El 18 de Setembre del 1992 sota, el govern Pujolista era creada la unitat ABM (Àrea Brigada Mòvil), més coneguda com la BRIMO.
Fem un petit repàs de la seva repressiva història.
Obrim fil 👇👇👇
La seva funció seria a partir del 2002, el manteniment i control per la força, dels carrers durant les protestes populars a Cataluya. Substituirien a les UIP de la policia Espanyola.
Les seves contundents accions violentes, han estat sempre plenes de polèmiques. Repassem unes quantes dels últims anys.
➡️ 2002 Una de les primeres accions repressives fou la presa militarment del poble de Torà, Es van denunciar tortures a tres joves detinguts del poble.
➡️ 2005 Una vaga dels miners de Súria acaba amb una càrrega amb 5 ferits greus. L' acció va escandalitzar a tota la comarca.
➡️ 2007 La detenció sense cap fonament de la Núria Pórtulas, (Sarrià de Ter). Tots els actes de suport van ser durament reprimits per part dels agents de la BRIMO.
➡️ 2007 El cas del Kubotan, durant una manifestació del Moviment Okupa, agents de la BRIMO, van utilitzar un punchó anomenat Kubotan, no reglamentari. Un manifestant es va defensar de l'agressió deixant un mosso al terra i exhibint l'arma.
➡️ 2007 El mes d' Abril celebrant la fira de Balaguer un acte de suport a l'activista Josep Pàmies sindicalista pagès, va acabar amb 8 ferits greus per part de la BRIMO.
➡️ 2009 Les protestes del Pla Bolonia a les universitats, la BRIMO va fer del seves durant una manifestació per Barcelona. El resultat final 57 ferides i dos mossos comdemnats per agressió.
➡️ 2011 15-M l'Akelarre de la BRIMO, tothom recorda aquell 27 de Maig per les violentes càrregues per tal de desallotjar la Plaça Catalunya, amb més de cent ferits. @HiginiaRoig va denunciar el subinspector de l'operatiu, que va ser comdemnat.
➡️ 2012 Durant les protestes per la vaga general, Esther Quintana, va perdre un ull per l'impacte d'una bala de goma. Aquell mateix dia un menor de 13 anys era colpejat al cap per agents de la BRIMO a les protestes de Tarragona.
➡️ 2014 El 26 de Maig l'intent de desallotjament de Can Vies, prenent tot el barri de Sants. Provocant dures càrregues, van arribar a la llibreria La Ciutat Invisible i al semanari La Directa, forçant la persiana i trencant els vidres.
➡️ 2014 "L' Era dels desnonaments": Aquest últims anys la BRIMO, s'ha convertit en el braç executor de nombrosos desnonaments de famílies de Catalunya. Un veritable i terrorífica força bruta al carrer, dels fons voltor.
➡️ 2017-2019 Miquel Buch conseller d'Interior actual, ha aconseguit una BRIMO totalment descontrolada, una veritable "tribu urbana" de la repressió. Aquests anys les seves actuacions han estat nombroses i amb un important salt qualitatiu en violència.
Les càrregues contra actes antifeixistes a Terrassa, Barcelona o Girona, van deixar desenes de ferits. Repressió a l'acte de protesta a JUSAPOL. O la continua repressió a l'independentisme combatiu.
"Catalunya té un problema: la Brimo" David Fernàndez 12/12/2012
2020-2021.
Sense comentaris...

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Guifos #MemòriaHistòrica

Guifos #MemòriaHistòrica Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @guifos75

20 Feb
#Taldiacomavui de 1970 es produí una brutal repressió per part de la policia armada, dins la filatura Laver Schappe de Terrassa.

Aquesta fàbrica amb 150 treballadores, protestava contra la nova norma on cada treballador portaria de 5-6 màquines en comptes de 4.

Fil 👇👇 Image
Durant el mes de febrer es produïren diferents aturades de producció, reclamant el pagament de primes i hores extres, així com l'ampliació de les dutxes i els vestuaris.

Aquestes protestes van finalitzar amb 8 acomiadats. Image
La direcció de l'empresa es negà a negociar, fet que portà als treballadors del torn de nit, a declarar-se en vaga i realitzant una ocupació de la fàbrica.

Durant tot el dia 20, familiars dels treballadors/es i obrers d’altres empreses es van concentrar davant la fàbrica. ImageImageImage
Read 12 tweets
23 Sep 19
Les 9 persones detingudes el 23S, han obert els ulls a molta gent. Veient com les forces de represores de l'estat, poden arribar a manipular, crear i mediatitzar veritables muntatges policials.
Hem fet una llista dels més coneguts al Principat.
Obrim fil👇👇👇
👉1978 Cas Escala, durant una manifestació de la CNT, un grup d'infiltrats va llançar còctels molotov a la sala Scala, van morir 4 treballadors. Un dia més tard eren detinguts i empresonats 5 militants de la Cnt.
👉1988 Núria Cadenes, fundadora de Maulets, va ser acusada de pertinença a Terra Lliure, sense proves sòlides i condemnada a una pena de sis anys de presó. El 1992 va fer una apel.lació sent absolta per falta de proves.
Read 10 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!