Η μονταζιέρα στην Ελλάδα ή πως να εκμεταλλευτείς ένα σοβαρότατο τροχαίο για να δημαγωγήσεις:

Την Παρασκευή 12/03 ένα υπηρεσιακό αμάξι της Βουλής παρέσυρε μηχανή στα λουλουδάδικα, με τον αναβάτη να τραυματίζεται πολύ σοβαρά. 1/
Το σοβαρό συμβάν αναφέρεται σε πλείστα όσα ΜΜΕ την ίδια μέρα, κατά πάγια τακτική. 2/
Το Σάββατο 13/03 ένα tweet αναφέρει ότι ο Ιάσονας (ο αναβάτης της μηχανής) απεβίωσε, η οικογένειά του έχει δωρήσει τα όργανά του και ότι τον χτύπησε "το υπηρεσιακό όχημα της #Μπακογιάννη" (το hash ήταν στο αρχικό tweet). Ζητά να ριχτεί φως στην υπόθεση.
3/
Στο ίδιο τουίτ αναφέρει ότι δέχτηκε τεράστιες επιθέσεις και αναγκάστηκε να το κατεβάσει, γιατί ο τραυματίας δεν έχει αποδιασωληνωθεί, δηλαδή δεν είναι νεκρός (σ.σ.: και μακάρι να την γλιτώσει ο άνθρωπος). 4/
Σύντομα εμπλέκεται μεγάλος αριθμός από accounts τα οποία αναπαράγουν το άνω tweet, μιλούν για θάνατο του αναβάτη, θάψιμο από τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ, για hit and run ενώπιον αστυνομικών και κατηγορούν ευθέως την κυβέρνηση για συγκάλυψη.
bit.ly/3ljE5mD 5/
Δημοσιεύεται βίντεο με τροχονόμο να διαπληκτίζεται έντονα με φερόμενο ως μάρτυρα -το τι λέει δεν υπάρχει στο βίντεο- του συμβάντος και να τον διώχνει από το σημείο, εγκαλώντας τον για τη μη χρήση κράνους.
Πλέον εμπλέκεται και η αστυνομία στο συμβάν.
7/
Το μεσημέρι της Κυριακής 14/03 η #Μπακογιάννη με ανάρτησή της παραδέχεται πως το επίμαχο όχημα ανήκει στην ασφάλειά της και πως έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια του τραυματία.
8/
Η ΕΛΑΣ με ειδικό δελτίο τύπου στις 14/03 επιβεβαιώνει το περιστατικό σοβαρού τραυματισμού και ενημερώνει πως ο οδηγός του οχήματος έχει τεθεί εκτός υπηρεσίας και έχει διαταχθεί έρευνα.

astynomia.gr/index.php?opti… 9/
Μέχρι την στιγμή αυτού του thread 18:39, 14/03 δεν μου είναι γνωστή κάποια άλλη πληροφορία, ένθεν κι ένθεν κ τα hard facts είναι:
1) Ο αναβάτης δεν είναι νεκρός.
2) Το αμάξι ανήκει στην ασφάλεια της Μπακογιάννη.
3) Το τροχαίο συνέβη σε σημείο που είναι γεμάτο κάμερες. ➡️10/
4) Η σκηνή με τον τροχονόμο δεν παρέχει καμία πληροφορία, γιατί δεν ξέρουμε τι είπε ο πολίτης, ούτε καν αν ήταν αυτόπτης μάρτυρας.
5) Δεν στοιχειοθετείται από ΠΟΥΘΕΝΑ ότι οι κάμερες δεν θα χρησιμοποιούνταν αν δεν είχε γίνει ντόρος στα social. ➡️11/
6) Από το αρχικό τουίτ του λογαριασμού, 2 από τα 3 πράγματα που ειπώθηκαν (θάνατος και δωρεά οργάνων) δεν ισχύουν, ευτυχώς για τον 23χρονο.

12/
Η ταπεινή μου άποψη:
1) Αν δεν είσαι σίγουρος για κάτι, καλύτερα να περιμένεις πριν μιλήσεις γιατί ακόμα και με αγνότατες προθέσεις έστω, πέθανες έναν άνθρωπο πριν την ώρα του.
Αν το κάνεις επίτηδες, για να το πολιτικοποιήσεις, πρέπει να ψάξεις ψυχιατρική βοήθεια άμεσα. 13/
2) Είναι προφανές ότι όλοι όσοι έχουν λυσσάξει για το περιστατικό εδώ μέσα είναι εντολοδόχοι agitators, plain and simple. Όψιμο ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, μόνο αφού βγήκε ότι το αμάξι ήταν της Μπακογιάννη και μυρίστηκαν αίμα. 14/
3) Η ετοιμότητα να φορτώσουν κάθε τυχαίο περιστατικό στην κυβέρνηση, μετά από μια εκκωφαντική σιωπή σε αντίστοιχα περιστατικά επί προηγούμενης κυβέρνησης είναι εμφανής και χυδαία.
15/
4) Οι μονταζιέρες κρατούν πολύ καλά. Αποσπάσματα με αυτά που μας συμφέρουν, επίκληση στο συναίσθημα, καμία ουσιαστική πληροφορία. Και στα καπάκια να εγκαλείς για απανθρωπιά αυτόν που ζητά όλες τις πληροφορίες πριν μιλήσει. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.
16/
5) Εάν πιστεύεις ότι κουκουλώνεται και θες να ρίξεις την κυβέρνηση εν ονόματι της δημοκρατίας, τουλάχιστον κράτα μια επίφαση νομιμότητας και δείξε έστω τυπικά μια στοιχειώδη πίστη στη δικαιοσύνη πριν βγεις με το μαχαίρι στο στόμα. Όχι τίποτα άλλο, δεν φοβίζετε κανένα. 17/
6) Η ταχύτητα με την οποία "ξεχνάται" το έκαστο επιχείρημα όταν αυτό πάει κουβά (π.χ. ο θάνατος, η διαφυγή του οδηγού) και εμφανίζεται αμέσως σαν αλλαγή στο 90' κάτι άλλο είναι ακόμα μια απόδειξη του οργανωμένου της όλης κατάστασης τους τελευταίους μήνες. 18/
Μαζευτείτε εκεί στα αριστερά γιατί προκαλείτε καταστάσεις που δηλητηριάζουν την κοινωνία και εξαγριώνουν αυτούς που υποτιμητικά ονομάζεται "νοικοκυραίους". Είμαστε περισσότεροι και ικανότεροι από εσάς και -ακόμα- σας ανεχόμαστε.

Over and out.
@threadreaderapp please unroll
ονομάζετε*

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Karnaoubas

Karnaoubas Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!