Εδώ και τρεις - τέσσερις μέρες, δεν είχα το μυαλό να γράψω μισή πρόταση. Τώρα που έκατσα και έχω 10 λεπτά, ορίστε μερικές σκέψεις για #Νεα_Σμυρνη #ΝεαΣμυρνη
Το χθεσινό ήταν μια ψυχολογική ανάταση. ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Για όλους εμάς που τις προηγούμενες μέρες δυσκολευόμασταν να απαντήσουμε “καλά” στην ερώτηση “τι κάνεις” λόγω του ότι απλά ρίχναμε μια ματιά και συνειδητοποιούσαμε πόσο βαθύς είναι ο ζόφος γύρω μας.
Προσωπικά είμαι από τους τυχερούς που δεν αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες άλλων ανθρώπων. Αλλά το ρημάδι το “καλά” δεν έβγαινε σαν απάντηση. Μέχρι χθες.
Από άποψη προσέλευσης, ακόμα και το 10.000 δεν μου φαίνεται καθόλου υπερβολικό. Για όσους ξέρουν από ΝΣ, η πορεία ξεκίνησε από πλατεία, βγήκε Βενιζέλου, έστριψε αριστερά Εφέσου.
Η κεφαλή είχε φτάσει Εφέσου και Πλαστήρα (η οδός που είναι το ΑΤ προφανώς φραγμένη από ΜΑΤ στο ύψος της πλατείας Βαρθολομαίου περίπου) και η ουρά της πορείας δεν ξεκίνησε ποτέ. Έχω φίλους που ξέμειναν πλατεία και δεν περπάτησαν ποτέ.
Μέχρι τώρα, οι διαδηλώσεις για ΔΚ, νόμο Κεραμέως, αστυνομοκρατία, έδειχναν ότι λείπει μια μικρή σπίθα για να μεταλλαχθούν σε γενική λαϊκή κατακραυγή ενάντια στη ΝΔ. Φαίνεται ότι το ποτήρι ξεχείλισε με τον ξυλοδαρμό στην πλατεία το μεσημέρι της Τετάρτης.
Ήταν ήδη εντυπωσιακό όταν μαζευτήκαμε 1500 άτομα σε χρόνο dt την Κυριακή στις 6. Αλλά αυτό που ακολούθησε ήταν το κάτι άλλο.
Η πορεία δεν είχε τους κλασικούς “πορειάκηδες” μόνο, αλλά κυριολεκτικά όλη την πόλη. Άπειρα σχολεία και μαθητές, οικογένειες, μεγάλους ανθρώπους, με όλους τους φορείς και τις κινηματικές πολιτικές δυνάμεις της πόλης να καλούν (και μπράβο τους).
Long story short: Όποιος τα έχει φορτωμένα με #ΝΔ_Χουντα χθες ήταν Νέα Σμύρνη. Τα όσα συνέβησαν μετά, ήταν λογικά κι επόμενα. Βαριέμαι να μπω στο debate “περί βίας” και αν καταδικάζω αυτούς που ξυλοφόρτωσαν τον μπάτσο κλπ.
Πιο πολύ ήθελαν να πεθάνει ο μπάτσος τα κανάλια παρά αυτοί που τον έδειραν! Τα πρώτα λεπτά σύμφωνα με τα ΜΜΕ ήταν “ετοιμοθάνατος”, μετά “διέφυγε τον κίνδυνο αλλά είναι βαριά τραυματισμένος”, τελικά είναι απλά τραυματίας.
Όσο τραυματίες είναι και άλλα χιλιάδες περιστατικά που την έπεφταν 20 μπάτσοι σε έναν, τόσο τραυματίας είναι και ο μπάτσος που του την έπεσαν 20 σε έναν.
Ο λαός έχει μνήμη, και όταν φτάνεις την αστυνομοκρατία σε τέτοια επίπεδα βίας, οπαδός / ξεοπαδός, χούλιγκαν / ξεχούλιγκαν, θα πάρει εκδίκηση. End of story. Προσωπικά δεν θα είμαι ποτέ σε αυτούς που του την έπεσαν. Αλλά δε θα δίνουμε και λογαριασμό, σόρρυ.
