علی‌ اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی هسته‌ای ایران، در صحبتهایش در Clubhouse (که جدیدا تبدیل به فضای مورد علاقه مقامات بلند پایه دولتی شده) همچنین به ساخت بیمارستان یون درمانی در استان البرز اشاره کرد که تجهیزات آن فقط ۲۰۰ میلیون یورو و در منطقه غرب اسیا بی نظیر است. البته به
نکته‌ای که اشاره نکردند این بود که این مرکز درمانی با کمک شرکت اتریشی‌ مداسترون ساخته خواهد شد! در واقع شتاب دهنده سینکروترون موجود در این مرکز و دیگر تجهیزات توسط شرکت اتریشی مداسترون تأمین خواهد شد.
به هر روی از این بهانه استفاده می‌کنیم و در این رشته توییت به یون درمانی می‌‌پردازیم.
یون درمانی چیست و چرا یک روش درمانی خاص است؟

یون درمانی یک روش درمانی مکمل برای درمان سرطان است. در حال حاضر در دنیا تنها ۶ مرکز یون درمانی با قابلیت دو گانه (پروتونی و کربونی) وجود دارد که ایران با راه اندازی این مرکز درمانی خاص به این باشگاه با اعضای محدود ملحق خواهد شد.
در یون درمانی، ذرات باردار - پروتون ها یا یون های کربن - توسط شتاب دهنده ها تا سرعتی نزدیک به سرعت نور به منظور تخریب سلول های سرطانی با دقت بالا تسریع می شوند. در مقایسه با پرتودرمانی متداول با فوتون یا الکترون، یون درمانی این مزیت دارد که بافت سالم بسیار کمتر آسیب می بیند
یا اصلاً آسیب نمی بیند. بنابراین یون درمانی عمدتا برای تومورهایی استفاده می شود که دسترسی به آنها دشوار است، به عنوان مثال وقتی که تومور به نقاط حساسِ در معرض خطر مانند جمجمه، ساقه مغز یا پروستات نزدیک باشد.
در یون درمانی، همان طور که گفته شد از پروتون ها یا یون های کربن استفاده می شود، یعنی اتم های دارای بار مثبت که تولید شده از هیدروژن یا کربن می‌ باشند. یونی درمان دارای این مزیت است که به طور کلی متفاوت از فوتون ها یا الکترون ها به بافت نفوذ می کنند، به عنوان مثال،
با پرتودرمانی معمولی، فوتون ها و الکترون ها به محض ورود به بدن، انرژی پرتوی خود را شروع به از دست دادن می کنند. این بدان معناست که بافت سالم در مقابل و پشت تومور به طور حتم آسیب می بیند. از طرف دیگر، پروتون ها و یون های کربن حداکثر اثر خود را فقط در ناحیه مورد نظر می‌ گذارند،
به عبارت دیگر در ناحیه مورد نظر، بیشتر انرژی خود را آزاد می کنند. این آزادسازی دقیق و به موقع انرژی، امکان تولید دوز تابش دقیق و بیشتر در تومور و در عین حال محافظت از بافت سالم را فراهم می کند.
بدین سبب DNA تومور چنان آسیب می‌ بیند که دیگر تقسیم سلولی نمی تواند رخ دهد و رشد تومور متوقف شود.
در تصویر زیر می‌‌توانید ببینید که پرتو‌های پروتونی و یونی‌ (آبی و آبی کم رنگ) بیشترین درصد اثر بیولوژیک را در محدوده تومور (قسمت زرد رنگ) می‌‌گذارند و پس از این منطقه، اثر آنها به سرعت کاهش می‌‌یابد،
در حالیکه فوتون‌ها (نارنجی) همچنین به بافت‌های سالم قبل و بعد از ناحیه تومور هم آسیب وارد می‌‌کنند!
به منظور هدایت پروتون های پرانرژی یا یون های کربن به سلولهای سرطانی بدخیم، آنها به صورت یک پرتو یونی فشرده شده در آورده می‌‌شوند. بدین منظور از شتاب دهنده‌ها (سینکروترون‌ها) استفاده می‌‌شود که یون های موجود را به سرعتی نزدیک به سرعت نور تسریع می‌‌کنند.
سینکروترون‌ها برای درمان با پروتون و سایر یون‌ها مناسب‌ هستند و انرژی باریکه خروجی آنها را می توان به راحتی‌ تغییر داد. پرتوی یونی که از این طریق تولید می شود می تواند تومور را با دقت حدود نیم میلی متر مورد هدف قرار دهد. همچنین لازم به ذکر است
که پرتوی یون های کربن سه تا پنج برابر اثر بیولوژیکی بیشتری نسبت به پرتو‌های پروتونی دارند! از تابش با یون های کربن به طور عمده برای تومورهایی که به ویژه در برابر تابش و اکسیژن رسانی ضعیف مقاوم هستند، استفاده می شود.
یون درمانی به ویژه برای تومورهایی که درمان آن با پرتودرمانی معمولی دشوار یا غیرممکن است، مناسب است. در درمان کودکان نیز، بیشتر و بیشتر بر درمان با پروتون ها تأکید می شود، زیرا کاربرد دقیق آنها خطر ابتلا به بیماری های جدیدی (بدخیم ثانویه) را کاهش می دهد. علاوه بر این،
اشعه یونی نسبت به پرتودرمانی معمولی در رشد و نمو بافت کودکان و نوجوانان تاثیر بسیار کمتری خواهد داشت. این امر همچنین می تواند خطر عواقب طولانی مدت از جمله اختلالات هورمونی و رشدی را کاهش دهد.
یون درمانی با پروتون یا یون های کربن برای درمان تومورهای زیر استفاده می شود:

