سال ۲۰۰۴ شورای شهر مونتزا در ایتالیا قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن نگهدای ماهی قرمز در تنگهای گرد را ممنوع میکرد. استدلال اخلاقی آنها این بود: «ماهی که در تنگ نگهداری میشود دید تحریف شدهای از واقعیت دارد و به همین دلیل رنج میبرد.»
۲- این تصمیم اخلاقی نه تنها مورد حمایت فعالان حقوق #حیوانات قرار گرفت، بلکه موجب شد شهرهای دیگر مانند رُم هم آن را اجرایی کنند و حتی در مراسمهای مختلف هم گذاشتن ماهی قرمز در تنگ ممنوع شود.
تنگهای محدب نور را میشکند و باعث میشود ماهیها دید صحیحی از محیط اطراف نداشته باشند.
۳- فارغ از اینکه ماهی قرمز دانش و آگاهی کافی برای درک واقعیت خارج از زیستگاه پر از آب خودش را دارد (به این بخش باز میگردیم)، اما تنگهای گرد عموما دارای فیلتر نیستند و برخلاف آکواریومهای مستطیلی، اکسیژن رسانی مناسب به آب امکانپذیر نیست، و این یکی عامل مرگ زود هنگام ماهیهای
۴- قرمز است. در حالی که عمر طبیعی آنها بیت ۱۲ تا ۲۰ سال است و در ایام نوروز در ایران بین ۵ تا ۷ میلیون ماهی قرمز میمیرند. اما تاریخچه ماهی قرمز در سفره هفت سین از کجا میآید؟
ماهی قرمز هیچوقت جزئی از سفره هفتسین نبوده و تاریخچه آن نهایتا به ۸۰ سال پیش بر میگردد.
۵- ماهی قرمز نماد سال نو چینی است و از چین به ایران وارد شد، اگرچه ایرانیها از قدیم با ماهی قرمز آشنایی داشتند، اما گذاشتن آن سر سفره هفتسین مرسوم نبود و این رسمی کاملا جوان است. چینیها و ژاپنی بیش از ۷۰۰ تاریخچه پرورش ماهی قرمز دارند و از طریق چین به غرب رفت.
۶- ماهی قرمز به رغم اندازه كوچكش سيستم عصبی پيشرفتهای دارد كه امكان بينايی (کوتاه بین هستند) و تشخيص رنگها را به آنها داده و تنها حيواناتی هستند كه قادرند مادون قرمز و ماورای بنفش را ببينند. یکی از رایجترین تصورها در مورد #ماهی_قرمز این است که fishkeeper.co.uk/stories/goldfi…
۷- حافظه کوتاه دارد، که تماما غلط است.
تحقیقات نشان داده ماهی قرمز حافظهای دستکم ۳ ماهه دارد و شکلهای مختلف را تشخیص میدهند. ماهیهای قرمز موجودات بسيار باهوشی هستند و صاحب خود را میشناسند و میدانند چه كسی به آنها غذا میدهد.
۸- تحقیقی که توسط دانشمندان دانشگاه آکسفورد انگلیس و دانشگاه کوئینزلند استرالیا انجام شده، نشان میدهد ماهیهای تیر انداز، یک چهره انسانی را با دقت بالا تشخیص میدهند.
بعد از نوروز عموما ماهی قرمز را در رودخانهها رها میکنند، فارغ از اینکه بدانند به محیطزیست آسیب میرساند.
۹- انواع ماهیهای قرمز تهاجمی هستند و با خوردن تخم و نوزاد ماهیهای دیگر، باعث کاهش جمعیت ماهیهای دیگر شده و به محیط زیست طبیعی منطقهای که رها شدهاند، آسیب میزنند و گونههای دیگر را با خطر انقراض مواجهه میکنند.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
مسئلهای که این روزها به چشم میخورد، واکنشهای گروههای مختلف نسبت به جانباختگان اعتراضات آبان و هواپیمای اوکراینی است. گویی فاصلهای عجیب میان این دو دسته از افراد بیگناه که هر دو قربانی ج.ا.👇
۲- شدند وجود دارد. واکنشها پیرامون کشته شدگان هواپیمای اوکراینی چه در میان ایرانیان و چه در سطح بینالمللی فراگیر، بهجا و مناسب بود. حتی هنرمندان، برخی از گروههای دانشجویی، سلبتریتیها و دیگر گروههایی که عموما در مورد جان باختگان سکوت کردند، درباره هواپیمای اوکراینی سکوت را👇
۳- شکستند. اقدامهای جدی مانند تحریم #جشنواره_فجر انجام دادند. بسیاری بیانیه دادند، اعتراض کردند، مراسمهای یادبود خارج از کشور (دستکم در هلند) از سوی دانشجویان همیشه خنثی شکل داده شد.
دانشجویان داخلی هم مراسمهایی برگزار کردند که حتی به اعتراض ضدحکومتی هم تبدیل شد.👇