Ακόμα και η σκηνή με τον αιμόφυρτο μπάτσο λοιπόν, που τα κανάλια προσπαθούν να διογκώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, (αλήθεια, αριθμό διαδηλωτών θα ακούσουμε;) δεν είναι αρκετή για να ανακόψουν το διάχυτο "μητσοτάκη άντε γαμήσου" που υπάρχει πλέον φανερά.
Ειδικά όταν ακολούθησαν πάνω από 15 σκηνές ανελέητου ξύλου σε περαστικούς από τους μπάτσους πάλι. Γι' αυτό, όσο το δυνατόν περισσότερο βγάζουμε το κινητάκι μας και καταγράφουμε, είναι το μόνο “όπλο ενημέρωσης” που μας έχει μείνει.
Σε άλλα νέα, πόσο πιο ρουφιάνοι μπορούν να γίνουν ακόμα; Μήπως μια καμπάνια ανοιχτού σαμποτάζ στα κυρίαρχα ΜΜΕ, αρχής γενομένης από ένα hashtag, επιβάλλεται; Ας κάνουμε την αρχή εμείς εδώ και βλέπουμε.
Καταλαβαίνετε ότι ως νεοσμυρνιώτης, πανιώνιος, κινηματίας, αριστερός και όλα τα συναφή, χθες έζησα μια ολοκλήρωση. Με όσα ψίγματα αντικειμενικότητας μου έχουν μείνει, έχω να πω ότι, μετά και την τελευταία ανακοίνωση
οι Πάνθηρες έχουν εξελιχθεί σε μία σοβαρή πολιτική δύναμη της πόλης. Όποιος δηλαδή τους αποκαλεί απλά “οπαδούς” δεν έχει ιδέα.
Επίσης είναι άξιο σημασίας ότι παρ' όλα τα γενικευμένα μπάχαλα (η πόλη χθες πέρασε τον δικό της "μίνι δεκέμβρη") δεν υπήρχαν φθορές σε τίποτα, πέραν από ΑΤ και μπάτσους. Ούτε καταστήματα, ούτε αυτοκίνητα, ούτε τίποτα. Και αυτό το κάνει ακόμα πιο ωραίο.
Πάμε για τα επόμενα τώρα. Μη διστάσετε να βγείτε στο δρόμο. Μια πανδημία, ένα ζήτημα καθαρά υγειονομικό, έχει γίνει ζήτημα δημόσιας τάξης. Ούτε ευρώ για ΕΣΥ, για ΜΕΘ, αλλά μόνο μπάτσοι.
Η απάντηση σε όλα τα κοινωνικά προβλήματα είναι μπάτσοι, πρόστιμα, ξύλο. Πρέπει να τελειώνουν. Να πέσουν με κρότο. Εδώ θα είμαστε να τα δούμε.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with PanosP⛓️🔗

PanosP⛓️🔗 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @panospet

24 Feb
Θρεντάκι για #χουντα, #Κουφοντίνας και λοιπή επικαιρότητα:

Το καλοκαίρι του 2013, 106 από τους 166 κρατούμενους του Γκουαντάναμο, προχωρούν σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης.

Προκειμένου να μην έχουν στα χέρια τους νεκρούς απεργούς πείνας, οι αμερικανικές αρχές προχωρούν σε αναγκαστική σίτιση των 45 εξ' αυτών.
Ο χιπ χοπ καλλιτέχνης Yasiin Bey (γνωστός και ως Mos Def), σε μια κίνηση αλληλεγγύης, προσομοιώνει το (σύμφωνα με ΟΗΕ, Διεθνή Αμνηστία και πολλούς άλλους) βασανιστήριο στον εαυτό του, προκειμένου να καταλάβουμε τι εστί αναγκαστική σίτιση.
Read 10 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!