه: داستان سانسور دکتر Li Wenliang که اولین هشدارهای #کرونا رو داد.
۵- پارسال این موقعها شبکههای اجتماعی چینی به شدت در حذف اطلاعات مربوط به کرونا فعال بودند.
در پایان این مقاله، گفته میشه اگر پلتفرمهای چینی میتونستند جلوی سانسور دولتی بایستند و هشدارهای دکتر Li Wenliang رو حفظ میکردند شاید میلیونها زندگی نجات پیدا کرده بودند.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
۲- این ویژگی شخصیه ک روش و منش گاندی و ماندلا و لوترکینگ رو بیشتر میپسندم و خواهش میکنم مثل اون دوستی که لینک از آروان فرستاده بود که حتی نکردی سایتشون رو نگاه کنی، نرید لینک از تحریمهای افریقای جنوبی یا زندگی اینها بفرستید که اینو چی میگی؟ در این حد اعتبار به من بدید لطفاً
۳- قبلاً هم گفتم مسئولیت اجتماعی ما سه ضلع داره: آگاهی بخشی، اعتراض و اقدام
اگر نمیتونید اقدام کنید، اعتراض کنید. اگر نمیتونید اعتراض کنید، با حرفزدن به افزایش آگاهی عمومی کمک کنید که خودش میتونه باعث اعتراض یا اقدام بشه.
من حامد هستم. این رشته توییت طولانی، درباره یکی از مهمترین چیزهایی است که آینده ما به آن گره خورده: اینترنت
خوندنش به شما دیدگاه تازهای از اتفاقات ایران میده. در ۱۴۰۰ یک چیز مهم باشه بخونید اینه. لطفاً #ریتویت کنید و با من همراه باشین.
۱- قبل از شروع، نکات مهم:
- این، داستان تلاشهای من برای آگاهسازی درباره اینترنت ملی (اصطلاح غلط اما رایج) و موارد مرتبط فاواست.
- هر توییت، خودش ممکنه ارجاع به یک توییتهای کوتاه یا طولانی دیگه باشه، اونها رو هم بخونید.
- چه موافق و چه مخالف من یا روشم هستید تا انتها بخونید.
۲- آبان ۹۸ اینترنت ایران قطع شد.
در مصر، اتیوپی، کشمیر، میانمار، بلاروس و دیگر کشورها هم قطع اینترنت انجام شده. برای دنیا مهم نیست!
ما تنهاییم و ایلان ماسک، روزهای قطع اینترنت برامون از ماهواره اینترنت نمیفرسته. مهمه کنار هم باشیم و این واقعیت رو بدونیم
اخیراً پیگیر موضوعی بودم که نیاز به استعلام داشت. چون پاسخ استعلام از روابط عمومی فقط به بنده داده شده، لازم میدونم شفافش کنم. همچنان نظرم درباره توقف موقت انتشار «اسناد عمومی» سر جاشه (توییت آخر رشتو) ولی با سرنخهای و اسامی که دادم هر کسی میتونه ماجرا رو پیگیری کنه.
سوالات درباره «مجوز افتا» شرکت ابرآروان بودند:
سوال ۱- اولین اشاره به دریافت مجوز افتا در این پست وبلاگ در سال ۱۳۹۷ است. آیا پیش از این هم مجوز افتا دریافت شده است؟ در صورتی که پاسخ مثبت است ممنون میشوم اگر مستندات آن را به صورت عمومی منتشر بفرمایید. arvancloud.com/blog/%D8%A7%D8…
سوال ۲- آخرین باری که مجوز افتا مربوط به شرکت آروان را مشاهده کردم در این لینک است. شماره پروانه ITO-NAMA-OI-0012 میباشد. اما در جدیدترین لیست شرکتهای دارای مجوز افتا نام آروان نیست. آیا آروان بعد از مجوز ITO-NAMA-OI-0012 که تا ۱۰ مرداد ۹۹ اعتبار داشته مجوز دیگری دریافت کرده؟
🧵دکتر رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی «نسخه wechat #چین رو که میتونیم بخریم ... داخلیها نمیان سرمایهگذاری کنند، ما بریم خارجیها رو بیاریم. MTN رو آوردیم. این موضوع [#پیام_رسان] که حساستر از اصل ارتباطات نیست ... میتونست توسط خارجی بیاد نصب بشه، همه هم احساس آزادی کنن»
سال گذشته پیشنویسی از سند همکاری ایران و چین منتشر شد که در بخش فناوری اطلاعات به خدمات اساسی مثل موتورجستجو و پیامرسان اشاره شده بود.
بعد از امضای سند همکاری به جز گزاره برگ چیزی منتشر نشد. متن پیشنویس هم مشخص نبود آیا در نسخه امضا شده بوده یا خیر؟
تا اینکه نبویان (نماینده مجلس) ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ گفت: «متأسفانه ما حاکمیتی بر فضای مجازی، موتورهای جستجوگر، پیامرسانهای اجتماعی و پست الکترونیک نداریم ... و برای ما بسیار حائز اهمیت است که با همکاری با چینیها بتوانیم بر فضای مجازی خود حاکمیت داشته باشیم» mehrnews.com/xV3qx
دو سال پیش چالش «۱۰ سال» اومد که برای انتشار عکس حال و ۱۰ سال قبل در کنار هم (خوراک یادگیری الگوریتمها)
همون موقع توحید #10YearsCodeChallenge رو پیشنهاد کرد برای انتشار کدهای ۱۰ سال پیش. لبیک گفتم 😅
این بازی ۳ مرحله داشت و مرحله سومش با تفنگ دولول بود!
اون موقعی که اینو نوشتم کامپیوتر نداشتم. اگر دوست داشتین شما هم کدهای ۱۰ سال قبل خودتون (یا قدیمیترین کدی که نوشتین و بهش دسترسی دارین) رو به همراه داستان پشتش روی گیتهاب منتشر کنید. یادمه فقط بهروز @bkhezry این کار رو کرد.
🚨 یک زحمتی بکشید همین الان برید به آدرس takeout.google.com و هر چی اطلاعات روی گوگل دارید رو بکاپ بگیرید.
من جایی نمیرم همینجا منتظر میشم تا شما این کار رو انجام بدی. برو عزیز من! برو منو نگاه نکن. این توییت رو هم #ریتوییت کن و قبل اینکه دسترسیت بسته بشه برو بکاپ بگیر!
برای دوستانی که میپرسین جریان چیه؟
ممکنه دسترسی به اطلاعاتتون روی گوگل رو از دست بدین. فعلاً جزئیات مهم نیست. فقط اطلاعرسانی کنید و بکاپ بگیرید.
برای دوستانی که میگن چطوری اعتراض کنیم؟
اعتراض تا شکل بگیره و به نتیجه برسه طول میکشه. فعلاً روی اطلاعرسانی و بکاپ تمرکز کنید.
دوستانی که بکاپ رو از takeout.google.com گرفتند ولی بهشون گفته طول میکشه: نگران نباشید! زود لینک دانلود براتون ایمیل میشه.
⚠️ بسیار مهم: پسوردهایی که روی کروم ذخیره کردین با takeout بکاپ گرفته نمیشه! به صورت مستقل به این آدرس برین passwords.google.com