KeremNavot Profile picture
21 Mar, 17 tweets, 5 min read
ביום חמישי (11.2) פורסם לראשונה ב-@WallaNews ובעקבותיו באתרים נוספים, מסמך פנימי של קק״ל @KKL_JNF_il שנכתב יום קודם לכן (10.2), שכותרתו "יהודה ושומרון - הצעת מחליטים". המסמך מסכם את החלטות דירקטוריון קק"ל באשר לפעילותה בשטחי הגדה המערבית.

פוסט תשיעי בסדרה⬇️
המסמך של קק"ל עוסק במדיניות רכישות הקרקע של הארגון. בסעיפים 3-4 של המסמך ישנה התייחסות מפורטת לגבי מדיניות רכישת הקרקעות של קק"ל בגדה המערבית.

קישור למסמך של קק"ל- bit.ly/3c9aNV7
את הפוסט הנוכחי נקדיש לסיפור אחד ששופך אור על הדבר הזה שנקרא "רכישת קרקעות" על ידי ישראלים בגדה המערבית.
רכישת קרקעות בגדה המערבית זה עסק שמושך אליו בעיקר אנשים מסוג מסוים: כאלו שאוהבים כסף (והרבה) ושלא אכפת להם לבלות הרבה מאוד זמן בבתי משפט.
כפי שהסברנו כאן לא פעם בעבר, בניגוד לעסקאות מקרקעין בתוך מדינת ישראל, על עסקאות המקרקעין שנעשות בגדה מוטל איפול מטעם המנהל האזרחי. האיפול מסייע לסוחרי קרקעות ישראלים ולא ישראלים, לפעול עם מינימום פיקוח ובקרה משפטיים וציבוריים.
על אף שרשמית מאז שנת 1967 כל עסקת מקרקעין בגדה שמעורבים בה ישראלים או תושבי חוץ, דורשת שינתן לה מראש "היתר עסקה" על ידי ראש המנהל האזרחי, בפועל העניין לא נאכף על ידי הרשויות (צו בדבר עסקאות במקרקעין (יהודה והשומרון) (מס' 25), תשכ"ז-1967).
צו עסקאות מקרקעין-bit.ly/3s5dFHP
מוכרים לנו כמה וכמה מקרים של סוחרי קרקעות ישראלים שהציבו עובדות מוגמרות בפני הרשויות, שמצידן שיתפו איתם פעולה בדיעבד. דוגמה אחת לכך היא המקרה של "בית המריבה" בחברון שהמתנחלים טענו שהם רכשו אותו בשנת 2007.

נוהל המנהל האזרחי- bit.ly/390dJ42
שנים מאוחר יותר במהלך ההתדיינות המשפטית בעניין זה, הסתבר שהדבר נעשה בלא "היתר עסקה" אך זו התקבלה בדיעבד בשל לחצים פוליטיים שלובי המתנחלים הפעיל.

קישור לכתבה ב@ynetalerts -
bit.ly/3f0I1Yf
בגלל האיפול שמוטל על מרשם המקרקעין בגדה, אנו לא יודעים כמה קרקעות בגדה נרשמו עד היום על שם אזרחים ישראלים או חברות ישראליות ובאילו נסיבות בדיוק. אבל אנחנו כן יודעים לומר שני דברים אחרים:

1. שברבים מאוד מהמקרים שישראלים טענו שהם רכשו קרקעות מפלסטינים, התגלו זיופים ורמאויות.
2. שישנן כמה מאות חברות ישראליות שעוסקות בתחום של רכישת קרקעות בגדה, כך שכנראה יש כסף בתחום המפוקפק הזה.

