Λοιπόν θρεντάκι για τη δασκάλα του παιδιού (Β' δημοτικού) και ένα "πείραμα" που κάνει στην τάξη. Όταν ξεκινά το μάθημα ζητά από κάθε παιδί να πει τα νέα του.
Στην αρχή ήταν λίγο περίεργο. Πολλά παιδιά δεν ήξεραν τι να πουν, κάποια δεν μιλούσαν καθόλου και κάποια άλλα μιλούσαν πολύ. Συχνά το ένα μιλούσε πάνω στο άλλο και γινόταν χαβρα.
Αυτή η πρακτική γίνεται κάθε μέρα και βασικά τρώει σχεδόν ολόκληρη την πρώτη ώρα. Φυσικά δεν συμφωνούν όλοι. Κάποιοι γονείς απορούν με την πρακτική, ενώ κάποιοι δυσανασχετούν γιατί "χάνεται μάθημα".
Όσο περνά ο καιρός όμως φαίνεται ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Τα "νέα" γίνονται όλο και πιο ενδιαφέροντα, η σύνταξη των παιδιών βελτιώνεται και το λεξιλόγιό τους εμπλουτίζεται. Αυτό παρατηρείται σε όλα τα παιδιά νομίζω
Η πιο βασική αλλαγή όμως παρατηρείται στη συμπεριφορά τους. Τα παιδιά ανυπομονούν να μιλήσουν, συμμετέχουν στη συζήτηση, νιώθουν πιο άνετα να εκτεθούν σε ακροατήριο ακόμα και με δυσαρεστα νέα. Είναι φοβερό να βλέπεις μια κοινότητα 8χρονων να κάνει μια δομημένη παιδική συζήτηση.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Τώρα που έχουν τοποθετηθεί ο φορέας διαχείρισης Πάρνωνα, ο Δήμος Ελαφονήσου και το star channel για τις χθεσινές καφρίλες του #gntmgr στην Ελαφόνησο, ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Τα μπαντιλίκια της Καγιά έγιναν στην παραλία Παναγίτσα όπου σύμφωνα με τον ΦΔ υπάρχει "χώρος στάθμευσης οχημάτων" τη θερινή περίοδο. Το αμάξι ξεκινά από την άμμο (άρα είχε ήδη κάνει τουλάχιστον μία φορά την κίνηση) προς το "πάρκινγκ"
Το κύριο μέρος των γυρισμάτων έγινε λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα στην παραλία του Σίμου, όπου - σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Δήμου Ελαφονήσου και του Star - φαίνεται καθαρά ότι έχει γίνει βαριά χρήση των οχημάτων
Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου "Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας " ακολουθεί ένα thread για την κακονομία στην Ελλάδα και την καταστρατήγηση της συμμετοχής των πολιτών.
Case study μας το φαινομενικά αθώο και τελείως βαρετό άρθρο 119.
/1
Τι λέει το άρθρο 119; Ότι πρακτικά τροποποιούνται τα άρθρα 71 - 72 του ν. 4442/2016. Καταλαβαίνουμε ότι αφορά εξόρυξη μεταλλευμάτων, αλλά πώς ακριβώς τροποποιούνται φυσικά δεν εξηγεί, ενώ κανονικά θα έπρεπε.
/2
Δεν πειράζει, πάμε να βρούμε το ΦΕΚ στο Εθνικό Τυπογραφείο που είναι η επίσημη πηγή, θα κάνουμε μόνοι μας τη σύγκριση.
/3
Thread top 10 κωμικών σειρών που ίσως δεν έχετε ακούσει ποτέ⬇️
Τον τελευταίο καιρό μου γίνεται όλο και πιο δύσκολο να παρακολουθήσω ταινίες, σειρές κτλ λόγω της απομόνωσης. Προτιμώ πια σχεδόν αποκλειστικά κωμωδίες και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρω κάτι ποιοτικό.
Αν είστε στην ίδια φάση, έφτιαξα ένα top10 σχετικά άγνωστων κωμικών σειρών. Δεν παραθέτω δηλαδή κλασικές σειρές (Faulty Towers, Seinfeld) ή πολύ γνωστές (Arrested Development, Veep, Bojack Horseman). Σε παρένθεση βάζω παραγωγή, σεζόν, σύνολο επεισοδίων και διάρκεια επεισοδίου
10. Peep Show (🇬🇧, 2003 | 9s | 54ep | 25').
H ζωή δύο τελείως διαφορετικών συγκατοίκων. Παλαβές καταστάσεις, πολλές φορές άβολες, αυθεντικά αστεία σειρά. Παίζει επίσης και η βραβευμένη με Οscar στο The Favorite, Olivia Colman.
Λοιπόν για να τελειώνουμε με το παραμύθι της ανάπτυξης με τα πετρέλαια. Το βασικό έσοδο για τη χώρα είναι τα royalties (μισθώματα) που θα πάρει η χώρα. Τα royalties, είναι ένα ποσοστό (σε χρήμα ή σε είδος) επί της συνολικής παραγωγής που θα κυμαίνεται ανάλογα με τις συνθήκες.
Όλα τα υπόλοιπα (εταιρικός φόρος εισοδήματος, στρεμματική αποζημίωση, bonus κτλ) είναι αμελητέα, αλλά θα σας τα δείξω παρακάτω. Ας δούμε τα royalties / μισθώματα στις συμβάσεις που ήρθαν χθες το βράδυ στη Βουλή για κύρωση (4 οικόπεδα, 50.000 τ.χλμ σε Κρήτη & Ιόνιο)
- έσοδο μικρότερο από το κόστος: Ελλάδα παίρνει 4% - 5% της παραγωγής
- έσοδο έως και διπλάσιο από τα κόστη: Ελλάδα παίρνει 6% - 7% της παραγωγής
- Αν οι τιμές πετρελαίου φτάσουν στα ύψη και το κόστος εξόρυξης πέσει κατακόρυφα τότε η Ελλάδα θα πάρει το maximum: 15% της παραγωγής