تومورهای قاعده جمجمه
تومورهای مغزی
تومورهای سر و گردن
تومورهای استخوان و بافت نرم
تومورهایی که پس از پرتودرمانی سنتی برمی گردند
سرطان پانکراس
کارسینومای مری
سرطان ریه
سرطان کبد
سرطان سینه
تا شهریور ماه امسال قرار است تست‌های بخش اول این بیمارستان انجام شود!

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Neutrino

Neutrino Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @EternalPhysics

3 Apr
بر اساس اطلاعات درز داده شده به رسانه‌های غربی توسط سرویس‌های اطلاعاتی‌ غربی، ایران مشغول توسعه زیر دریایی‌هایی با پیشران هسته‌ای می‌‌باشد و تلاش‌های خود را در این رابطه از چندی پیش به گونه قابله توجه ای افزایش داده است.
طبق این اطلاعات، توسعه زیر دریایی‌های هسته‌ای دقیقا در قالبی‌ صورت می‌‌گرد که در همان قالب ایران تا چند سال پیش مشغول ساخت بمب هسته‌ای بود.
این اطلاعات با صحبت‌های علی‌ اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی‌ ایران دیشب در Clubhouse, که در ماه‌های آینده منتظر خبر‌های خوب در ارتباط با پیشران‌های هسته‌ای باشید، همخوانی دارد!
Read 4 tweets
2 Apr
طبق گزارشات برخی‌ منابع: علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران می گوید بن بست برای بازگشت به برجام (که کی‌ اول باز گردد) از بین رفته است.
در حال حاضر برنامه ریزی‌ها در جریان است که هفته آینده سه شنبه در وین نقشه‌ای برای بازگشت به برجام تدوین بشود و آمریکا در صورت برگشت تنها به صورت پله پله تحریم‌ها را بر دارد (اگر که بردارد)، که البته این مغایر با سیاست برداشت همه تحریم‌ها خواهد بود.
پیداست که عطش و شهوت مذاکره، آقایان را در روز‌های آخر دولت بد جور فرا گرفته است! احتمال می‌‌رود که آمریکا به برجام باز گردد و با آب نبات چوبی های به نمایش گذاشته، ایران را تحت فشار قرار داده و به نوعی مجبور به متوقف کردن فعالیت‌های هسته‌ای خود کند.
Read 21 tweets
1 Apr
در ادامه رشته توییت پیشین، در بخش دوم به باز طراحی راکتور اراک می‌‌پردازیم که باعث کاهش شدید تولید پلوتونیوم در طی‌ سال‌های کارکرد این راکتور آب سنگین خواهد شد.
راکتور پیشین ایران که پس از در آوردن از گودال ۹ متری در راستای تعهدات ننگین برجامی با بتن ریزی درون حفره‌های آن عملا از بین رفت و متاسفانه ایران سال‌های گران بهایی را به منظور باز طراحی راکتور جدید با وعده سر خمن‌های غربی‌ها و شرقی‌‌ها از دست داد!
راکتور تحقیقاتی 40 مگاواتی اراک یکی از نگرانی های غربی‌ها در ارتباط با گسترش سلاح های هسته ای بود زیرا کشورهای دیگر از جمله هندوستان، پاکستان و اسرائیل از این نوع راکتورها برای تولید پلوتونیوم برای سلاح های هسته ای استفاده کرده اند. راکتورهایی که از سوخت اورانیوم طبیعی
Read 20 tweets
31 Mar
بخش اول: آب سنگین و راکتور‌ آب سنگین
بخش دوم: طراحی‌ مجدد راکتور آب سنگین اراک