קישור לרשימת החברות הישראליות הרשומות בגדה המערבית ש@PeaceNowIL פרסמה בשנת 2016-
bit.ly/3lCAUH4
היום ניקח אתכם/ן לגיחה קצרה אל המחוזות האפלים שבהם עסקאות המקרקעין הללו נרקחות. הסיפור מבוסס על תביעה שהוגשה במרץ 2019 בבית המשפט המחוזי בתל אביב, בשם חברת "נופי אפרת". הנתבעים היו בני זוג פלסטינים מהכפר ארטאס, פלסטיני בעל אזרחות ישראלית ושתי חברות שעוסקות בסחר נדל"ן בגדה.
החברה הראשונה שייכת לאותו פלסטיני בעל אזרחות ישראלית. החברה השניה היא "חברת אדמות אפרת 18", שרשומה על שם שני ישראלים ששמם הוא אוהד ששון וצביקה פרידמן וכתובתה היא במעלה אדומים.
מאחורי התובעת עומד אדם בשם יואל נדב, שאת שמו אנו מכירים מעסקאות מקרקעין נוספות שאיכשהו רבות מהן התגלגלו אף הן לבתי המשפט. מיסטר נדב יחד עם כמה מבני משפחתו, סוחרים בקרקעות בשטחים גם באמצעות חברות נוספות, כגון:
'סביוני אלקנה' וחברה בשם 'קרן נחלה גאולת קרקע' שרשומה בחו"ל, ש-95% ממניותיה הן בכלל בבעלותה של חברה נוספת בשם Nachala.
bit.ly/3eZUP1m
עיון במנועי חיפוש משפטיים יוצר את הרושם שהאדון יואל נדב וכמה מהסובבים אותו הם אנשים עסוקים עד מאוד, שכל הזמן מרמים אותם ולכן הם נאלצים לבלות חלק ניכר מזמנם בבתי משפט.

נחזור לתביעה שחברת 'נופי אפרת', שמנהלה הוא יואל נדב, הגישה במרץ 2019:
תביעה זו הוגשה בעניין חלקת אדמה שנמצאת ממזרח להתנחלות אפרת, שהיא חלק מאדמות הכפר ארטאס. כתב התביעה מגולל מסכת של הונאות ושקרים שהתובעת טוענת שהיא נחשפה אליהן במהלך העסקה שהיא ביצעה עם שלושת הנתבעים, שאחד מהם גוייס כאיש קש שתפקידו במקור היה להסוות את העסקה.
על פי טענת התובעת התברר לה שהקרקע שהיא שילמה עליה מאות אלפי שקלים כמקדמה, נמכרה במקביל גם לחברה של האדונים ששון ופרידמן ממעלה אדומים.
לנו כאמור אין מושג מי רימה את מי, אם בכלל, אבל הסיפור הזה הוא אחד ממאות סיפורים בעלי מאפיינים דומים, שמלמדים שסיפורים על ישראלים שטוענים שהם רכשו קרקעות בגדה הם עניין שראוי להתייחס אליו בהרבה מאוד ספקנות וזהירות.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with KeremNavot

KeremNavot Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @KNavot

15 Jan
בראשית שנת 2019 הרס הצבא צינור מים, שהונח על ידי מועצת הכפר בית דג'ן לאורך דרך היסטורית, המחברת מזה דורות בין הכפר ובין אדמותיו שנמצאות ממזרח, לכיוון בקעת הירדן. בשלושת החודשים האחרונים, הצבא חזר למקום והוא חוסם את הדרך הזו כליל באמצעות תלולית עפר גדולה. וזה למה?
בואו שמעו סיפור על המשולש של פלסטינים, מתנחלים וצבא.

הכפר בית דג'ן נמצא כ-10 ק"מ ממזרח לעיר שכם. חיים בו כיום כ-6,000 תושבים. אדמותיו ההיסטוריות של הכפר משתרעות על למעלה מ-44 אלף דונם ומגיעות עד אזור הג'פתליק, שבמרכז בקעת הירדן.
שבועות ספורים לאחר כיבוש הגדה המערבית ביוני 1967, המפקד הצבאי חתם על צו סגירת שטח ל-50,000 דונם של אדמות מספר כפרים ממזרח לשכם, שכונו מאותו יום והלאה "שטח אש 904א". בין היתר, גם כ-14 אלף דונם מתוך אדמות הכפר בית דג'ן נכללו בתוך אותו "שטח אש 904א".
Read 16 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!