استفاد از راکتور‌های آب سنگین این امکان را ایجاد می‌‌کنند که برای سوخت راکتور دیگر نیازی به غنی سازی اورانیوم طبیعی نداشته باشیم، بلکه همان اورانیومی که در طبیعت یافت می‌‌شود (که دارای
۹۹.۳ درصد اورانیوم ۲۳۸ و ۰.۷ درصد اورانیوم ۲۳۵ است) پس ازاستخراج، تولید کیک زرد و تبدیل آن به دی اکسید اورانیوم، برای تولید انرژی کفایت می‌‌کند. این طبیعتا باعث کاهش شدید هزینه‌های مرتبط با غنی سازی می‌‌شود که خوشبختانه ایران
تقریبا ۲۰ سال پیش این مسیر را هم در راستای خود کفایی هسته‌ای پیش گرفت و امروز تبدیل به صادر کننده آب سنگین حتی به "ابر قدرت ها" شده است که میلیون‌ها دلار بهروره ی ارزی برای کشور به همراه داشته است!
Read 29 tweets
29 Mar
طبق اطلاعات حاصل شده از برخی‌ منابع، آمریکا قراره که به ایران این پیشنهاد را بدهد که برخی‌ از تحریم‌ها را بردارد و به ازاش ایران سطح غنی سازی اورانیوم را در ۲۰ درصد نگه دارد و کار را روی سانتریفیوژ‌های پیشرفته متوقف کند.
باز دوباره این یک بازی حیله گرانه از سوی آمریکا برای کشاندن ایران به میز مذاکره و تحمیل خواسته‌های قبلی‌ خود، محکم کاری و توسعه برجامِ ننگین و اضافه کردن دیگر مسائل از جمله موشکی و منطقه‌ای به برجام خواهد بود که
امیدورام در اینجا ایران زیرکانه عمل کند و این پیشنهاد مکرانه را با اقتدار رد کند.

در همین رستا یک مقام ارشد ایرانی به شبکه خبری پرس تی‌وی گفت که ایران تنها در صورتی غنی‌سازی 20 درصد را متوقف خواهد کرد که آمریکا تمامی تحریم‌ها را لغو کند.
Read 17 tweets
28 Mar
یکی‌ از بهترین نرم افزار‌های موجود برای شبیه سازی واقعی موشک‌های قاره پیما با در نظر گرفتن کروی بودن زمین، چرخش زمین، آنومالی‌های گرانشی، نیروی گریز از مرکز، نیروی کوریولیس و غیره Systems Tool Kit (STK) می‌ باشد که دسته کم Image
نسخه‌ای از این نرم افزار به صورت رایگان در دسترس است که از لینک زیر می‌‌تونید دانلود کنید:
licensing.agi.com/stk/?_ga=2.144…
در ویدئو زیر شبیه سازی موشک‌ قاره پیماِ کره شمالی‌ (Hwasong-14) که توسط Dr Philip Blanco انجام داده شده را می‌‌توانید ببینید.
Read 7 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!